Adwords - въпрос

manager

New member
Здравейте, наскоро започнах да рекламирам в adwords.
Не са ми ясни две неща:

В началото при създаване на кампания ме пита за държава - съответно се избира България. Но има втори въпрос, който е език на потребителите и по default ми дава english. Трябва ли да добавям български там? И ако да, защо гугъл са го направили така безсмислено, след като по default трябва да е български.

Втори въпрос -> Сайтът, който рекламирам няма много тартетирани думи. Бих искал да го пусна да се върти навсякъде, без да има ключови думи, възможно ли е това? В случая опитах да оставя полето keywords празно но не ме допусна. Както се вижда в интернет много игри (ikariam, зелена империя) и другите сайтове които масово рекламират пускат масови реклами навсякъде без да таргетират по съдържание или ключови думи. Мога ли и аз да направя така?

Благодаря предварително

Re: Adwords - въпрос

Здравейте, наскоро започнах да рекламирам в adwords.
Не са ми ясни две неща:

В началото при създаване на кампания ме пита за държава - съответно се избира България. Но има втори въпрос, който е език на потребителите и по default ми дава english. Трябва ли да добавям български там? И ако да, защо гугъл са го направили така безсмислено, след като по default трябва да е български.
Избери и език.
На мен ми излиза български, но може и да зависи от езика на интерфейса и/или други параметри на гугъл профика.

Втори въпрос -> Сайтът, който рекламирам няма много тартетирани думи. Бих искал да го пусна да се върти навсякъде, без да има ключови думи...
Явно списъка с ключови думи е доста голям и, сигурно, се продават по борсите.
По-опитните със системата да кажат.

Езикът, както е казал Гената, зависи от езика на интерфейса ти.

За нетагретираната реклама - сваляш тази версия на аспелл (http://sourceforge.net/projects/bgoffice/files/Aspell BG/4.0/aspell-bg-4.0.tar.gz/download), след което разхархивираш и от папката data отваряш bg_words.dat. Копираш по 2к думи (макс думи за група) и създаваш рекламна група с тези думи. Можеш да направиш до 25 групи (максимумът е 50к думи на акаунт).

След това пускаш цена 2 ст за контент мрежата и имаш супер нетаргетиран трафик. Ако сложиш на 1 ст, почти няма да имаш кликове, а тези които имаш, ще са по 2 ст.

БТВ, първият ден ще имаш и кликове от сърча (пак за по 2 ст), но радостта няма да трае вечно 🙂.

Лично тествано преди 2 дни! 🙂

Здравейте , момчета малко съветче за банер на импресии във Адуърдс , мисля да пусна един банер на ЦПМ 🙂 Колко да бидна ? И някой пробвал ли е на импресии да пуска банери там , мерси 🙂

Няма смисъл на ЦПМ да играеш. На клик, дори с по-висока ЦенаНаКлик, картинният банер дава по-нисък еCPM. Иначе мисля, че минимумът беше 35 цента на 1000 импресии.

Здравей,

За рекламата в Google със импресии не ти препоръчвам. Най-добрият вариант е да избереш първо в кои сайтове да се показваш и да плащаш на клик цената се движи от 5 ст. До 80 ст. За по сериозните сайтове имай предвид, че при пускането на банерите отнема около 1- 3 дни докато наберат скорост.
Ако искаш да таргетираш групата банери може да използваш ключови думи.

Трябва ли да добавям български там? И ако да, защо гугъл са го направили така безсмислено, след като по default трябва да е български.

Не си мисли, че щом не можеш да намериш смисъл в нещо, то е безмислено. Има държави, в които се говори на няколко езика. Най-добрата реклама е силно таргетираната реклама. В САЩ например можеш да таргетираш англоговорящата публика с едни послания/думи, испаноговорящата публика с други, италианоговорящата с трети, и т.н. Можеш да дробиш таргетирана публика до колкото малко звено решиш.

Втори въпрос -> Сайтът, който рекламирам няма много тартетирани думи. Бих искал да го пусна да се върти навсякъде, без да има ключови думи, възможно ли е това?

Това е доста неефективно решение с оглед на conversion rates. За всяка ниша след леко проучване с tools, четене на релевантни форуми, блогове и т.н. + локални версии на ключовите думи могат да се определят 1000 таргерирани думи с различна степен нa релевантност, но да таргетираш например "плетиво", когато публиката ти с най-висока вероятност за conversion е "мъже около 40, интересуващи се от автомобили" (давам груб пример) е загуба на време и пари.

Back
Горе