Шокиращо индексиране

web3

New member
Преди малко публикувах една статия в блога си и след по-малко от минута проверих в гугъл ключова дума от статията и се шокирах. Блога на 6-то място по ключовата дума. Как стана това, само за няколко секунди страницата беше индексирана, а по принцип публикувам 3-4 пъти седмично.

Re: Шокиращо индексиране

Да, така става с блоговете или поне с blogger, в които имам опит. Иначе това не е точно индексиране, ако си забелязал не може да дадеш кеш на страницата. В blogger може би е така, защото е на google и може да има някакви отделни ботове. А позицията, на която те слага е временна, но най често се качваш нагоре след индексиране.

Аз имам клиентски сайт, в който последните 5-6 статии се индексират буквално за секунди.

Или авторитетен домейн. Ако публикувам нещо в блога си, като за него конкуренцията не е голяма, се изстрелва в топ10 за нула време. Стои там максимум 10 дни и пада на 2-4 страница. Някой път решава да го остави. Пример.

Да, така става с блоговете или поне с blogger, в които имам опит. Иначе това не е точно индексиране, ако си забелязал не може да дадеш кеш на страницата. В blogger може би е така, защото е на google и може да има някакви отделни ботове. А позицията, на която те слага е временна, но най често се качваш нагоре след индексиране.

Аз също мислих, че това е временно явление, но при мен си запазиха първоначалната индексираща позиция. Пример(4-та и 5-та позиция) При мен може би е от това, че на това, което се индексира, конкуренцията е слаба, но и на други keywords е така. (Seo-тата ще кажат🙂 )

Последно редактирано:

персонализирано търсене или малка конкуренция?
персонализираното търсене е изключено доста отдавна
става въпрос за малка конкуренция "Около 41 200 резултата" 🙂 иначе блога е с ПР2

Google Dance. До няколко дни ще те пусне на Земята 😀

Картинг новините ми са включени в news.google.com и общо взето се индексират за секунди, максимум минути. И по някои думи, излизат в челото, понякога и си остават там 😀

Back
Горе