BRAND или Keyword домейн

ianis-build

Active member
Здравейте!
Сайта ми падна с 5-позиции (стана внепно за един ден) по думата ремонт на покриви ( от 6 на 11).
Гледам че сайтовете който са се класирали преди него са с keyword-домейни затова искам да питам ако взема един домейн на кирилица с ключова дума и пренасоча сайта към него ще се класира ли по напред.
Ако пък мислите че не е нужно дайте малко съвети как да си върна позициите.
ПП.
TOPWEB ми беше писал:
Сегашният ти домейн е БРАНД. В никакъв случай не го сменяй

Предварително ви благодаря.

Re: BRAND или Keyword домейн

Домейнът с ключова дума сам по себе си не помага. Намери повече линкове с ремонт, ремонт на покриви и други фрази, които си знаеш от занаята и действай. За теб най-лесният вариант е Сапе, доколкото знам ти си правиш ремонтите.

Това не го ли обсъждахме вече в друга тема? Точно там от където цитираш.
Не си сменяй домейна. Само си търсиш причини, за да оправдаеш лошото си класиране. Прочети малко материали за SEO и за нови фактори и т.н. и ще се вдъхновиш и ще научиш някои нови технихи.

Смятам да напиша няколко статии но искам да питам каде е по-добре да ги пусна на моя сайт или в няколко директории за статии.

Най-добре и в двете. Първо напиши няколко статии в сайта си за ремонт на покриви, но гледай да са уникални, недей да използваш спинъри или директно да копираш текст. Ако искаш можеш да преразказваш. Хубаво е обаче статиите да не ги пишеш на веднъж, тоест не на един път. Давай да речем по една на ден.

След като напишеш статиите можеш да ги минеш през социалки.

После идва ред на директориите за статии. Отдели ако трябва по един час на статия, гледай да станат хубави за да могат да ти ги одобрят. Пак ще ти напомня да пишеш уникално съдържание🙂 Знам много добре, че става бавно, но ефекта после си заслужава.

Като за начало си избери десетина директории за статии по-авторитетни и публикувай в тях. В статиите слагай линк и към основният си сайт и към новите статии, които си написал или към някой сателит.

След като ти одобрят статиите също ги мини през социалки. Пиши различни и уникални описания. Тук може да използваш спинър.

По този начин съм сигурен, че ще дръпнеш нагоре.

За сателити ако решиш да правиш можеш да си купиш няколко стари домейна. В блога на Драго (SEOLab) има списъци с такива домейни. Купи си няколко, разположи ги по възможност на друг хост, сложи им WP и започни да си ги обгрижваш. Цялата процедура със социалките се повратя и при тях. Цялата трудност в случая е да се пише уникален текст - поне това за мен е най-трудното. Другия вариант е да наемеш копирайтър и да му дадеш по-голяма поръчка (повече брой статии) за да може да ти смъкне от цената.

Back
Горе