BGSite.org - съмнение за шуробаджанащина или ?

За: BGSite.org - съмнение за шуробаджанащина или ?

Fozzy, помисли си добре, дали имам защо да защитавам БГ Сайт ? Да, част съм от журито и пиша оценки по съвест и спрямо критериите, които имам лично аз, а не спрямо критериите на групата в която съм.

Относно мнението на тези, които плюят, съм съгласен, че се чува. Нормално е.

Но знам и че остава това, което е направено. Досега Жюстин е направила очевадно най-добрия конкурс за сайтове в България. И колкото и да бъде оплюван и отричан, той има несравнимо по-голяма тежест от брояча на твоя блог 🙂

...

Критика към теб и блога ти няма как да имам. Напротив, харесва ми, радвам се, че имаш лично мнение и това дава огромна добавена стойност на всичко, което пишеш. Просто ти трябва малко време, за да започнеш да се конкурираш с Иво Илиев. Знаеш за количествените натрупвания и качествените изменения 🙂

Стреми се към това да ставаш по-полезен и по-добър и скоро ще обърнеш всичко в твоя полза. Пожелавам ти го от все сърце.

Re: BGSite.org - съмнение за шуробаджанащина или ?

oggin, надявам се нещата да излязат наяве. Фактите, които съм описал в темата са безспорни. Искрено се надявам това, което съм публикувал да се окаже безпочвено и тогава ще се извиня за данданията. Скоро нещата ще си проличат.

Пешо, харесвам те и съм убеден, че имаш голямо бъдеще. Но явно ще трябва да ти дам малко "градивна" критика.
Кой си ти : Кой съм аз? | Razbirach.com
Кой е той : От автора / Блог на Иво Илиев

Случаен човек просто няма как да разбере кой си ти ... Защо не си написал името си ?
Да преминем към блоговете ви. Оценил съм Иво с максималните възможни точки (само за 2 сайта от над 200), не само заради правилно написан Title, а основно заради полезността на блога му от много години насам.
Теб обаче, ще те оценявам само по title : виж си го внимателно. Хайде сега виж с какви anchor texts си правиш link building. Релевантност ? Гугъл бомби ли ще си правиш ?

SEO Overview: Razbirach.com on Ahrefs

Ех, Оги, защо пак изместваш темата? Колко пъти казах, че не говорим специално за мен и моето участие.

А за линковете - линк билдингът е толкова минимален, че не можеш да си представиш 🙂 Може би пък теб те е яд, че сравнително нов блог се нареди в десятката на "seo блог" и "seo оптимизация" в Гугъл, а?

Линковете ли?

За "seo" - имам линк от Хороскоп - дневен, седмичен, месечен и любовен хороскоп във футъра. Помогнах на човека с някои неща и го сложи от благодарност без да го моля.
За "seo блог" - имам линкове от подписа ми тук.
За " seo оптимизация" - имам линкове от подписа във форума Предприемач.

И това. Другото са 10-ина линка от артикъл директории и гост блогове. Всичко останало е натурално 😉

За какви бомби говорим изобщо не ми е ясно, ама айде. И пак, моля те най-искрено, не отклонявай темата от скандала, към персонални интереси.

П.С.: С удоволствие бих си взел поука от теб и бих изслушал градивната ти критика. Само че на друго място, в друг момент. Темата тук изобщо не засяга САМО моя блог, а говоря общо.

Ужасно ме е яд 🙂 позеленял съм направо ;D

Знам че получаваш невероятен трафик по тези фрази, който ти докарва милиони левове на ден :clap:

Хващам бас, че след време, когато порастнеш ще те е срам от този коментар.

Все пак ще ти дам последен приятелски съвет ...

Негативизма не води до нищо добро, на никой не му пука за твоите "разкрития" и след 3 дни ще те забравят. Наградите обаче ще останат. Ела на награждаването, гледай, усети атмосферата, прибери се в къщи и помисли ...

