SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Adwords проблем със втори сайт

boy

New member
Здравейте,

Бих искал да споделя един проблем с който се сблъсквам от 2 - 3 дни.
Значи имам сайт от лятото на миналата година който е с Adwords и Adsense.

С него нямам проблеми.

Преди два дни пуснах втори сайт със сходна тематика. Дизайна на сайта използва за основа шаблона на първия сайт с някои промени. Домейна на сайта е същия само че .net, първия е .com

Втория сайт също го записах за Adwords и Adsense.

За втория акаунт на Adwords въведох същата платежна информация както и за първия. За Adsense използвах същия акаунт както и за първия понеже не е необходимо да се прави втори акаунт след като имам вече създаден един.

И тук вече става интересно.

Adword-рекламата на втория сайт съм я пуснал в партньорската мрежа на гугъл. Ноооо импресиите са супер малко. Кликове разбира се няма. Изненадващото е, че първия сайт генерира 50-60000 импресии на ден и 150-200 клика. Реших да завиша сумата за кликове по ключови думи. Пуснах я гугъл да я настройва. Отново няма ефект. Сайта се показва супер малко в партньорската мрежа /100-200 импресии на ден?!?/ и не се показва по ключови думи!!!

Изненадах се снощи когато единствено видях за малко рекламата да се показва в самия сайт във Adsense рекламите които вървят на него?!? Нещо което не е логично. Рекламата по принцип се показва по всички останали с изключение на собствения сайт.

Възможно ли е да съм в нарушение на някое правило за да не ми върви Adword-a?

Ако съм в нарушение би следвало да ме уведомят но статуса ми в Adwords e:

"Показател на състоянието:
Вашият профил е вече активен и скоро би трябвало да започнат показвания на рекламите. (Няма да виждате своята реклама при всяко търсене...)"


Благодаря на всички отговорили предварително.
 
Последно редактирано:
Re: Adwords проблем със втори сайт

А двата ти сайта едни и същи думи ли целят?
Колкото до показването на собствените ти реклами на същия сайт, трябва да го филтрираш от настройките в АдУърдс или в АдСенсе.
 
Re: Adwords проблем със втори сайт

Ами горе долу едни и същи думи с вариации.

А иначе от Adwords не може да се променят други настройки освен:
Бюджет
Наддаване
Език
Място

От Adsense пък не успях да намеря къде във настройките на рекламните елементи може да се укаже да не се показват Adwords реклами в собствения сайт?
 
Re: Adwords проблем със втори сайт

Едни и същи думи със същия АдУърдс акаунт, не очаквай да ги покзва и за двата сайта. А с втори акаунт на същия човек е забранено.

В АдСенс:
AdSense Setup -> Competitive Ad Filter

трябват му около 24 часа да го хване.
В АдУърдс не се сещам в момента....
 
Re: Adwords проблем със втори сайт

Аз съм с началното издание на първия сайт, ако мина на стандартното ще мога да добавя втория с отделна кампания в рамките на същия Adword account. Двата сайта са със еднаква тематика. Принципно въпроса ми е, разрешава ли Гугъл пускането на повече от един сайт от уебмастър на една тематика?

Някой със два сайта със сходна тематика да се е сблъсквал с подобен проблем?
 
Последно редактирано:
Re: Adwords проблем със втори сайт

От един и същи акаунт не могат да се показват две реклами едновременно.
Как ти е QS на втория сайт?
 
Re: Adwords проблем със втори сайт

От един и същи акаунт не могат да се показват две реклами едновременно.
Защо да не може? Стига да не са в една кампания какво пречи?
 
Re: Adwords проблем със втори сайт

Не могат да се показват на една страница едновременно.
 
Re: Adwords проблем със втори сайт

А не е ли проблем да се използва AdSense и AdWord едновременно за един сайт?
 
Re: Adwords проблем със втори сайт

може да имаш повече от един адурдс акаунт заразлика от адсенс Това не е много по правилата ама не ти пука тук няма бан като при адсенса нали ние им даваме пари не те на нас. Логваш си се респокоино от едно и също ип.... (само билинга е с различни карти). Имаше някакво правило че не можеш да имаш две кампании за едни и същи киурди ама това се прави с два акаунта :D А на правилата се прави бегъл поглед и не ти пука много за тях.... Ако нещо не им хареса пузират рекламата и ти пишат защо да си я оправиш :) Единствено че по този начин няма да станеш никога Адурдс сертифаид профешънъл (те не трябва да имат паузирани реклами в оределен период от време освен изхарчената сума за тримесечие) ама на кои му пука нали го правим за да изкараме пари :) не за титли ....

иначе на куалити скор ми мяза нямам друго обяснение за разликите в показванията при един и същи бид (ако си адурдс статртър не мога да помогна това не съм го виждал..... Доколкото съм чувал разликата му този и стандарният акаунт е че стартъра нямал куалити скор.....)


а адурдс адсенс се води аритраж и Г си запазва правото да казва кога е разрешено и кога ще отнесеш бан (общото мнение е че когато саитати допинася за уеба няма )

ПП те казват че неможе да промотираш един същ бизнес от различни акаунти ама ко да кажем...........
иначе официлания стеитмънт е че не може да имаш
  • Ads across multiple accounts for the same or similar businesses.
  • Ads across multiple accounts triggered by the same or similar keywords.
та май може както е направил колегата и няма бан от адурдс притеснявам се само за адсенса му.... че там е резачка.... аз затова не съм се захванал с него защото съм свикнал от години да го играя мърляч с адурдса.... в сравенение какво правя с адурдса направо имам чуството че Г се гъбарка здраво с уебмастърите ползващи адсенс.....

ППП за последно съм им чел тоса преди 3 години и то не целият напраих му един бегъл поглед Голям КЕФ
 
Последно редактирано:
Re: Adwords проблем със втори сайт

Не могат да се показват на една страница едновременно.
Дай линк, моля те, защото не видях такова правило.
 
Re: Adwords проблем със втори сайт

Това не е на ниво правила, а на ниво техническо изпълнение. Иначе, много лесно с един акаунт можеш да окупираш цялата ниша и да извадиш конкуренцията от играта.
 

Горе