безплатен SEO курс - присъствено и онлайн

Re: За: безплатен SEO курс - присъствено и онлайн

Ще пишем, не се притеснявайте. Чакаме да се съберат хората, за да е наведнъж.

Всъщност не е съвсем задължително, просто си правим експеримент колко "+1" можем да съберем, ей-така на майтап. Спред правилата на Google всеки има право да приканва потребителите да му натискат "+1". Иначе регистрацията просто проверява дали си въвел валиден мейл, не дали си гласувал.

Иначе да, не е много етично, но доста се практикува. Има стотици фирми, които ви дават някакъв benefit, ако дадете "Like" във Facebook. За G+ е същото на практика, само дето е много по-спамерска мрежа, отколкото FB.

Re: безплатен SEO курс - присъствено и онлайн

Посъбраха се хора, над 400 души за момента. В понеделник почваме, както сме обявили, в 18:00 часа в голямата учебна зала на Софтуерната академия.

Направили сме template, по който всеки ще работи и ще си отчита работата по своя SEO проект. Първоначално всеки трябва да направи замерване как му стои сайта по няколко критерия:
- Google Page Rank
- Alexa Rank
- Брой индексирани страници в Google
- Общ брой външни линкове
- Брой домейни с линкове
- Брой посещения на ден (средно)
- Twitter followers
- Facebook fans

Всеки ще идентифицира ключовите думи и фрази, за които се бори и ще замери позицията си по всяка от тях.

Ако няма сайт, навсякъде ще има нули.

След това след всяка тема ще има домашно - да се направят определени стъпки, които целят да се практикува наученото и да се пробват техниките върху реален сайт. Примерно за копирайтинг ще се пишат статии и ще се публикуват на подходящи места, за линк билдинг ще се създават backlinks и т.н.

Ще се прави замерване на няколко пъти по време на курса и накрая. Хората, които са работили усърдно по всички домашни и са постигнали добри резултати ще дойдат да защитят проекта си и да се борят за сертификация. Схемата е интересна и ще има много, много практика.

Наков

За: безплатен SEO курс - присъствено и онлайн

Поздравления за инициативата ! Сложете при възможност малко повече информация за лекторите. Видях само един колега за който знам, че има резултати в SEO-то. Предполагам "сертификация"-та ще е в СЕРП-а 🙂

Имаме си наша методология за сертификация. Когато човекър е работил сериозно няколко месеца и е постигнал сериозни резултати по всички критерии, ще получи сертификат. Колкото до екипа - да, може и по-добър, но малко хора в този бранш са склонни да споделят знанията си безплатно. Ние не сме най-добрите (в никакъв случай), но пък сме фенове на свободното разпространение на знанията и с радост отделяме от почивката си, за да направим този курс безплатен за всички.

За лекторите ще споделим в презентацията, която скоро ще излезе в секцията "материали" на сайта на SEO курса.

Относно курса, можем ли да участваме с баннати/филтрирани проекти ?

Много интересен казус. Винаги можете да участвате с баннати проекти, но не е ясно дали ще успеете да ги върнете обратно към живот. Ако сте ползвали black SEO техники, може да е доста трудно. Не пречи да опитате. Аз лично не съм специалист по такива казуси, но вярвам, че другите лектори от курса ще могат да помогнат.

И на какво ги учите хората на този курс? Как се прави спам? Що не вземете да им обясните, че в крайна сметка SEO-то е нужно за да могат ХОРАТА да намират съдържанието, а не само търсачките?

E те търсачките нали се ползват от хора 🙂

Нещо никакви имейли с уроците и видеотата не получавам ... или т.нар. домашни ... регистрирал съм се иначе.

За: Re: безплатен SEO курс - присъствено и онлайн

За: Re: безплатен SEO курс - присъствено и онлайн

Нещо никакви имейли с уроците и видеотата не получавам ... или т.нар. домашни ... регистрирал съм се иначе.
Погледни на сайта на организаторите...

E те търсачките нали се ползват от хора 🙂

Разликата е там, че хората не са търсачки. Нещата които се мажат от този курс са насочени само към това, че всичко се прави за търсачките, но никой не си прави сметка, че това после и хора трябва да го гледат.

