лизинг - кредитна карта

johnny

trigger hippie
Здравейте,

искам да си купя техника на лизинг, но тъй като по документи не работя никъде, а вероятно на повечето места ще ми искат трудов договор не знам какво да правя. Има ли начин да си извадя кредитна карта например и с нея да се получи работата? При вадене на MasterCard изисква ли се друг документ освен лична карта?

Re: лизинг - кредитна карта

А как ще връщаш заема като нямаш доходи?
Едва ли ще стане с кредитна карта.... не мисля, че някоя банка ще ти даде такава, но... можеш да пробваш JetFinance - там ще ти скъсат д-то от лихви, но има шанс да получиш кредит ако успееш все пак да предоставиш някакви хартии за това, че получваш някакъв доход, но... ако и това не можеш.... не те съветвам да прибягваш до услугите на заложни къщи....

Здравейте,

искам да си купя техника на лизинг, но тъй като по документи не работя никъде, а вероятно на повечето места ще ми искат трудов договор не знам какво да правя. Има ли начин да си извадя кредитна карта например и с нея да се получи работата? При вадене на MasterCard изисква ли се друг документ освен лична карта?

За кредитна карта, навсякъде ще ти искат доказване на доходи. В някои банки може и да минеш само с данъчна декларация (като предполгам, че имаш декларирани доходи).

Иначе, ако се занимаваш само онлайн, вариант е да регистрираш фирма и да прекарваш приходите през нея. Естествено фирмата върви с осигуровки, счетоводни разходи и т.н. Но при добро балансиране в края на годината можеш да плащаш по-малко данъци, отколкото като физическо лице с доходи от чужбина. Това е дългосрочен вариант да имаш доходи/работа за пред банките, също така да си здравно и пенсионно осигурен. 🙂

Последно редактирано:

За кредитна карта, навсякъде ще ти искат доказване на доходи. В някои банки може и да минеш само с данъчна декларация (като предполгам, че имаш декларирани доходи).

Иначе, ако се занимаваш само онлайн, вариант е да регистрираш фирма и да прекарваш приходите през нея. Естествено фирмата върви с осигуровки, счетоводни разходи и т.н. Но при добро балансиране в края на годината можеш да плащаш по-малко данъци, отколкото като физическо лице с доходи от чужбина. Това е дългосрочен вариант да имаш доходи/работа за пред банките, също така да си здравно и пенсионно осигурен. 🙂

🙂 Ето затова обичам форумите - човек пита как да си купи GSM на лизинг, а добросъвестните и готови да помогнат форумисти ти правят дори и пенсионен план.

В момента много трудно се отпускат кредитни карти, изпитал съм го - осигурявам се на 1000 лв месечно от 6-7 месеца, но все още не съм одобрен за MasterCard с 4000 лв лимит...

🙂 Ето затова обичам форумите - човек пита как да си купи GSM на лизинг, а добросъвестните и готови да помогнат форумисти ти правят дори и пенсионен план.

Като добросъвестен форумист се опитвам да предотвратя предстоящият след известно време въпрос "ок купих си GSM, а сега, как да си купя кола на лизинг, като се водя безработен". 🙂

В момента много трудно се отпускат кредитни карти, изпитал съм го - осигурявам се на 1000 лв месечно от 6-7 месеца, но все още не съм одобрен за MasterCard с 4000 лв лимит...

Извади си две карти с по 2000 лв. лимит от различни банки. 😛

Но трябва да го направиш (кандидатстването) едновременно в двете банки, защото има един лош списък, който ползват банките наречен - кредитен регистър.

Но трябва да го направиш (кандидатстването) едновременно в двете банки, защото има един лош списък, който ползват банките наречен - кредитен регистър.

Да, така е.

Но не мога да се съглася, че списъка е лош. Кредитния рейтинг ще навлиза все по-активно в БГ, няма как да ни се размине. 🙂 А притежанието на кредитна карта ти вдига кредитния рейтинг. Така, че ако имаш добра история с кредити (включително карти) би трябвало да е по-лесно да вземеш втора кредитна карта от друга банка. Ако нямаш такава (история) можеш да пробваш с две заявки едновременно в различни банки.

Най добрия вариант да си вдигнеш кредитния рейтинг е да ползваш крединтни услуги. Та вместо да се хвърляш на 4000лв, които банките в БГ считат за голям овърдрафт, вземи си карта с лимит 500лв и след половин-една година си вдигни лимита. Вероятно е да стана по-бързо. Да вземеш нещо дребно на изплащане(към въпросната банка) няма да ти навреди също.

Има два вариянта за кредитна карта :
Първия е да имаш официален доход (работа и да си плащаш осигоровките)
Втория е да си откриеш депозит в банка и да кандидатстваш за кредитна карта.

Не повече от четири пъти месечният ти осигурителен доход - това е тавана за обикновените хора.

Е, добре, за какво подавам декларация за доходите и плащам зверски данъци, като моята банка не ми го признава този доход. Да не говорим, че всичките ми парични потоци минават през нея и знаят финансовото ми състояние. Егати банковата система.

Е, добре, за какво подавам декларация за доходите и плащам зверски данъци, като моята банка не ми го признава този доход. Да не говорим, че всичките ми парични потоци минават през нея и знаят финансовото ми състояние. Егати банковата система.
Ако документацията ти е ясна искай среща с кредитен експерт и ще имаш база за разговори. Ако е така и не ти обърнат внимание смени банката.

Просто от любопитсктво да не си в ОББ?

Не, SG. Имах среща с търговски агент, който се обади някъде (в централата?) и се оказа, че не може да получа овърдрафт. Било само за хора, на които им се плаща заплатата в банката.

А, банката няма да я сменя поради два основни факта:

1. Това е банката, с която съм имал най-малко грижи.

2. Има клонове почти навсякъде в София, където имам работа.

Back
Горе