SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

колеги моля за съвет.

venga

New member
Здравейте колеги имам сайт/магазин в който искам да направя сектор със статии за всеки един продукт нещо като ПР материали. Но се чудя дали е по-добре този сектор да бъде като блог или просто като допълнителен раздел към самия магазин.
Може ли да ми дадете съвет как ще е по приемливо от посетителите и от търсачките разбирасе.
 
Re: колеги моля за съвет.

1. Какво целиш - user friendly или search engine friendly ?
2. CMS или custom системата, която ползваш за магазина дава ли подобна възможност, защото ако няма модул/компонент, въпроса ти е риторичен - ще се налага да инсталираш нова система поне за ревютата.
3. Потребителите искат да четат ревюта на клиенти на магазина, които вече са закупили продукта, а не рекламни материали (разсъждавай като тях)
 
Re: колеги моля за съвет.

Блог, раздел към самия магазин.
 
Re: колеги моля за съвет.

Ползвам опен сорс Joomla и съм направил магазин с модул. Но сега искам да направя и малко ПР в самия магазин, защото стоките са специфични.
Със сигурност ако вкарам статии в магазина ще вдигна рейтинга и от към SEO и от към потребителска гледна точко.
Аз съм го решил да напиша тези ПР материали, но се чудя дали да използвам нормалните компоненти за статии от Joomla или да направя да кажем "http://statii.domein.com" и на него да кача блог програма в която да се съдържат въпросните ПР материали. Чудя се как ще е по ефективно.
 
Re: колеги моля за съвет.

От потребителска гледна точка, бих казал, че харесвам повече сайтове с продукти, които имат "таб" интерфейс за обяснения, статии и т.н., тоест в самия сайт. За да мога след като прочета статията да се върна лесно към продуктите, а не да съм в съвсем друг сайт.

Все пак за магазин се иска и юзър френдли и аз не бих го отписал изцяло, но разбира се са нужни и компромиси с цел СЕО... И все пак. :)
 
Re: колеги моля за съвет.

Блог, раздел към самия магазин.

Има резон да е така - търсачките ще индексират ново уникално съдържание, а в самата PR статия можеш да сложиш линк към продукта в магазина "Купи" и респективно за да задържиш потребителския интерес пък на директните посетители в магазина, под цената и спецификациите на продукта можеш да сложиш линк към ревюто (PR статията) "Прочети ревю" По този начин ще имаш две URL-та (особенно ако ползваш пренаписване на адрес SEF) които търсачките да индексират за един и същи продукт с крослинк. Не приемай горенаписаното от мен като 100 % истината, тъй като не съм SEO.

П.С. //офтопик// - Раздела е SEO, въпроса е към "колеги", аз що се бутам тук?!?
 
Последно редактирано:
Re: колеги моля за съвет.

Здравейте Колеги,

Извиняван се, че не съм писал отдавна, също така на колегата , с който не се получи сделката със сайта...

По темата...
Според мен изнеси блога в отделна папка:
http://MySite/blog/

По този начин, според мен, би могъл да стимулираш съдържанието на основният ти сайт...
 

Горе