Ако си достатъчно умен (какъвто мисля, че си) вероятно ще поискаш да си част от всичко това след година. Повярвай ми, никой не помни как си станал шампион, никой не помни, че си бил вице, но всички помнят шампиона :happy:

Ако искаш да успееш, трябва да биеш противника си на неговия стадион, пред неговата агитка, с неговия съдия и по неговите правила. Успееш ли - печелиш всичко, не успееш ли ... светът е пълен с неудачници, без статуетки ... не е болка за умиране, но не е и повод за гордост 🙂

Та ... съветът ми е да си копираш този коментар и да си го сложиш в календара на Гугъл като го настроиш да ти се показва всяка година на тази дата. В момента в който осъзнаеш, че аз съм прав, а ти си сгрешил, ще дойдеш и ще ме черпиш цяла вечер от това, което ми се пие :happy:

Ако не го направиш, просто ще знам, че не си ме разбрал и нямаш толкова пари, за да си го позволиш. И за двете ще си си виновен сам :🙂

oggin, не смятам да отговарям повече по тази тема, към която ти клониш. Тук не става въпрос колко печеля, колко трафик имам и т.н. Не става изобщо въпрос конкретно за мен. Разбери го и не отклонявай вниманието, моля те. Ако искаш, дай да се видим и ще си говорим за моя блог, за клиентите ми, приходите ми, за каквото кажеш, но в тази тема става въпрос за нещо съвсем различно и държа да смекчим off-topic-a.

Фози, ти не разбра ли, че огина в прав текст и още по-право куме в очи ти обясни надълго и на широко и с доста подробнисти, че за да успее човек трябва да стане мазньо, гъзльо, наведко, лапачко и прочие 🙂
А по-сериозното съждение е, че просто няма нищо честно на този свят, и това че света е гаден, значи само и единствено, че трябва и ти да станеш гаден :evil:

Другото се осъзнава едва когато стане късно :wink:

MadGoogleBot : който какъвто е ... така го разбира 🙂

Fozzy : преди време имах учителка. Перефразирано, тя казваше : успял си тогава, когато престанеш да пишеш за другите и другите започнат да пишат за теб 🙂

Наистина е най-разумно да приключим с тази тема. Погледнах и дискусията на Log In | Facebook ... 156 коментара и един like 🙂

Мислех да не пиша в тази тема, но виждам че е драматично 🙂

Направили си уеб студиата конкурс да си раздават статуетки за да може да си ги сложат в залата за среща с клиенти за да изглеждат по тежки и да могат да си оправдят 100-те евро на час.
Сложили си в журито свои хора за да могат да се дават статуетките пропорционално.

Иначе колкото си искате декларации може да подпишете, но за да са прозрачни нещата не може да участват проекти на журито това е абсурд който може да го има само в бг. То и за това само eDesign имат международна награда на подобен конкурс. Реално хубавите неща не могат да изплуват.

По темата нито блога на фози чета нито на иво илиев, покрай шума ги разгледах, на фози му прочетох поста относно бг сайт (хубаво написан, правилно структуриан текст, без правописни и пунктуационни грешки) на иво илиев блога го затворих, по объркан сайт от към юзабилити не съм виждал (а беше дизайнер едно време), на външен вид все едно го е рисувал тийн дето пробва всички ефекти на шопа (все още имам стрес от видяното), за информацията не мога да кажа нищо защото затворих таба.

