SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Backorder domain

Sp0oN

Anno Zero LTD
може ли някой да ми обясни какво точно значи бек-ордър и как работи (знам че БГКулинар се занимаваше с татенцата, предполагам че той ще знае, именно за тях иде реч...)
 
Re: Backorder domain

бегай тате не стават за backorder
дори и да изтече има някои по-настоятелни които го земат преди тях
Досега не съм успял да взема домейн чрез татенцата с бекордър, но това е защото се интереусвам от хубави домейни, които на аукцион достигат до няколкостотин долата. Преполагам, че при който и да е регистатор да направиш бекордър, ако цената на аукцион скочи над цената, кото си платил за самия бекордър, няма как да получиш домейна. Така че, ако знаеш къде ще се търгува, играй на търг.
 
Re: Backorder domain

И аз от една година се мъча да взема нещо с backorder-a на татенцата, но не успява. Вече съм на мнение, че никога няма и да успее. Ако един домейн някога бъде регистриран, то най-вероятно никога няма да се дропи. Щом някой го е регистрирал, значи е ценен поради някаква причина, а поддръжката му е без пари за големите. Така че не им пречи да го придърпат и да го държат.
 
Re: Backorder domain

@cloxy: не е точно така
има няколко домейна които следя които се дропят е след това следващия автоматичен бот го регистрира и трие след 4 дена. и така редовно
пример: не чак толкова добрия домейн buywii2.com. досега са го регистрирали и трили поне 10 пъти

бегай тате го хваща чак ако няколко други преди това са го затрили
 
Re: Backorder domain

Ами мисля си че първо ще изпълни бекордърите при текущия домейн регистратор и чак след това при някои друг. Отделно има регистратори които продават домеините на по висока цена и имат по изчанчени условия от останалите. Например directnic.com ги продават по $15 обаче доколкото си спомням след като изтече даден домеин в първият 1 месец може да си го пререгистира само старият собственик, а в следващата една година го дава свободен за ргистриране само през тях при другрите регистратори излиза зает така че хвърляите им по едно око има попадения ;)
 
Re: Backorder domain

а къде да пусна, вероятно "добър" бекордър за един домей (догодина по това време изтича?)

pool.com
snapnames.com
ама им прочети условията че са особени

а и домейна може засега да изтича тогава ама после renew и пак ще чакаш
като отиде в Redemption тогава можеш да пуснеш backorder ако не е супер-дупер як домейн
 
Re: Backorder domain

Споре дправилата на ICCAN, всеки изтекъл домейн може да се поднови от собственика му в период от 40 дни след датата наизтичане. При татенцата таксата е 80$ + таксата за подновяване. При Еном няма такса за забавено подновяване. При други не съм регистрирал.
 

Горе