работа с mobile mail за телефон

Federal

New member
Конфигурирах POP3 на gmail за телефон, но когато получа на телефона мейл и го прочета, след това при повторно влизане в програмата за четене изчезва от списъка. Имате ли представа, как да конфигурирам целият процес така, че хем да пристигат на Outlook, така също и на телефона?

За: работа с mobile mail за телефон

Протокола трябва да е IMAP, а не POP3

@Federal, сподели каква марка и модел е телефонът. На повечето умни телефони единственото, което трябва да въведеш за Gmail е username и парола. От там нататък телефонът се оправя сам с настройките. Поне аз досега не съм имал никакъв проблем.

Имам някакво усещане, че телефонът ти е Нокиа 🙂

@Federal, сподели каква марка и модел е телефонът. На повечето умни телефони единственото, което трябва да въведеш за Gmail е username и парола. От там нататък телефонът се оправя сам с настройките. Поне аз досега не съм имал никакъв проблем.

Имам някакво усещане, че телефонът ти е Нокиа 🙂

Това важи за телефоните, които имат native applications , които ползват API-тата на големите доставчици на mail. Ако искаш да си настроиш поща с твой домейн, на вънпен хостинг става малко приключение. Има и разлика при pull-to и push-to начина на работа на сървъра, но това е друга тема на разговор, дори не съм сигурен че някой в БГ предлага push-to решение.

Телефона е Nokia C5 с вкл. 3G. Когато е на POP3 чете пощата без проблем, но както казах я изтрива от телефонния списък, също и от Оутлуук не пристига писмото (губи се синхронизацията някъде си).

С IMAP всички е ок само, че влиза едно писмо, прочита го телефона (прави си синхронизация) и следващите писма не ги дърпа. Дава някаква грешка, която изписва телефона "Не е възможна синхронизация, ако продължава проблема, свържете се с администратора" и дрън...дрън. За да го прочета следващите писма, трябва ръчно да ги "дърпам".

Телефона е Nokia C5 с вкл. 3G. Когато е на POP3 чете пощата без проблем, но както казах я изтрива от телефонния списък, също и от Оутлуук не пристига писмото (губи се синхронизацията някъде си).

С IMAP всички е ок само, че влиза едно писмо, прочита го телефона (прави си синхронизация) и следващите писма не ги дърпа. Дава някаква грешка, която изписва телефона "Не е възможна синхронизация, ако продължава проблема, свържете се с администратора" и дрън...дрън. За да го прочета следващите писма, трябва ръчно да ги "дърпам".

Това което искаш да направиш става с протокол IMAP, не си прави експерименти с POP3 защото ще загубиш следите на кореспонденцията. Цитирай точната грешка, която ти извежда телефона за да можем да помогнем.

Не е възможна синхронизация, ако продължава проблема, свържете се с администратора" Това е всеки път.

Щом е С5, значи говорим за Symbian S60, аз имам лошия късмет да се мъча още с тази опреационна система, като модела който имам аз е Е71, което по никакъв начин не е по-добра опция. Реално чета мейл, но пращането е кошмар, да не говоря, че за бизнес кореспонденцията е някакъв ад.

А сега по темата. Съобщенията са вградени и реално са лесно избираеми от менюто и са ги наблъскали до СМС-ите, което е някаква тяхна логика, но все съобщения са, нали? Та сега по темата - за да направиш това е нужно както ти казаха да го дадеш с IMAP, ако го дадеш на POP3 с този телефон си е направо да чифтосаш крава и костенурка. Не намирам по-добро сравнение. Но реално е доста ограничена системата и за нещо като History за мейлинга, не искам и да си помислям. Реално има, но са много настройки, да не кажа вече хард-кор програмиране и писане по ОП на телефона.

Ако ще правиш експрименти с POP3 и мобилен телфона, силно ти препоръчвам да се упреш на нещо по-добро от това, като android, iOS, Windows Phone (което и вече е ОП-а на Нокия), но не и с толкова остарели системи. Добре, че поне си го пробвал така. Виждал съм експерементари да го правят същия номер с Java. 🙂 Не ме питай къде да си намерили вграден мейл клиент там. 🙂

Наложи ми се да търся кирилица за телефона си. Преживях нещо неверочно - започнали да правят след моя модел. Късмет. От тогава за мен телефона си е само телефон. 🙂 Поне този де.

Значи не става! Ако влезете в магазин и някой пърдуляк насреща ви предлага да си (за)купите телефон с копчета и да ви убеждава, че е с интернет и всичките му социални мрежи не му вяъвайте. Не че аз съм се излъгал, но просто се откажете Вадите $$ за смартфон с огледален дисппей и си гледате работата.

Това първо - от 4 имейла бърка постоянно един с друг. На един пощата дърпа на другите 3 не ще. Дошъл мейл преди 3 часа, а аз съм нагласил да гии дърпа през 15 мин, той нашия си седи вътре и не види бял свят.

Или $$$, или като мен със Цимбон (имитация) на ОС. Пак върши работа, ама не си давайте парите за моб. интернет, по-добре ги изиграйте на комар или почерпете някоя другарка.

