Хакване в годеди или какво

muteki

New member
Възможна ли е следната ситуация:

Няколко нови домейна купени от годеди и насочени към други днс-и. Впоследствие качени сайтове от фтп-то за всичките тези домейни. А в момента виждам на два от тези домейна качени някакви адсенси на татенцата, а в фтп-то папките на джумлата си седят! Е такова чудо не ми се беше случвало.

Това хакване ли е какво е, как да си върна домейните?

Междудругото днс-ите при татенцата бяха променени и аз си върнах моите.

Re: Хакване в годеди или какво

Един домейн за справка да оставиш? Не, че нещо, ама аз с моите домейни при тях, проблеми нямам, а хвърлянето на боб, и гледането на кафе в 2 сутринта не са ми от силните дисциплини 🙂

Разбрах, че проблема е при мен, но как е възможно само аз да не ги виждам, и то само 2 от домейните, останалите ги виждам ок

Извинявам се на колегите за стряскащата тема, просто откачих като се отвори друго нещо

Понятието "DNS кеш" дали ти говори нещо? Следващия път преди да вдигнеш пара опитай с командата:

ipconfig /flushdns

😀

Той откъде да знае момчето? Може да е на бтк и тая команда да не помогне...

Просто виждаш сайта със старите ДНС.

Няма стари днс-и, същия ден когато го купих го насочих към друг хостинг, работих по сайта, качих смс и снощи гледам друго. От къде може да идва такъв кеш и това се случва само на два от домейните с останалите няма проблеми. От татенцата трябваше да върна днс-ите, които бях сложила първия ден и затова сега ги виждам.

Но никой не може да ми обясни зашо стана така.

Ако държиш и при теб да се ресолват нормално, сложи си в ДНС настройките някой от публичните ДНС-и на Гугъл - 8.8.8.8 или 8.8.4.4 и ще ги виждаш нормално. Става въпрос за tcp/ip настройките на твоя компютър, да не ги сложиш, като отговорни за домейните...
След време, като се рефрешнат ДНС-ите на провайдера ти, нещата ще се оправят и можеш да си ги върнеш, да не създаваш трафик на Г 😀

А можеш и да се обадиш на доставчика и да му се скараш за заспалите днс-и.

А има ли друг начин да се разбере, че проблем е ай-пи на компютъра, освен с не отваряне на сайт? Някакъв тест или подобен интелигентен тул има ли?

Това не е проблем в твоя компютър... На него му е зададено да използва даден ДНС, който не си е актуализирал още базата.
Ако ползваш домашен рутер, може той да разполага със собствен ДНС и в него да е проблема.

ГоДеди си смениха наскоро ДНС-настройките за домейни от други регистратори - вече е още по-сложно и гадно отпреди

едно не стана ясно от цялата тема - хронологията на събитията:

1. Влизаш в контролния панел на GoDaddy и задаваш новите DNS?
2. Започваш да отваряш сайта от новата локация и изведнъж това се променя?
3. Влизаш отново в конотрлния панел на GoDaddy и ти се налага отново да въведеш конкретните DNS-и, защото са били върнати към старите?

Ако всичко гореописано е вярно има 2 възможности: или GoDaddy са върнали някакво старо състояние на базата данни (съхраняват информация за всяка една DNS промяна) или наистина имаш неоторизиран достъп до акаунта.

@s1yf0x, точно така беше. Предполагам, че е се случила първата опция. Ако беше ай-пи на доставчика нямаше изобщо да се отваря сайта, щеше да дава, че няма връзка с интернет. Изключвам и неоторизиран достъп по ред логически причини

кажете как точно (стъпка по стъпка - клик по клик) сменяте ДНС-ите в Годедди и може да се изяснят проблемите

Колегата s1yf0x много точно е описал стъпките, но ето и още по-подробно:

От домейн менаджер маркирам домейна, после от меню 'nameservers' избирам подменю 'set nameserervers'. В прозорчето избирам последната опция, след което излизат полетата за днс-те, и в първите две ги слагам. И започвам да си работя по тях ден-два по-късно.

Няколко дни след това, когато имаше проблем в двата домейна, в единия нямаше никакви днс, а във втория бяха сложени някакви на годеди. Пак си сложих моите днс-и и си видях сайтовете.

Колегата s1yf0x много точно е описал стъпките, но ето и още по-подробно:

От домейн менаджер маркирам домейна, после от меню 'nameservers' избирам подменю 'set nameserervers'. В прозорчето избирам последната опция, след което излизат полетата за днс-те, и в първите две ги слагам. И започвам да си работя по тях ден-два по-късно.

Няколко дни след това, когато имаше проблем в двата домейна, в единия нямаше никакви днс, а във втория бяха сложени някакви на годеди. Пак си сложих моите днс-и и си видях сайтовете.

правилно - така трябва

аз мислех че наопаки - сайтът е регистриран другаде а го хостваш при татенцата - тогава е по-сложно (и се променя процедурата често)

иначе тук проблемът е в хостинга - татенцата не са получили оттам response и са ги махнали

Back
Горе