bussnes paypal акаунт и epay търговец осчетоводяване

freak

Freak Media Group Ltd.
Здравейте, някой ползва ли бизнес акаунт от paypal и как се осчетоводяват парите през него
като преводи по сметка както е сметката в банката или по-друг начин
тъй като моя счетовидител не е работил до сега с пп и еп и малко му идва в повече та реших да питам 🙂 тук

та ако имате някаква информация за осчетоводяване на пари в пп и в епай ще съм благодарен да я споделите

п.с. фирмата е по ддс ако е от значение

Re: bussnes paypal акаунт и epay търговец осчетоводяване

Кредитира приходи от продажби на услуги и ДДС на продажбите и дебитира каса или други парични средства. Не става с дебит на разплащателна сметка, защото не били банкови разплащания според нашите данъчни.

аз нищо от това не разбирам но ще и го предам
а парите се осчетоводяват като по стъпят по пп или еп или като ги преведа от там по сметката на фирмата ?

аз нищо от това не разбирам но ще и го предам
а парите се осчетоводяват като по стъпят по пп или еп или като ги преведа от там по сметката на фирмата ?

момента на начисляване на прихода зависи от счетоводната политика на фирмата, не мога да ти дам отоговор, но счетоводителката ти може да се оправи с това. Ако иска и на две операции може да ги осчетоводи - една операция за начисляване на прихода и задължението на клиента и една операция за получаването на паричните средства. Paste-вай и това, ще се справи на 100%

супер мерси утре ще видиме :Д какво ще стане
че направихме търговец в epay ся искам и paypal да си го пусна на фирмата и искам да мине всичко както трябва да не изядем някоя глоба разади не знание

1. Не се признава целия приход. Признава се само част, защото за останалата част не е настъпил момента за признаването им (нито според НСС, нито според МСФО).
2. Пари по сметка в paypal, epay се водят блокирани парични средства.

Продажба на хостинг за 12 месеца през пейпал/епей (цена за 1 месец = 10 лева с ДДС):
Дт Блокирани парични средства 120.00
Кт Текущи приходи 8.33
Кт Приходи за бъдещи периоди 91.67
Кт ДДС върху продажбите 20.00
Признаване на отсрочения приход (всеки от 12-те месеца, без първия):
Дт Приходи за бъдещи период 8.33
Кт Текущи приходи 8.33
Прехвърляне на пари от пейпал/епей в банкова сметка:
Дт Разплащателна сметка 120.00
Кт Блокирани парични средства 120.00

В интерес на истината... нито една хостинг фирма не ми е известно да го осчетовява правилно. Може и да има такива, но на мен не ми е известно.

Между другото за всички предплатени услуги, логиката е същата.

Edit: Хост.БГ и СуперХостинг ги осчетоводяват правилно (поне за 2009)

Последно редактирано:

+ да добавя
Счетоводната политика на хостинг доставчиците е не само неправилна, но и неизгодна за тях... Те плащат данъци върху приходи, които още не са се осъществили (тоест дават едни пари на държавата една година преди да трябва да го направят...)

Back
Горе