@фози начина да спечелиш ти го каза оги, но малко по завоелирано - ставаш член на журито, ставаш авер с другите и си гласуваш за твоя блог - елементарно.
Анализирай тези изречния :
Ако си достатъчно умен (какъвто мисля, че си) вероятно ще поискаш да си част от всичко това след година. Повярвай ми, никой не помни как си станал шампион, никой не помни, че си бил вице, но всички помнят шампиона

Ако искаш да успееш, трябва да биеш противника си на неговия стадион, пред неговата агитка, с неговия съдия и по неговите правила. Успееш ли - печелиш всичко, не успееш ли ... светът е пълен с неудачници, без статуетки ... не е болка за умиране, но не е и повод за гордост

Поздрави и успех другата година

п.с. май единствената далавера за външен е линк от сайта на конкурса 🙂

Странно ми е едно нещо... Чета и гледам категорията на конкурса: "Личен блог". Прегледах всичките 14 участници. Само тези трите блога + още 1-2 са точно лични. Без да имат портфолио, да предлагат услуги, реклама на фирмата.

Изводите оставям на вас...

Re: За: BGSite.org - съмнение за шуробаджанащина или ?

но всички помнят шампиона :happy:
Това е така, но понякога шампиона бива игнориран и забравен от независещи от него обстоятелства:beer:
Powerful Inspirational true story...Don't give up! - YouTube!

Доколкото успях да разбера правилата на конкурса, всеки човек от журито има право да участва в конкурса с безплатен проект! В процентно отношение това са 25% от участващите 252 сайта!
Този процент се увеличава много повече като вземем предвид, че и сайтовете на парнтьорите са допуснати за участие!
Даже и самия старт на състезанието не е равен - някой са привилегировани, по-равни от другите, журито и организаторите са си гласували привилегии!

Друг пример: Има секция "Медии". И какво виждаме там? Сайта на btv сред челната тройка, който продължава напред! А в секцията "Партньори" виждаме, че btv са техен партньор.

Интересно, колко ли сайтове, които са собственост на членове на журито и сайтове на партньори на събитието са класирани напред? Тук не ме интересуват евентуалните доводи, че те се занимават от дълги години, че били най-добрите, че знаели най-много, тези доводи са без значение. Просто ме интересуват конкретните факти - колко от класираните сайтове са на членове на журито? Някой дали ще може да отговори на този въпрос? И също така колко от класираните сайтове са сайтове на партньори на конкурса?

Какво излиза? За едната секция журито си гласува и класира своите си сайтове, а за другата секция гласува и класира сайтовете на своите партньори!

Следват въпросите: защо да се участва в какъвто и да е конкурс, след като самото жури и партньорите на събитието са допуснати да участват със свои проекти? Конкурса е опорочен и колкото и някой хора да се кълнат, че няма да гласуват за свои проекти и че били подписвали декларации - съмнението остава: конкурсът е опорочен!

Това съмнение за нечестни действия се затвърждава и от един от класираните сайтове в секцията "Личен блог". Само при бегъл поглед на "блога" на Ана Динкова става ясно, че това е рекламен блог, замаскиран като личен! Тук, в тази ситуация не може да не си задам въпроса: "Защо да участвам в конкурс, състезание, и конкретно за тази секция, когато за следващия етап се допускат рекламни блогове, които са направени и замаскирани като личен блог?"

На някой може да му е неудобно, но това са факти.

Последно редактирано:

Хайде и аз да оставя своето мнение, по-точно наблюдение тук 🙂
За случая даже писах на страницата им във ФБ
Става въпрос за wed.bg, ако някой го мързи да ходи на страницата на ФБ.
На сайта на организаторите пише:
Журиращите са експерти, ръководители на значими сайтове или фирми, свързани с онлайн бизнеса, водещи специалисти в областта на уеб, представители на бизнеса, неправителствения сектор, лидери на мнение.
И как така, нито един "водещ специалист" не видя, че това си е жива измама и сайтът се пълни на автомат.
Интересно ми е да видя, кой, какви оценки от журито е дал на този сайт, за да се класира за претендент в своята категория.

