Alexa смениха алгоритъма

nikoladd

New member
We've been working hard behind the scenes for several months and are excited to announce that our new Alexa Rankings system is available.

http://www.alexa.com/site/company/announcement

Edit:
При мен се наблюдават следните ефекти:
- БГ сайт загуби доста от международния си ранг (който се подобряваше с бързи темпове преди смяната), но до голяма степен запази БГ ранга си.
- EN сайтове с близък трафик и доскоро близък ранг сега са с ранг с голяма разлика 2:1, но и за двата е по добър от преди.

Какви са вашите наблюдения?

Последно редактирано:
Re: Alexa смениха алгоритъма

рязко падение ...
Izkustvoto.com has a traffic rank of: 1,1119,125
а беше 284,168...в България: 4,000... мен ми се вижда добре, незнам преди това как е било ...

Срив на всичките ми сайтове. Някой 2 пъти, някой по-малко.

Но мен алекса ме интересува само за един сайт, а там падането е най-малко, само с 60-70 000, така че няма проблем 🙂

Интересно, ама при различните сайтове е различно намалението, при мойте между 200 и 300%, от около 400.000 отидоха на милион до милион и половина.

на английски сайт пък имам от 500k+ -> 330k без да е увеличен трафика. Изглежда са засилили eng сайтовете.

Около 4-5 от сайтовете ми паднаха надоло с около два пъти, а някой загубиха ранга си 🙂 . Но алекса не е никакъв критерии - има не повече от 2 милиона усери по света, от които половината са такива като нас - само за статистиката.

Няма занчение дали е за статистика или за нещо друго. Важното е, че траква браузинг навиците ти.

Аз до сега чета само за падане в статистиките. Интересно ми е къде са сайтовете, които са се качили. Никой не се хвали за това, с изключение на nikoladd. Щом има толкова паднали, трябва да им и същият брой качили се... 🙄

Back
Горе