какво означава Backorder

miraco

New member
Искам да закупя един домейн в Godaddy , но с com няма, но по на долу в червено е дадено 18$ и пише Backorder . какво означава това, като го маркирам ме препраща към плащане.

Re: какво означава Backorder

Backorder - един вид заявка, когато изтече регистрацията на домейна, домейн компанията ще се опита да ти го запази. Ако домейна обаче е хубав (по смисъла на домейнинг бизнеса), то не само тази компания ще се опита да докопа този домейн. Така, че не е гарантирано че ти ще спечелиш домейна.

В случай, че твоята компания хване домейна, но повече от един човек е подал заявка за този домейн, ще започне търг в който заявлите участи (подали заявки) ще участват, и както при повечето търгове в този бранш, за определен период от време, който даде най-висока цена, печели домейна.

До колкото си спомням ако в крайна сметка останеш с пръст в уста 🙂, компанията ти връща барите за бекордъра.

това (ако греша поправте ме) е когато изтече домейна (Ако изтече) и неговите собственици не го подновят :Д да може да го вземеш ти 🙂 ама не съм 100% сигорен 🙂

п.с. нямаше отговор преди мен когато го писах

Разбрах, но ето какво пише за домейна при проверка в ganbox.com
тогава отдавна трябва да е пуснат в продажба пък и никой толкова време да не го поднови или купи.

Сайтът не е открит в Google
Сайтът е индексиран в директорията dmoz.org
Дата на създаване: 15.08.2001
Възраст на домейна: 8 години, 5 месеца, 1 ден

Дата на изтичане: 15.08.2006
Изтекъл домейн преди 1250 дни!

А в Wihois.bg

Регистриран на 15-Aug-2001 23:14:11 UTC
Актуализиран на 29-Apr-2002 17:43:17 UTC
Запазен до 15-Aug-2006 23:14:11 UTC
Статус DELETE PROHIBITED RENEW PROHIBITED TRANSFER PROHIBITED UPDATE PROHIBITED

Последно редактирано:

Чисто математически няма логика да е изтекъл!

Чисто математически няма логика да е изтекъл!

Ами точно това не зная...дава че е изтекъл, мога да го закупя от дадито, а всъщото време не може...объркана работа. Освен да пиша до Дадито.

Ами щом ти дава възможност за бекордър значи не е изтекъл.

Нищо не ми пречи да рискувам 18$ и да пробвам...Но не зная след това ще ми възстановят ли парите, колко време ще продължи...

аз нямам представа, не ползвам godady. Все пак ако става въпрос за ps...........com бих пробвал, заслужава си според мен.

Принципно след като изтече един домейн, има един гратисен период от 30 дни за .com примерно, през който период собственика може да си го поднови. След това домейна влиза в така наречения redemption период (карантина един вид) и собственика може да го извади от тази карантина на доста по висока цена, което един вид се явява наказателна такса в неколкократен размер на цената на домейна. През този карантинен период, който може да продължи до няколко години, ако домейна е добър и има сериозен трафик той влиза и в exRDP или extended redemption се паркирва от глобалния регистратор чрез който е регистриран към страница с реклами. През този период можеш да подадеш заявка за backorder, но 1. не се знае, кога домейан ще влезе в процедура по изтриване и 2. не се знае, колко още като тебе са подали подобни заявки за същия домейн и с какъв бюджет разполагат.

Разбрах, но ето какво пише за домейна при проверка в ganbox.com
тогава отдавна трябва да е пуснат в продажба пък и никой толкова време да не го поднови или купи.

Сайтът не е открит в Google
Сайтът е индексиран в директорията dmoz.org

Дата на изтичане: 15.08.2006
Изтекъл домейн преди 1250 дни!

А в Wihois.bg

Регистриран на 15-Aug-2001 23:14:11 UTC
Актуализиран на 29-Apr-2002 17:43:17 UTC
Запазен до 15-Aug-2006 23:14:11 UTC
Статус  DELETE PROHIBITED RENEW PROHIBITED TRANSFER PROHIBITED UPDATE PROHIBITED
Може ли да споделиш какво си харесал или поне какво има на него, че нещо много гнило има тук 🙂

Ами исках да направя инфо сайт, в определена ниша и като проверявах в татенцето на този домейн ми даде Backorder. А домейна като име е добър за тази ниша. Даже и като домейн да го купя пак ще е добре. След като проверих дава че домейна е регистриран в Калифорния .

аз от backorder съм си взел 4 домейна, но всичките са се бавили около 4 месеца. Ако бързаш това не е начина.
Попринцип нашата компания (webconnect.bg) предлага backorder но не е автоматизиран от панела смисъл трябва да си подадеш заявка по email на supporta

ползвай godaddy за това би трябвало да ти свърши работа

Последно редактирано:

аз от backorder съм си взел 4 домейна, но всичките са се бавили около 4 месеца. Ако бързаш това не е начина.
Попринцип нашата компания (webconnect.bg) предлага backorder но не е автоматизиран от панела смисъл трябва да си подадеш заявка по email на supporta

ползвай godaddy за това би трябвало да ти свърши работа

Благодаря за информацията. Можеш ли да кажеш как протича процедурата ако реше да опитам да купя този домейн. Какво аз трябва да направя и какво да очаквам от другата страна.

Проучи го добре този домейн, за да не излезе от някоя маркетинг кампания. После като си го купиш ако е спамено от домейна нямаш шансове. Дори със новото whois info т.е., че собственика на домейна е нов - пак няма да имаш шансове. Имах такъв случай за това ти казвам. Особено ако домейна е паркиран, работата е 50-50. Гледай да не се занимаваш с backorders.

Благодаря за информацията. Можеш ли да кажеш как протича процедурата ако реше да опитам да купя този домейн. Какво аз трябва да направя и какво да очаквам от другата страна.

Добре е домейна да е пред изтичане.

Ми процедурата е доста проста регистрераш се, плащаш за backordera и чакаш.От време на време получаваш майли за състоянието на домейна. Като аз за 2 от домейните получих, че са подновени за още една година, но след около 2 месеца получих отново майл, че домейна е в процес на вземане и ако до 90 дни мисля че беше собственика не прояви желяние домейна се взема. След което се пуска на търг като минималната цена е около 10$, който са внесени от твое име и ако някой не наддаде повече (а това рядко се случва) през седмицата в която е пуснат на търг е твой домейна

Back
Горе