SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Хостинг+CMS - На български

Rumi

New member
Здравейте,

от 2 седмици се опитвам да намеря добър български хостинг (платен), който върви заедно с CMS. Аз съм ползвала само не български хостинг и cms и ми е трудно да преценя коя бг фирма предлага нещо читаво.

Писах си с host.bg и като че ли предлагат това, което искам, но за да разбера дали наистина е така трябва да си открия акаунт при тях, което не е проблем, но искам да го направя само за 2-3 хостинга и след това да си избера някой от тях.

За каква цел го търся. Получавам запитвания от лица или малки фирми, които искат сайт. Идеята ми е да им направя сайта с cms и след това да ги обуча да ползват тази cms, за да не са зависими от това, кога имам време и възможност да им обърна внимание за промените, които искат.

Изисквания към хостинга:
- надежден (платен)
- cms с менюта на български
- редактор от типа, каквото напишеш това се показва с менюта на български
- лесно добавяне на снимки
- възможност за инсталиране на форум и блог (не че малките фирми искат, но все пак)

Ще ми е полезно да споделите опита си :)

Руми
 
Re: Хостинг+CMS - На български

за cms на български е твърде възможно да се наложи сама да си добавиш превода. което предполагам можеш да направиш с лекота. накратко според мен е препоръчително да избереш хостинг с Cpanel и Fantastico. Освен InBG / Hostbulgaria (свирни ако искаш да ти пуснем тестов account - свирни се превежда като пусни PM) , тук доколкото знам има представители на FColor и Superhosting (надявам се също няма да ти откажат тестов account) , a по едно време забелязах и някой от host.bg - те също са много добър избор , но за съжаление доколкото знам имат собствен панел и не предлагат комбинацията Cpanel / Fantastico
 
Re: Хостинг+CMS - На български

Ползвам супер хостинг за сходни цели и мога единствено да кажа, че това е хостинга който е със идиото-устойчиви нерви... за 1 година съм имал само един проблем при тях, който бе породен от самия мен, звъннах във офиса им във 4:00 сутрнита (неделя беше, няма да забравя) и ми вдигна един толкова усмихнат и щастлив човек че не можах да повярвам. Тогава си казах ебахти поддръжката... След като след 5 минути получих писмо във което Те ми се извиняваха, че аз съм си насрал аккаунта и ще направят всичко възможно да не се случва пак ако зависи от тях ... просто са железни момчетата евала :buttrock: :friday:
 
Re: Хостинг+CMS - На български

По мои впечетления http://www.joomla-bg.com има голяма популярност/поддръжка в нашите среди.
Поразгледай, тествай и ако мислиш, че ще ти върши работа и след време ще може да се справиш с възникнали проблеми или допълнителна функционалност (естествено ако се наложи) избери си хостинг и си го инсталирай сам системата. Предполагам, че ще може да се инсталира при всяка една хостинг, която предлага PHP/MySQL.
Друг е въпросът вече ситуацията при готовите CMSи, все ще се наложи допълнително бърникане, за де се добави функционалност, която не съществува и няма точно такъв мод.
 
Re: Хостинг+CMS - На български

Младежи, вие сте супер!

получих много хубави отговори и лични съобщения, благодаря за помощта :)

ПП
Вчера получих 8 писма (от формата на сайта ми) от хора, които искат сайтове, просто не знам как ще се справя. Може да се обърна към вас за помощ, примерно аз да събирам поръчки, а желаещите да ги правят (на мен ми е интересна частта с оптимизацията и поднасяне на съдържанието по подходящ начин, а програмирането не ми е страст, а и не го умея). Ако имате интерес към това, пишете ми :)

Руми
 
Re: Хостинг+CMS - На български

8 писма (от формата на сайта ми) :eek: похвално :-X
 
Re: Хостинг+CMS - На български

Rumi каза:
... на мен ми е интересна частта с оптимизацията и поднасяне на съдържанието по подходящ начин, а програмирането не ми е страст, а и не го умея.
А как се справяш с onpage оптимизацията?
 
Re: Хостинг+CMS - На български

Това, което знам за onpage оптимизация е, че тя е свързана с текста:

- колко пъти (процетно) се среща ключовата дума
- синонимите, които се използват
- да е написано увлекателно, защото ако юзъра има Гугъл тулбар, гугъл траква, когато юзъра натисне бутонче back и "знае", че тази страница не е ок по темата
- добра навигация, така че юзърите лесно да ходят от страница в страница (нямам предвид само главното меню, а и линкове към под страници на сходна тематика). Навигацията е важна и за спайдърите, за да може бързо да намират новите страници и в същото време е важна тематиката на новата страница, на която отива спайдъра.

Като цяло се оценям, че се справям отлично с onpage оптимизацията.

Ами толкоз знам, ето на, казах си всичко :)

Руми
 
Re: Хостинг+CMS - На български

Аз правя сайтове само на познати и то на символични цени.
И то при условия да вдяват поне малко.
Защото са ми звъняли да ме благославят, че сайта който съм им направил не се зарежда, а после се оказва че не са си платили таксата за нета за месеца.
 
Re: Хостинг+CMS - На български

Руми, onpage оптимизацията е и:

1. Сайтмап за Гугъл, Яху
2. Динамичен тайтъл, мета кийуърдс и мета дескрипшън
3. УРЛ рерайт
4. Подобни теми/статии
5. Динамични тайтъл и алт атрибути за линкове и картинки

...и още много неща, които никоя CMS не може да ти предложи (освен, ако не е Wordpress :icon16:). Майтапче. Иначе: Content is the king!
 
Re: Хостинг+CMS - На български

Здрасти bgkulinar, честит ти face lift :)

само т.4 е onpage optimisation според мен и тъй като ми стана интересно дали съм права, та потърсих за дефиниция, намерих тук http://www.abcseo.com/seo-book/on-page-factors.htm

И може би си по-прав за дефиницията, айде от мен да мине ;)

Иначе за всички неща, за които говориш са ми известни и ги правя:)

Руми
 

Горе