Разликата е там, че хората не са търсачки. Нещата които се мажат от този курс са насочени само към това, че всичко се прави за търсачките, но никой не си прави сметка, че това после и хора трябва да го гледат.
Нали Гугъл се стреми за по-добри резултати, за какво иначе си променя алгоритмите.

katsarov, става дума че писането на съдържание за търсачки не значи, че става за пред хора. А на този курс трябва това да е ясно.

Какво значение има, че си на първа позиция, но влизайки в сайта ти човек не може да намери нищо - просто едно бунище от ключови думи и сглобено съдържание?

Това, че от търсачките се опитват да се справят с това, не значи, че на един SEO курс трябва да се учат хората как да пишат безумно съдържание.

katsarov, става дума че писането на съдържание за търсачки не значи, че става за пред хора. А на този курс трябва това да е ясно.

Какво значение има, че си на първа позиция, но влизайки в сайта ти човек не може да намери нищо - просто едно бунище от ключови думи и сглобено съдържание?

Това, че от търсачките се опитват да се справят с това, не значи, че на един SEO курс трябва да се учат хората как да пишат безумно съдържание.

A замислял ли си се, че има и хора които примерно пишат добре и се стараят да дават уникално съдържание. Но не могат да се класират напред в гуугле, защото има такива СЕО прота дето се класират преди тях. Не защото имат съдържание, а защото просто знаят как.

Различни хора посещават курса. На някои може и да им помогне. Не слагай всички под един знаменател, че са спамери!

Поздрави за курса и за хората зад него !!!

A замислял ли си се, че има и хора които примерно пишат добре и се стараят да дават уникално съдържание. Но не могат да се класират напред в гуугле, защото има такива СЕО прота дето се класират преди тях. Не защото имат съдържание, а защото просто знаят как.

Различни хора посещават курса. На някои може и да им помогне. Не слагай всички под един знаменател, че са спамери!

Поздрави за курса и за хората зад него !!!
Подкрепям мнението ти 🙂 Потребителското преживяване има по-голям приоритет от ботовете.

mitiozo, слагам под този знаменател участници от курса, които ми спамят сайтове със съдържание генерирано за уроците от същия този курс. Съдържание, което е некачествено и е с цел единствено позициониране.

Явно ме разбирате погрешно за това ще уточня:
1. Против съм генерирането на безсмислено съдържание подходящо единствено за търсачките и безполезно за хората.
2. До мен достига достатъчно голямо количество спам генерирано от участници в този курс, което е против точка 1.

mitiozo, слагам под този знаменател участници от курса, които ми спамят сайтове със съдържание генерирано за уроците от същия този курс. Съдържание, което е некачествено и е с цел единствено позициониране.

Явно ме разбирате погрешно за това ще уточня:
1. Против съм генерирането на безсмислено съдържание подходящо единствено за търсачките и безполезно за хората.
2. До мен достига достатъчно голямо количество спам генерирано от нема нужда от линкове към същата тема спамер, което е против точка 1.

Значи...от курса е минала само една лекция, в която се говореха доста общи неща за СЕО и като цяло какво ще представлява курса. Едва ли някой ти е наспамил сайта (който вероятно е световно неизвестен), защото е разбрал как от тази първа лекция !!
Не искам да се изявявам като адвокат на курса, но някак си забелязвам личното ти отношение към курса или организаторите?!
Мен лично ме радва подхода на академията. Всичките им курсове са безплатни! Най ме впечатлиха и курсовете за деца и то в градове извън София. Отново напълно безплатно. Имат шанс да научат нещо различно от и без това западналото ни образование. Всеки си преценява дали ще научи нещо градивно или не. НО!! има избор!
Много е лесно да хулиш и плуеш в България, когато някой се опитва да направи нещо. Дай да видим твойте безплатни курсове, може от тях да научим нещо по-добро.

Последно редактирано:

Идеята за безплатен курс като цяло е добра. За мен остава факта, че пристига спам свързан с този курс. Явно има активизирали се участник/участници от рано. Времето ще покаже дали е тренд или случайно събитие.

Това, че някой прави нещо безплатно в никакъв случай не означава че:
1. то струва
2. някой не го преизползва за кофти цели.

П.С Би ли обяснил какъв е проблема да дам линк към темата?

Back
Горе