SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Backlinks update

Re: Backlinks update

Последният ъпдейт ми се отрази много лошо. Дали според Вас при такъв ъпдейт изплуват сайтовете, които са в SandBox, тоест рангът им от 0 да придобива някаква стойност?
П.С: Поздравления за новия форум и успехи!
 
Re: Backlinks update

cloxy каза:
П.С: Поздравления за новия форум и успехи!

мерси, мерси ::)

това което ни показват с ъпдейт е какъв е бил моментният pr преди две, три седмици... това се отрази на SERPs в декемврийските промени които правиха. Т.е. реално пейдж ранкът е ъпдейтнат по-рано. Сега само ни го показват на тулбара, постфактум.

Не мисля че pr има някакво отношение със сандбокс.
 
Re: Backlinks update

Да де и аз така си го представях. Тоест изследва се някой сайт в период от няколко месеца и по онази сложната формула му се определя рангът. После ни се показва резултатът, като през това време се смята новият му ранг.

Интересно, че индексираните връзки, които Google показва също се опресняват сравнително рядко, като PageRank-a. Предполагам, защото рангът се пресмята чрез връзките. Но през цялото това време на "пресмятане" класирането в Google ежедневно се мени.

Как им трябва толкова много време да пресметнат ранга, а реагират толкова бързо на факторите, които влияят на класирането. Може би вече пресметнатият ранг влияе на класирането само като параметър от общата формула.
 
Re: Backlinks update

Простo ъпдейтват това което се вижда (зеленото) достатъчно рядко, предино за да не улесняват reverse engineering нa алгото. Поради същата причина показват под 10% случайно избрани линкове и ъпдейтват този които показват рядко.

Добре че си имаме MSN и Yahoo за тези цели. ;)
 
Re: Backlinks update

И какъв е смисъла от google backlink?
Обновяват ги веднъж 3-4 месяца, а и не показват всичките баклинки(дори и да са от много време и с добър pr).
 
Re: Backlinks update

Здравейте ,
виждам , че много се изписало тук за пр и разни притеснения от това ,че пранга бил нисък тук и там и бих искал да Ви кажа ,че според мен PR е нещо което е добро да имаш ,но не задължително
и аз бях се вманиачил да правя сайтове с висок пр , но като попрочетох някой други неща и като сравних с проби от сайтове се оказва ,че май наистина няма голям смисъл от тоя PR .Тук е част от информацията която съм прочел дори да не сте съгласни с мен ще ви е интересна http://www.sitepoint.com/article/top-10-google-myths-revealed
а ако някой има интерес и е маниак на тема пр за продажба е домейн www.princrease.com .
Aз съм сравнително нов в тоя бранш в оптимизирането и т.н. ,но бих казал google намира моя сайт който е с ПР 0 поне 900 пъти на ден е мога да бъда доволен от google нищо ,че не ми опреснява пр и баклинкс и т.н.
корекция : Гуугъл вече ме е вдигнал на pr4 от 0 на 4
 
Re: Backlinks update

ilianskim каза:
и аз бях се вманиачил да правя сайтове с висок пр , но като попрочетох някой други неща и като сравних с проби от сайтове се оказва ,че май наистина няма голям смисъл от тоя PR .
Така е. Важното е да има посетители.
 
  • Like
Реакции: hdm
Re: Backlinks update

PR е важен дотолкова, че все пак показва някаква видима "стойност" за всяка конкретна страница. Естествено не бива да се абсолютизира тази стойност. Има къде-къде по-важни неща за един сайт. Но не бива да се забравя, че пайдранк не е нищо повече от математически резултат, базиран на качество и количество линкове. А линковете са основен фактор при калкулациите за класиране във всяка една търсачка.

Аз лично, освен ако не търгувам с PR (продавам, купувам, разменям линкове) - той рядко ме вълнува...
 
Re: Backlinks update

Случвало ми се че първата страница на сайта има PR0, а вътрешните PR4. Но всички външни линкове сочеха само към първата.
 
Re: Backlinks update

Same here :eek:
PR3 на вътрешна страница към която не ми е известно да има линкове, нито я показва в статистиката като много посещавана. 0 на инндекса. Сайта е нов, пуснат е може би, седмица-две след последния ъпдейт. Линкнах си го от другия сайт който при последния ъпдейт получи тройка и получих линк от PR5 домейн с 3 букви, като линка сочи към индекса. И сега случайно откривам, че вътрешната страница има 3, а индекса 0. Въпроса ми е, защо се получава така?
 
Re: Backlinks update

Този пр ъпдейт беше много изчанчен. По всичко изглежда, че ъпгрейднаха само част от видимия пр. :eek: Причината не ми е известна, но предполагам че искат да ни затруднят. По специално тези дето продават и разменят линкове на база пр. Или може да има друго технологично и съвсем смислено обяснение. Гугелска им работа.

Във всеки случай това не бива да те притеснява, осен ако не си искал да търгуваш линкс. :(
 
Re: Backlinks update

Причината не ми е известна, но предполагам че искат да ни затруднят.
Не мисля така, защото това се случва само с новите сайтове.
 
Re: Backlinks update

Именно, не можеш да вкараш нови сайтове в TLA. Не можеш да разменяш линкове от тях...
Е това е само хипотеза в областта 'теория на конспирацията'. ::)
 
Re: Backlinks update

Има резон в цялата работа с конспирацията. Истината е, че наистина този сайт щях да го ползвам като тестова площадка за да продам 1-2 ликна, но явно на този етап, ще пропусна ;D
Някой да знае брокери, където ще приемат сайт с пр3?
 
Re: Backlinks update

Имаш ли опит с linkworth?
Смисъл, разплащанията и другите важни подробности?
 
Re: Backlinks update

Аз съм много доволен от TLA. Плащат редовно и навреме. Сега замислям made for tla... ;D
Но винаги е добре да имаш и алтернативен вариант
 

Горе