Хайде и аз да оставя своето мнение, по-точно наблюдение тук 🙂
За случая даже писах на страницата им във ФБ
Става въпрос за wed.bg, ако някой го мързи да ходи на страницата на ФБ.
На сайта на организаторите пише:

И как така, нито един "водещ специалист" не видя, че това си е жива измама и сайтът се пълни на автомат.
Интересно ми е да видя, кой, какви оценки от журито е дал на този сайт, за да се класира за претендент в своята категория.

Сайта е меко казано отвратителен хехе 🙂

Щеше да е интересно да видим отговор на първия незададен въпрос 🙂

Fozzy искаш ли да направим експеримент ? Измисли си критерий по който да оценяваш сайта, само 1.

Аз например оценявах по релевантност на title/description и извеждан резултат/snippet при търсене по title на сайта в google.bg

Сядаш и минаваш всичките 252 сайта по твоят критерий. Пишеш и обосновка защо си дал такава оценка. Едно изречение е предостатъчно. Виж колко време ще ти отнеме.

Btw ще се радвам да публикуваш оценките си, ще се получи страхотен пост и много полезен.

Ако искаш публикувай и времето, което ти е отнел теста. Предполагам, че ще е между 500 и 900 минути ... Т.е. между 8 и 15 часа или 1-2 работни дни.

След като приключиш се отпусни и усети как се чувстваш. Опиши и това в поста. Вярвам, че това ще е най-добрият отговор на първия незададен въпрос.

Навит ли си за теста ?

Навит ли си за теста ?

Чакай малко. Защо да го правя това? Ако исках тиквата ми да се мъдри със снимка в журито (за което btw имам официална покана, както се вижда за догодина), то ДА, ще седна и ще разгледам сайтовете не по един, а по 10 критерия от моята сфера. После на всеки ще публикувам мнение за всеки един от тях. Само че какво ми е работа на мен? Това е твоя задача. С ВЛИЗАНЕТО СИ В ЖУРИТО СИ ПОЕЛ АНГАЖИМЕНТ И ОТГОВОРНОСТ! Независимо дали ще ти отнеме ден, два, пет или месец трябва да си свършиш работата както трябва.

И последно, аз отговорите на въпросите и изхода на този диалог го знаех предварително. Целта не беше да си правя експерименти и да стигам до отговорите, а да видя дали Томс ще има достатъчно доблест и да каже - СГРЕШИХ! Вместо това обаче какво видяхме? Умело отбягваше неудобните въпроси, като първо обясняваше видиш ли колко била всеотдайна и безвъзмездна работата и, а после премина диалога в лична насока. Като и станах прекалено неудобен просто каза "Махни ми се от главата, малък пишльо! Нямам време да се разправям с теб, а ти с кирливите си факти и доказателства нищо не можеш да направиш." Но това последното предстои тепърва да разберем.

ХАхаха, Жустин явмо има повече reputation points.... догодина искам и аз да съм жури, ще тествам сигурността на сайтове на участниците 😀 ако сега съборя сайта на конкурса дали ще се навият?

Емоционална тема 🙂 Фози, разбирам донякъде позицията ти и целите, които гониш. Искаш поне морален реванш за извършената според теб несправедливост. Огин не го познавам(т.е. аз никого не познавам де 🙂 ), но ти даде ценни насоки. В реалният живот просто нещата стоят така. Известно време работиш за името си, след това то работи за теб. Навремето завърших - млад, амбициозен инженер. Имах огромни възможности, много по-големи от всеки един на пазара в моята ниша, но клиенти нямах 🙁 . Трябваха ми 8 години, за да може пазара да научи за мен и какъв продукт предлагам. Работи, предлагай качество, изгради си онлайн профила добре и резултатите сами ще дойдат. Пожелавам ти след време същата тази Жъстин ли, как беше, да е горда, че си предложил блога си за участие в конкурса и.

