Циганин програмист

Re: Циганин програмист

Малко в страни от темата и вероятно доста от вас ще наскачат против мен, но кое е смешно? - че е неграмотен? ... още по-смешно е, че г-н Карбовски, определя въпросната личност като циганин програмист, само защото играел CS и пишел в скайп... ето това е смешно... или може би дори трагично....

@combatsambo, хубаво публикуваш клипчето, но спомняш ли си преди няколко дена какво писа за Ivo.Apostolov? Тогава всичките влязоха в съда 🙂 ,а днес ( по твоята логика ) може и ти да идеш... искам да поясня, че не го пиша за да те обидя, просто исках да изкажа мнението си по предишната тема... с прибързаните мнения 🙂

Ако добре помниш, бях писал за Иво, че не виждам как да влезне в затвора, заради това че е казал на някой, че е тъпак. Иначе аз не виждам какво съм казал, направил, освен че съм пуснал клип на който се вижда циганин, който иска да става програмист. Нека ида, ако е писано 🙂))

Ако добре помниш, бях писал за Иво, че не виждам как да влезне в затвора, заради това че е казал на някой, че е тъпак. Иначе аз не виждам какво съм казал, направил, освен че съм пуснал клип на който се вижда циганин, който иска да става програмист. Нека ида, ако е писано 🙂))

хахаха баце извинявай, верно, че некой друг беше го пуснал 😉

Ще ме извиняваш...ама една ракия кача човек да пише сума глупости 🙂

Иначе аз не виждам какво съм казал, направил, освен че съм пуснал клип на който се вижда циганин, който иска да става програмист. Нека ида, ако е писано 🙂))
Има една комисия за защита от дискриминацията. Всеки ром, наречен циганин, може да се оплаче от теб и съответно да ти наложат глоба. А, пък ти после обжалвай в съда. За Кабровски не се притеснявай, него и да го глобят, ще има кой да му плати глобата.

http://www.youtube.com/watch?v=-JaOCEFfLqc Забележи Расате в интервюто дали споменава думата циганин. Мислиш ли, че не е посъветван от адвокат да си "мери" думите?

Всеки ром, наречен циганин, може да се оплаче от теб
не е така, ром е алкохолно питие на български. виж как е циганин на френски и италиански - Tzigane (и вариации) и на немски Zigeuner. и

Portuguese
cigana (woman) cigano (man)

Swedish
zigenare (man) zigenerska (woman)

дали ти прави нещо впечатление?

а те могата да искат и богове да ги наричат, ама са си цигани, или понешему мангал.

те тия вече се обиждат като ги наричат "цигани" хех...

Колкото до клипчето - Карбовски обича да се ебава с тях, а те това и заслужават.

"Всеки ден гледам 'Отечествен фронт', макар че не го дават всеки ден."

Хех. 🙂

Последно редактирано:

Клипчето леко е извадено извън контекста на епизода, който пък вчера го даваха по ТВ. Може би, ако го бяхте гледали нямаше да спорите как се нарича въпросното малцинство.

М-у другото, ако това, че някой, който е живял от 5 годишен без родители на улицата може да мечтае да стане "компютърджия", "програмист" или "астронавт" ви се вижда смешно, то за съжаление сте вие, а не въпросния индивид.

П.П.
Също така, ще ви помоля да не пускате расистки или други дискриминационни коментари в този форум.

Плачевно е отношението спрямо индивида и клалификацията, която му дават. Не е толкова проблема дали го нарича циганин. Въпреки, че в ългария ( единствената страна в света ) се измисли поняието Ром, незнайно от къде. На всякъде по света си ги наричат
цигани. Истина е обаче, че тук могат да ти наложат глоба за тази дума. Така както, се намери идиот да
каже за "Присъствието"на южните ни съседи за около 500г. и се опитаха да го наложат, така се намериха
група идиоти да наложат термина Роми.
Ако е вярно казаното от nbsp значи някой е търсил точно ефекта, който се получава.
Глупаво присмиване на неграмотността или плоското разбиране на гн.Карбовски ,че всеки застанал пред
клавиатура и монитор е програмист.

не е така, ром е алкохолно питие на български. виж как е циганин на френски и италиански - Tzigane (и вариации) и на немски Zigeuner. и

Малко криво-разбрано е да търсиш на всеки език превода на циганин и да подкрепяш тезата си с довода че видиш ли на всеки език циганин било сродно с циганин а не с Ром.

Просто търсиш грешната дума - понятия като синти и рома не са българска приумица ...

Back
Горе