1021

scoobydoo

Know you can!
В момента тече благотворителният концерт по бтв. Добър повод за пускането на тази тема. Хайде който може да удари по един SMS на номер 1021 и да дари 1 лв (без ДДС) за децата в Хаити. Те нямат жилища, вода, лекарства ... Току що, докато пиша чух по телевизора че за сега са събрани над 300 000 лв.

Re: 1021

Това с СМС-ите е несериозно. Ако ще храните мобилни оператори и бюджата на Дянков може, ама не е точно благотворителност. Вижте тук
http://unicef.bg/page.php?key=topic&id=29
има си директно да пуснете дарение. Има плащане през ePay.bg. Може и с кредитна карта. Аз там се включих. Заповядайте и вие!

Мисля че при благотворителните номера, мобилните оператори не вземат. Държавата обаче взема 20%.

Вземат.

Пускаш смс. Данък, % за оператори, % за банките, % за разходи за тези дейности, % за банките за международен превод... и т.н. (иска ми се да вярвам, че те всички ще поемат разходи и няма да взимат от тези пари, ама... Да... ).
От 1.2 разхода за нас, дали 10% парите ще отидат по предназначение?

Последно време решихме да не правим подобни неща и да помагаме на конкретни хора, които се нуждаят. Или да правим вноски директно по банкови сметки.

В конкретния случай още при първа вълна на събиране пуснахме ги по PayPal...
Да ме извиняват български оператори за пропусната печелба от 50-60 смс (да между другото е и по-лесно да се правят по-големи от 1 лев преводи... Как да помогна, ако искам да пусна повече пари? 60 смс..? )

Всъщност в този случай операторите не взимат. Т.е и те даряват тяхният процент, смс-а ти струва 1.20 като чисто даряваш левче, а 20ст. са за ддс. Даже казаха по бтв-то, че мтел даряват 20 хиляди.

Всъщност в този случай операторите не взимат. Т.е и те даряват тяхният процент, смс-а ти струва 1.20 като чисто даряваш левче, а 20ст. са за ддс. Даже казаха по бтв-то, че мтел даряват 20 хиляди.

Ами и аз така си мислех, но при събрани 500 000, ако мобилните оператори се откажат от таксите си, то се едно половината пари от тях (тоест доста повече трябваше да са от Mtel). Така си мисля поне.

Back
Горе