SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Alias vs 301

Greyer

New member
имам нужда от малко помощ. Някой може ли да ми разясни разликата между 301 redirect и "alias"? ???

Ето го моя проблем. Имаме няколко купени домейна на един сайт и съответно аз искам да се направи 301 на тези домейни към главиня site.com. Пратих мейл на съответните хора (не съм developer и не разбирам много много от такива неща) и те ми отвърнаха че съответните домейне са "alias" на site.com и няма нужда от 301 редирект.

Навсякъде се говори за 301 редирект и как той е най-добрия избор за СЕО. Сега се появи един "alias" с който не съм много запознат и хора с опит в IT и WEB програмиране ми казват че няма нужда от 301. :shrug:Ако някой може да сподели опит или наблюдения върху двата редиректа, или може да предостави солидно инфо за тях (кой как работи, какво става при посещения и тн) мисля че ще е доста полезно най-веорятно не само за мен :)
 
Re: Alias vs 301

Кажи им на твоите хора да не мислят, ами да изпълняват.
Alias-а не е редирект. Това е една директива в настройките на уебсървъра, която се ползва в случаите, в които искаш да вържеш външна директория в твоя домейн. И така главният ти сайт е алиаснат на всички останали домейни и се вижда едно и също съдържание на всичките домейни. Обясни им, че на теб не ти трябва само да вижда едно и също който и домейн да се извика, ами имаш "много по-високи цели" и средството за тях е 301 редирект.
 
Re: Alias vs 301

А случайно да можеш да ми дадеш линк с някаква литература по въпроса за "alias" че трябва да обчждавам шефовете а те няма да ме послушат без "solid evidence". Така де не мога да им кажа така е по добре и като ме питат прословутото "Защо" да мога да им обясня по подробно разликата
 
Re: Alias vs 301

Ами... каква литература. То е проста математика. Имаш 3 домейна да кажем - x1, x2 и x3. На трите домейна имаш едно и също съдържание. x1 събира 500 линка, x2 събира 200 линка и x3 събира 140 линка. Ако са алиаснати (т.е. да можеш да намериш съдържанието на всеки един от тия домейни) ще участваш в търсачките с три домейна, от които най-силният ти е с 500 линка към него. Ако са с 301, всички те ще се съберат и ще имаш домейн с 840 линка и уникално съдържание. И все пак, ако някой посети другите два домейна, те ще бъдат автоматично препратени към първия.
 
Re: Alias vs 301

Просто не съм наясно как точно работят алиаснатите домайни. Ето какво разбрах от администраторите:
ако някой посети алисната домейн, в URL ще си остани написаия от тях домейн а страницата се зарежда от ИП-то на главната страница. Т.е. според тях няма дублирано съдържание защото в крайна сметка се зарежда главната страница (има логика, макар че не ми харесва). А аз си мисля че въобще не е така тъй като Google е индексирал и алиаснатите домейни. Това и казах нашефовете и препоръчах 301.

Номера е че аз съм от 3 месеца в фирмата и имам около 18 месеца "професионален" опит с Интернет и СЕО a споря с хора които се занимават от дълги години с IT и WEB и съответно шефовете са по склонни да слушат тях :shrug: Знам, че аз съм прав, проблема е че не мога да го докажа :-\

HEEEELP
 
Re: Alias vs 301

още един въпрос: 301 трябва да редиректни всичко от единия домейн на другия, включителни всички линковете който сочат към тея домейни, нали така?

Пример: към редиректнатия сайт mysite.fr/page1/artickle има линк от някъде. този линк ще се редиректне и отчете от Google като линк към mysite.com/page1/artickle така ли?

Много се извинявам за глупавите въпроси. но досега не съм прехвърлял цели сайтове и не съм много наясно дали Deep links ще се прехвърлят :-\
 

Горе