Ааа, става. На моя си имам мейли, но не рискувам и го карам с IMAP. Мен така ми продадоха С3. Умрях като разбрах, че не мога да му инстална скаип. Да не говорим за Twitter и Facebook. Един умрял от гъдел браузър, защото и Операта не захапа и това е. Но ме обедиха, че е от последните версии на Simbian. Пожелах му все с такива телефони да браузва. 🙂

Но за едно съм щастлив от тази случка. Изринах цялата мрежа и вече трудно могат да ми продадат някой шит. А пък да имат късмет да ми обясняват как лесно се браузва от телефона с различна от гореспоменатите ОС. 🙂

За това Нокия тръгна на долу, не стигнаха до никъде с ОС, която имат от време уно. Но решиха да заложат на Windows и в момента, започват да ядат пазарен дял. Лумията ще отвори само вратите. Това вече е хубав телфона и отсрамва всичко що е Нокия преди това. Поне тази, която претендираше да е смартфон. Само ми е чудно дали са ти го продали като смартфон или като фон? 🙂 Защото на мен ми го продаден едни спарт-гълфон като смартфон. 🙂 Миличкия беше толкова зле, че не правеше разлика между Java и Simbian. Тук вече мога и да го разбера. 🙂

Последно редактирано:

Не са ми го продали, като смъардтфоуун, аз си го купих, като телефон с копчета. Обаче, както един ден седя и реших да му пусна нетя. И така и стана. До ден днешен, вече 3 ден се ровя, като шивач в дисплея да налучквам глупстоте на Нокия. Братлета, не става работата. Загубих си времето, платих на оператора и 3 дни загубено време. Не шит, а шик тотален тъпак трябва да си, че да си загубиш времето да настройваш едно устройство, което не е за интернет.

И забравете, да четете мейли на кирилица. Ако не ви се вярва, купете си интернет и се убеждавайте сами. Ша виждате на баба гаргата!

push-mail ще си настрои ако пощенския му сървър поддръжа такава опция. Ако ползва Gmail може да го настрои и така ще е по-добре, но от цитираното съобщение за грешка нищо не се разбира. Единствения шанс за повече информация са логовете на сървъра. Android му е майката 🙂

Re: За: работа с mobile mail за телефон

push-mail ще си настрои ако пощенския му сървър поддръжа такава опция. Ако ползва Gmail може да го настрои и така ще е по-добре, но от цитираното съобщение за грешка нищо не се разбира. Единствения шанс за повече информация са логовете на сървъра. Android му е майката 🙂
В темата става въпрос за gmail ... а вече и някой български поддържат пуш ...
И защо пък андроид да му е майката?

Изказвате се много сурово за симбиан. Абсолютно по нищо не отстъпва на андройд - особенно за тел с копчета. Тя и за това е направена.
Имам е72 симбиан с60 фп2. Мейл клиента е доста приличен - тегли през определно време, работи добре с аутлюк - изобщо всичко както си трябва за бизнес мейл. Ключовата дума е БИЗНЕС - телефона е този клас. С5 не е.
Жал ми е за нокия но сами се закопаха с ОСа за пипкав екран.
Но сега с лумиа ще се върнат - 900 е уникален телефон и уин фон ме кефи много повече от андройд/иос.

Относно 3Г нета - всичко зависи от мрежата. Няма общо с телефона - правил съм 800 кБ/с на свялане. Друг е въпроса че в центъра на града 🙂

Това, което аз споделям, че нисък клас телефон не става за онлайн e-mail. Не сваля пощата всеки път, бърка акаунтите, спира и тръгва, когато си иска. И още повече, като набутате повече от 1 имейл и става чорба. Въпроса с кирилицата не е решен. И какво правим, ако получите мейл на маймундере и трябва да отговорите!?? Нищо, кефете се, че сте под 3G и толкоз! За това казвам, че това си е лабава работа. И не разчитатйте за правилна работа. Пък, който иска нека пробва. Ovi store си е недосмислица, няма намиране това, което предполагаш, че ти трябва.

По отношение на грешката, за която писах, е най-вероятно телефона да тегли до 100% пощата от сървъра, която може да е и GB-ти. И е твърде вероятно да е орязана тази част от към сесии и т.н. Когато се логне за gmail, всеки път издърпва де колкото може, въпреки че съм задал писма не постари от 1 ден. Но както и да е, за мен темата мобилна поща през телефон за 300 лв, приключи.

Но както и да е, за мен темата мобилна поща през телефон за 300 лв, приключи.
Не си прав, има Android телефони за по 300 лв, които работят далеч по-стабилно и надеждно. Това че един производител е интегрирал несполучливо един недомислен продукт не трябва да те кара да заклеймяваш целия ценови клас. А е възможно и да има дефект в телефона, защото с по-стар модел (Sony ericsson p990i) не съм имал такъв проблем, въпреки че е било преди 5 години.

SE P990i си е комуникатор, все пак. А и цената му беше доста завидна преди време.

Съгласен съм с s1yf0x, има телефони за тези пари, които ще летят с всякаки пощи - фри, домейн пощи и каквито се сетите други. Даже виж Samsung Galaxy Y Pro Duos, това съм си харесал и нямал проблем с пощите и нищо друго. И най-хубавото е, че е под 300 лева, нов. 🙂

@нетсърфър, нали знаеш, че говорим за Simbian и IMAP. Комбинацията е убийствена. Може да свали нещо, но всички мнения казват едно - недей човече. 🙂

Back
Горе