SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

мнения и съвети за Прецени.Сам

MasterBo

New member
Здравейте,
Реших да направя система за сравнение на цени в е-магазините (може би бледо подобие на shopping.com ili pricegrabber.com).

Та, кажете ми какво мислите за http://www.preceni.com и какви функции бихте желали да има един такъв сайт. Целта е потребителя да вижда и сравнява оферти от различни магазини за една и съща стока, за да спести и време и пари без да се лута.

Мисля да направя потребителите да пишат ревю-та на стоките, като ще бъдат одобрявани от администратор (за да се избегнат глупостите). В момента разработвам тулбар на който ще могат да се виждат актуалните цени на избрани от вас продукти. Направил съм известяване за цена.

Също така моля за съвети за SEO, защото изглежда направих някаква глупост.. и от 2 месеца на челни позиции.. сега съм ... -30 ... -950 (може ли да е наказание?)

П.С. Някои могат да кажат, че има и други такива сайтове и няма смисъл... но.. колкото повече.. толкова повече .. :)
 
Re: мнения и съвети за Прецени.Сам

Категориите с Марките също биха могли да влезнат в УРЛ, а не както е сега search.php?srchcat=72&srchman=5.

Когато си на даден продукт, пълна характеристика и известяване за цена не се отварят при изключен джаваскриот т.е. съдържанието им е невидимо за търсачките.

Добре би било
ДИСПЛЕЙ - Дисплей тип:Плазма VIERA - Диагонална дължина: 42"(107 см) - Максимална резолюция:1024 Х 768 - Формат на картината:16:9 - Контраст:8000:1 • ВРЪЗКА - Портове:- 3 SCART
подчертаните да са връзка към продукти от същата категория с таква характеристика.

Честно казано сравнения не видях.

Мисля, че е малко рано за реклама, а ексчейндж.бг направо си е излишен.
 
Re: мнения и съвети за Прецени.Сам

Вкарах марките на продуктите в УРЛ.

Характеристиката на продукта и известяването на цена са div със style display:none; така че е видимо за търсачките, а javascript сменя класа на div-a. Тук идва другия проблем дали не са ме порязали за скрито съдържание... до колкото разбрах гугъл проверява css за да види дали не мамиш. Идеи?

Сравнението .. да.. може да се каже че липсва, защото само някои продукти се застъпват от различните магазини за да покаже цените от тях. Повечето продукти се предлагат само от един регистриран магазин и... няма какво да сравниш. Но всичко с времето си.

Махнах линка "реклама" защото наистина никои не би проявил интерес за момента.. и наистина няма смисъл, а ексчейндж.бг нека пълни мястото.. идват 2-3 клика на ден :)

За таг-ване в характеристиките съм мислил.. но още не ми е дошла идея как да го изпълня.
 
Re: мнения и съвети за Прецени.Сам

От чисто потребителска гледна точка: всички сме се нагледали на сайтове с много менюта, подменюта, категории и т.н., които в повечето случаи не работят.
Помисли дали няма да е добре да покажеш веднага при влизане някаква съпоставка на случаен/или най-търсен продукт - тези последно добавени ги има във всеки неработещ онлайн магазин :)

Така посетителя веднага ще разбере за какво е сайта и какво да очаква.

Успех
 

Горе