Цената на трафика зависима от войната?

uni-web

Banned
Зависима ли е цената на Интернет трафика от войната и покачването на горивото или само на мен така ми се струва?

Миналият месец заплатих за допълнителен трафик 300 гб. 4.39 с ддс а сега ми се иска цена от 13.98 лв., не знаех че и сървърите се движат на бензин.

Re: Цената на трафика зависима от войната?

Горното в кръга на шегата. Покачването на нефта принципно оказва влияние върху почти всички цени. Пряка връзка не можеш да намериш, но при повишение на общите административни разходи на едно дружество (а в тях влиза гориво, транспорта на принтерната хартия, транспорта на бидона с минерална вода и т.н.), в определен момент се оказва влияние и върху цената на една принципно "петролно независима компания".

Иво прав си, че с покачване на страничните разходи може да се стигне до покачване цената на основната услуга на едно дружество. Но в неговия случай, като гледам става въпрос за 300%, че и отгоре повишена цена. Ко ли вода пият в тая фирма?! 😀 Другият вариант е да ти карат трафика с камьони. 😀 Аз лично бих сменил партньора си в подобен случай.

Реален случай, от друга индустрия и от друг компонент (сходен на петрола).

Продава се услугата Х на цена У от въпросната фирма. Тя купува услугата от друга фирма на цена У-35%. Нашата фирма е дребен играч и цената от доставчика не е променяна с години. Обаче изведнъж сключва 4 договора с по-големи клиенти.

Цената първоначално не се променя. Когато обаче единия от тези четири клиента започва да прави 6 пъти по-големи обороти, при доставчика на нашата фирма светва червена лампа, той проверява и вижда, че продава на нашата фирма на цени от 2004 година. Доставчика не е на загуба, но не е и на печалба, просто до момента този оборот е бил безкрайно пренебрежим и е минал метър, цената не е била предоговорена. Поради тази причина и нашата фирма е имала добри цени, с които е спечелила въпросните четири клиента. След като обаче доставчика променя условията и цените, нашата фирма губи три от четирите нови клиента + някой от другите си 🙂

Понякога няма очевидна причина за едно или друго действие...

Защо не питаш директно компанията? Ако нямат кратко и смислено обяснение за 300% увеличение на услугата то смяната им е задължителна.

П.С: Ех, тоя Кадафи! .... 🙂

По-важно е, тази нова по-скъпа цена, конкуретна ли е на останалите на пазара? Може би досега е била не актуализирана, както каза Иво или пък сега е в пъти по-скъпа от останалите продавачи.

Защо не питаш директно компанията? Ако нямат кратко и смислено обяснение за 300% увеличение на услугата то смяната им е задължителна.

П.С: Ех, тоя Кадафи! .... 🙂

Питах ги обяснение така и не получих защо се е покачила така а просто това е реалната цена и така.

Не че няма да ги платя парите но ми беше интересно щото това огромен скок. 🙂

Back
Горе