Цитат от страницата "Оценяване" на сайта на конкурса bgsite.org:

Блогъри
- дизайн / ползваемост
Уникален дизайн. "Custom Theme" (Тема-самоделка), т.е., ако някой си е поиграл (или платил) да се направи дизайна на блога по-различен, по-специфичен...
Грамотен графичен дизайн. Цветови гами, използвани шрифтове, достатъчно големи бели полета, да не е претрупан, заглавна снимка или заглавие
Използване на тагове и категории. Ако в блога има ясно поставени категории и тагове, така по-лесно читателят може да открие интересуващите го теми.
2 т. ако има и двете, 1 т. ако има само едното, 0 т. ако няма нито едното
Дизайн на статиите. Има ли подредба в текстовете; подравняват ли се снимките; използва ли се justify когато е нужно; използват ли се правилно списъци в статитие при изборяване, създават ли се под теми; заглавните снимки имат ли връзка към статиите и подготвят ли читателя за съдържанието
- контакти / информация
Страница "За мен" - Страница, която съдържа информация за личността на автора на блога - 2 т. ако я има, 0 т. ако я няма
Контакти - Контактна форма, имейл или друга форма на контакт, за да може читателят да се свърже с автора. Може и да е част от страницата "За мен".
2 т. ако я има, 0 т. ако я няма
Точки за контакт с читателите - RSS абонамент и по е-мейл - на видимо място, Facebook/Twitter профили/страници
Споделяне - Има ли възможност за лесно споделяне на статиите в социалните мрежи
- авторско съдържание:
Текстове - следим за:
1. Авторски ли е текста;
2. Ако не е, посочено ли е от къде е взет.
3. Посочени ли са източници,
4. Как е форматиран.
5. Грамотно ли е написан (стилово и без правописни грешки);
даваме/отнемаме точка за всяко
Снимки:
1. Авторска ли е;
2. Ако не е, посочено ли е от къде е.
3. Спазени ли са правата за използване на снимката;
Коментари:
1. Дадена ли е възможност на потребителите да коментират;
2. Модерират ли се коментарите;
3. Собственикът на сайта отговаря ли на коментиращите.
4.Има ли ясно обявени правила за коментиране;
Още:
1. Посочен ли е ясно кой е собственик;
2. Ако използват WP, посочено ли е;
3. Може да даваме поощрителни точки, ако има някаква много добра практика: RSS, други. Това е с по-малка тежест спрямо горните
Тематично дефиниран - Зададена ли е основна тема на блога, публикуват ли се статии по нея и има ли такива, които не пасват
Лиценз - Дефиниран ли е ясно лиценза за ползване на текстовете и снимките. Как могат да се ползват или копират.

Виждаме допълнително уточнение под критериите за оценяване:

Предварително журиращите подписват декларация, че са запознати с условията на конкурса и ги приемат. Тази декларация се предоставя на организаторите.

На базата на тези условия, казаното от oggin:
Аз например оценявах по релевантност на title/description и извеждан резултат/snippet при търсене по title на сайта в google.bg

ме кара да мисля, че той не знае критериите за оценяване и не е оценявал сайтовете по тези критерии, а е оценявал сайтовете по други някакви критерии, измислени от някой друг или него самия, и още повече тези критерии (релевантност на title/description и извеждан резултат/snippet при търсене по title на сайта в google.bg) не са били обявени и следователно не е трябвало сайтовете да бъдат оценявани по тях.

Разбира се, от тук следва, че класираните напред сайтове в тази конкретна категория на конкурса не са били правилно оценявани, оценката е компрометирана и е редно да бъде проведена наново, като този път оценките на проверяващите е публична, за да бъдат видени от всички и да се изтрие съмнението за манипулация на конкурса, некомпетентност на журито и оценяване по точки, които не са били зададени предварително.

Изводите - журито прави каквото си иска, организаторите на конкурса въвеждат правила за оценяване, които не са предварително обявени и са известни само на тях, и обявените правила за оценяване в техния собствен сайт са неясни, непълни, подвеждащи и нечестни.

Последно редактирано:

Back
Горе