Фактор ли е споменаването на марка/домейн?

scoobydoo

Know you can!
Здравейте.

Не че има голямо значение за мен, но просто ми е любопитно 🙂.
SEO фактор ли е споменаването на марката или домейна в самия текст без линк? Нали основната идея е да се следи популярността, логично е да се следи и броя на сайтовете, в които е споменат домейна без линк. Това пак говори за неговата популярност според мен.

Пример: Хора, вижте какъв сайт открих, казва се searchengines.bg, много е як 🙂.

Re: Фактор ли е споменаването на марка/домейн?

Защото ако това е фактор, което и според мен е така, то не е ли логично ако получим nofollow линк с анкор нашия URL, това пак да се сметне, че е спомената марката/домейна? Тоест реално nofollow линка ще ни помага по друг SEO начин, различен от линк фактора 😉

Последно редактирано:
За: Фактор ли е споменаването на марка/домейн?

@scooby, по отношение на SEO ефект, мисля че дори споменаването на e-mail с домейна или въобще бранда е фактор, ако е от авторитетен сайт, имаше преди време тук на форума дискусия за център Британика с подобни примери.

По отношение на предаването на PageRank, впечатленията ми са (а и доколкото съм чел) че по-скоро не - не играе роля.

О, относно PR, изобщо не искам да става и въпрос 😀. Силно се надявам темата да не мутира към вечната дискусия на nofollow линковете.
Иначе тази дискусия за център Британика нещо съм я изпуснал. Мерси за инфото. Все пак интересно дали nf линк ще брандира 🙂.

И между другото, тогава дали помагат разни там автоматични онлайн инструменти/сайтове дето показва инфо за домейна и т.н. и се индексират. Те споменават нашия домейн 🙂. Примерно там seo stats, domain price И т.н.

Но като се замисля пък са нискокачествени като цяло...

Последно редактирано:

Навремето имаше деиндексиране по бранд. Все пак ставаше дума за бранд в тайтъла и в текста.

Навремето имаше деиндексиране по бранд. Все пак ставаше дума за бранд в тайтъла и в текста.

Интересно. Не бях чувал за такова нещо. Но то може и да е било ръчно, не мислиш ли? А и как така ще деиндексират всичко с думата ли? Трябва да има и други фактори.

scoobydoo каза:
Но то може и да е било ръчно, не мислиш ли?
Прокрадваха се тогава такива предположения, дори за целенасочено деиндексиране от индианския тим на Гугъл с цел разчистване на нишата за "наши" хора.

scoobydoo каза:
А и как така ще деиндексират всичко с думата ли? Трябва да има и други фактори.
Примерно пишеш Maxoman (легендарна марка за хербал за увеличаване на чурката от още по легендарните Genbucks) в тайтъл и в текст, добиваш добро класиране и до дни сайтът ти изчезва от индекса. Блинки е по в час в темата и гарантирам не бях единствен 🙂.

Мисля, че темата направо плаче за един СЕО експеримент. Само малко не мога да си изясня критериите - ако споменеш домейн.ком в някой пост, без да е линкнат към URL, ще разбере ли Г изобщо, че това е домейн а не просто някаква дума? Дали не трябва да е www.домейн.ком? Мисля, че спокойно можем да завъртим един "аквичоп" стайл експеримент?

Според мен ще разбере дори и без ком отзад, при положение че е някаква уникална марка домейн името (като microsoft.com, би трябвало само споменаването на microsoft да помага). А с ком със сигурност ще разбере.

Много интересна тема, попитах чичо Мат по въпроса и ще видим дали ще каже нещо - Google Moderator

Понацвъках малко одобрения, после пак и от други акаунти ще пусна. Останалите във форума да не се ослушват 🙂

И с него ще се преборят, даже е много по-лесно. Просто ще филтрират търсенията по бранд и ще отсеят читавите 🙂

Ако хората не търсят някакъв бранд, значи не съществува 🙂

Преди малко направих едно пробно търсене, на бранд, който не налага българското си име /такова име въобще няма на български/, търсих го на български. Пример за яснота - бранд = Coca Cola, моето търсене "Кока Кола". G "преведе" търсенето ми, и ето резултатите:
На първо място ми излезе сайта на бранда, на 2-ро -3-то няколко публикации в свежо, после FB, и най-интересното: една публикация на Васил Тошков и една веднага след него на Огнян 🙂
Така че, честито на Клокси и Огин, наистина са фактор в БГ интернет пространството!

А вчера ни обявиха за социални спамъри 🙂

Хахахаха, сега остава да видим класиране и по ключова дума бг мама и ще има SEO парти 😀. Благодаря много за гласовете 🙂 и аз пуснах по нещичко от няколко различни ип-та. Хайде да видим колко гласове ще съберем.

Един интересен линк, който е свързан с тази тема и темата за тежестта на G+ авторството при определяне на ранка на домейна:
AuthorCrawler
Код:
http://www.tomanthony.co.uk/tools/author-crawler/
Не може Ранд Фишкин и Васил Тошков да имат публикации в твоя блог и той да няма тежест 🙂

Направих грашката да пусна подобен въпрос в DP (да подчертаем че не е Double Penetration) вече 5-6-ти филосов ми обяснява как трябва далинквам и как без линк няма тежест.

Да, споменаването на марка/домейн е фактор. Независимо дали e saita.com или saita.com. Някъде бях чел, че алгоритъмът на Г. му придава значение. Няма да е както при линкнат URL , но все пак го "зачита" 🙂

Back
Горе