SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

проблем с плеск и кронтаб

roc3n

New member
здравейте, не мога да подкарам един плъгин и се оказва, че проблема е в настройките не кронтаб. и понеже си нямам никаква идея от тези неща се обръщам за помощ к-ъм вас. командата, която трябва да се изпълнява на всеки 20 мин. е тази */20 * * * * <em>{wget or similar command here}</em> http://------.com/wp-content/plugins/wp-o-matic/cron.php?code=b832b6d0
и понеже не съм сигурен по този начин ли трябва да се въведат стойностите прилагам картинка на начина по който съм го направил аз. само да добавя, че преди това в полето за минути използвах и */20. някой има ли представа къде бъркам? благодаря ви предварително!
 

Прикачени файлове

  • snapshot3.jpg
    snapshot3.jpg
    66.2 KB · Преглеждания: 0
Re: проблем с плеск и кронтаб

Скрапенето не е хубаво нещо, особено автоматизирано. :)

Командата трябва да е от вида
Код:
/usr/bin/curl/home/hostname/public_html/domain.com/wp-content/plugins/wp-o-matic/cron.php?code=blabla
 
Re: проблем с плеск и кронтаб

в случая не става въпрос за чист скрап, поне не така както си го представяш :), проектчето е добро и се надявам скоро да излезе и бг версията му.
колкото до командата, тя си е наред и като я изпълня от браузъра всичко е ок, проблемът явно е в кронтаба на сървъра и понеже досега не ми се е налагало да се занимавам с такива неща не съм сигурен правилно ли е въведено всичко като стойности. моля някой ако има представа къде бъркам да свирне, черпя :D
 
Re: проблем с плеск и кронтаб

Командата трябва да е нещо такова:

Код:
GET http://------.com/wp-content/plugins...?code=b832b6d0
 
Re: проблем с плеск и кронтаб

благодаря, ще пробвам и по- късно ще пиша какво е станало
 
Re: проблем с плеск и кронтаб

братле мисля, че това проработи :)))))))) ще черпя да знаеш.
хъф не мога да повярвам, отивам да погледна още веднъж. Благодаря!
 

Горе