Analytics vs Tyxo vs Custom Counter

BornToDrink

Active member
От известно време насам, ми направи впечатление, че Аналитикса почна да ми дава доста големи разлики спрямо брояча, който аз съм си писал.
По принцип е нормално да дава с до 5% по-малко заради паяците, които аз броя, поне до сега така беше.
Но нещо започна да ми дава разлики от сорта на 20%.. и се усъмних.
Сложих Тиксо и от няколко дена сравнявам...
Струва ми се, че Аналитикса нещо не ми дава правилни данни.
Тухото ми брои пак с 3-5% по-ниски резултати, което е добре, но Гугъл...
Ето данните от вчера:
Аналитикс: 1735
Тухо: 1886 (уникални колконката)
Моя брояч: 1998

Tyxo и Аналитикса са преди </body>, т.е. на едно място в края на хтмл-а.
А моя брои уникални ИП-та за деня...

Някакви наблюдения по въпроса? 🙂

Re: Analytics vs Tyxo vs Custom Counter

От известно време насам, ми направи впечатление, че Аналитикса почна да ми дава доста големи разлики спрямо брояча, който аз съм си писал.
По принцип е нормално да дава с до 5% по-малко заради паяците, които аз броя, поне до сега така беше.
Но нещо започна да ми дава разлики от сорта на 20%.. и се усъмних.
Сложих Тиксо и от няколко дена сравнявам...
Струва ми се, че Аналитикса нещо не ми дава правилни данни.
Тухото ми брои пак с 3-5% по-ниски резултати, което е добре, но Гугъл...
Ето данните от вчера:
Аналитикс: 1735
Тухо: 1886 (уникални колконката)
Моя брояч: 1998

Tyxo и Аналитикса са преди </body>, т.е. на едно място в края на хтмл-а.
А моя брои уникални ИП-та за деня...

Някакви наблюдения по въпроса? 🙂
Между тиксо и аналитикс не виждам сериозни отклонения при моите сайтове (тези на които въобще има тиксо). Виждам обаче сериозни отклонения между импресиите в AdSense и Analytics.
Една и съща страница показва, че 140 пъти се е завъртяла рекламата в AdSense, а за същият ден има само 950 уникални според Аналитикс (не броя импресиите дори).

Аз намирам огромни разлики между tyxo и livedots да речем (преди да се скапе). Разликата беше почти 30-40% повече уникални в полза на livedots. Сега съм в процес на откриване на the ultimate counter 🙂 Нещо не ми се занимава с аналитикс още 🙂

Аналитикс - гемиус, разликата е ~2%. Но Апостолов е прав, че има огромна разлика между адсенс импресиите и аналитикса.

Прост пример: 22:00 часа - публикувам статия към сайта си във Фейсбук. Статията е много популярна и четена. Според тиксото почти моментално в сайта ми към статията влизат близо 100 посетителя. Според брояча на самата статия колко пъти е прочетена това се потвърждава. Според аналитикса поне 80% от това което показва моят сайт и тиксото липсва.

Извода за мен е, че аналитикса е по-зле. Не може тиксото да отчита примерно 200 човека, брояча на статията колко пъти е прочетена също, а в този момент аналитиска показва 30 примерно 🙂

Back
Горе