5 трудни за мен въпроса по SEO

Re: 5 трудни за мен въпроса по SEO

и още един въпрос - мога ли да направя 2
сега съм с виртуемарт но той няма фриендли урл-та, а рекскарт има тази опция и искам да сложа и него.

Слагаш ей тия адреси на кирилица - разработка на 3dwebdesign и къртиш мивки! Добавката е направо без пари за резултатите които върши. И не само, че на Март-а и на всички други адреси моиш пусниш Сеф-а ами и имаш пълен контрол върху тях.

П.С може да разгледаш втори и трети линк от подписа - там е Март + сеф адреси на кирилица с въпросната добавка 🙂

Между другото, сега като гледам отново John Reese - Traffic Secrets 2.0 разбрах защо съм линквал, като си правих сайта - той казва, че е добре да има изходящи линкове към високо уважавани в индустрията сайтове.

Някакви коментари по това негово изказване?

Между другото, сега като гледам отново John Reese - Traffic Secrets 2.0 разбрах защо съм линквал, като си правих сайта - той казва, че е добре да има изходящи линкове към високо уважавани в индустрията сайтове.

Някакви коментари по това негово изказване?

... мерси за линковете 🙂

аз лично смятам подобна практика за много порочна понеже концентрира тръст в няколко единици сайтове, и после хората се питат "Как да изместя резултатите на уикипедиа?" ... примерно. Макар че много го практикуват :-D

между другото, мога ли ВСИЧКИ линкове на сайта ми да ги направя nofollow?

на всяка страница примерно има линкове към АБОУТ УС, КОНТАКТС, ТЕРМС ОФ УСЕ и т.н., които в момента са дофоллоу.

Категориите на продуктите и подкатегориите ако станат нофоллоу проблем ли ще е?

Наскоро Мат съветваше в едно видео, да не се оставят нофолу вътрешните линкове . Както писах по-рано в темата, такива линкове трябва да се правят с JS.

да, за съжаление не съм уебдизайнер и познанията ми по създаване и редактиране на сайт са минимални 🙁 нямам представа какво е JS

<a onclick="window.open('URL')>anchor</a> Отваря нов прозорец
<a onclick=document.location="URL">anchor</a> Отваря в същия прозорец

Ще трябва и малко цсс да го направиш да изглежда като линк и си готов.

благодаря

значи тия АБОУТ УС, КОНТАКТС, ТЕРМС ОФ УСЕ
както са на всички страници на сайта ми, да им сложа такъв тип линкване,
а пък линковете към много фирми-производители (световни марки) да ги направя нофоллоу

а пък линковете към много фирми-производители (световни марки) да ги направя нофоллоу
Не знам с каква цел ги линкваш.

ами, нали казах, че съм учил SEO от John Reese - Тraffic Secrets 2.0 на времето, когато правех сайта. та в курса той беше казал че е добре да линкваме към авторитети в областта.

и понеже за всяка стока, която предлагам, имам по една страничка с информация за производителя, реших да сложа по един линк към неговия сайт.

в последствие пък разбрах, че това линкване било грешка и все още не мога да разбера кой е прав и кой е крив

John Reese нищо не ми говори, така че не знам какво е казвал или писал. Но щом си сложил линкове към авторитет, значи нофолоу няма да си свърши разботата. Или го махай, или остави дофолов. Ако линковете НЕ СА на една страница, няма проблем, че линкваш много.

John Reese е първият човек в света, който в рамките на 1 ден е изкарал 1 милион долара от продажби на дигитален продукт.
Направил е product launch по формулата на Jeff Walker (който е първия, спечелил 6 цифрена сума пари за 7 дневен срок в интернет) и с продукта си Traffic Secrets (SEO Home Study Course) е успял да привлече продажби за общо над милион долара в рамките на 24 часа.

А относно моите линкове - по 1 на страница са 🙂

Избягвай да използваш думата "Google" и фразата "НЕ следи" в едно изречение 😀😉.
- Nofollow линковете се следят и дори се показват в google webmaster tools към списъка с линкове към твоя сайт.
- Nofollow линковете не придават никаква тежест или PR или каквото и да е било на сайта към който се линква.
- Nofollow линковете се включват в сметката, когато се изчислява колко PR да отиде към другите линкове на дадена страница. Примерно имаш 2 линка на една страница - 1 nofollow и 1 нормален. Вместо тоя нормалния да вземе целия PR придаван от страницата, както е логично и както беше преди, той взема половината а другата половина изтича в nofollow линка и не отива никъде.

Ако случайно имам грешна/неактуална информация, моля някой да ме поправи.
Благодаря ти за инфото, но все пак nofollow линковете се индексират нали? 🙂

И защо мислиш така?

И защо мислиш така?
Ами Гугъл казват, че не ги индексират
How does Google handle nofollowed links?

In general, we don't follow them. This means that Google does not transfer PageRank or anchor text across these links. Essentially, using nofollow causes us to drop the target links from our overall graph of the web. However, the target pages may still appear in our index if other sites link to them without using nofollow, or if the URLs are submitted to Google in a Sitemap. Also, it's important to note that other search engines may handle nofollow in slightly different ways.
но има примери, че се индексират.

Ето един такъв пример

Последно редактирано:

Ако става дума за това дали ако към една страница има само nofollow линкове, дали ще бъде индексирана, чесно да ти кажа не знам. Мисля че, би трябвало да се индексират, но не знам дали е така наистина. Лесно може да се пробва.

Ако става дума за това дали ако към една страница има само nofollow линкове, дали ще бъде индексирана, чесно да ти кажа не знам. Мисля че, би трябвало да се индексират, но не знам дали е така наистина. Лесно може да се пробва.
Да, точно това ми е мисълта.

Back
Горе