SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

CrazyEgg

mobilio

New member
Преди няколко месеца бях скептичен относно този софтуер, но сайта трябваше да се оптимизира и да се направят някакви промени. До тук добре, но проблема беше че нямахме идея какво правят потребителите вътре във сайта.

Намерихме промоция на CrazyEgg, инсталирахме го и зачакахме. И видяхме неподозирани и немислими неща. Направихме корекции, настройки, оптимизации и някак нещата се случиха.

Ето и статистики за 1 страница. Преди средното време на потребителите е било 1:57, сега стоят около 03:29. Резултата е увеличение със около 79.78%. Преди степента на отпадане (bounce rate) беше 81.47%, сега е 66.86% или около 17.94% намаление. Статистиките са за 6 месеца като от момента на корекцията. Отделно само за последните 30 дни цифрите са даже още по-добри! Времето е 6:06, докато отпадането е 50.02%.

Разбира се CrazyEgg-a не е решение на всичките ви проблеми. Той се инсталира на една единствена страница от целия сайт и трекира само нея. Леко забавя сайта. Ако имате тежки динамични (ajax) интерфейси няма да ви свърши никаква работа. Не е във реално време и има още няколко проблема. Но не е момента да му показваме всичките недостатъци.

При правилна настройка и подходящия анализ на резултатите му можете да си оптимизирате страниците откъм ползваемост и съответно дизайн. Склонен съм да заявя, че инструмента си заслужава всеки един долар вложен във него.

За съжаление обаче... има един дребен проблем. Няма безплатна версия. Всъщост проблема е по-голям защото всички подобни инструменти са платени. За наша радост отвреме на време падат промоции и точно сега има 2 активни промоции:
http://www.crazyegg.com/sitepoint-90-days това ще ви даде 90 безплатни дена
http://www.appsumo.com/crazy-egg-black-friday/ това ще ви даде безплатна версия доживот
разбира се както всичко във този живот имат някакви ограничения, но ако им дадете шанс ще ви се отплатят многократно.
 
За: CrazyEgg

За: CrazyEgg

Благодаря за инфото! Регистрирах се за доживотната безплатна версия - на мен мисля ще ми е достатъчна. Инсталирах кода и сега ще тествам. Пуснах за проба един Snapshot, но минаха няколко часа и нямам никакъв резултат - само пише, че работи. Аз ли трябва да го спра в един момент или има заложено време през което ще работи?
Благодаря предварително!
 
За: CrazyEgg

За: CrazyEgg

Мда - проблема на CrazyEgg-a е, че се чака. Общо взето до първите 24 часа ако не се види нищо значи има проблем и наново трябва да се направи цялата тази операция.

По принцип не се пуска и не се спира. Спирането е автоматично когато мине 5000 бройки.
 
За: CrazyEgg

За: CrazyEgg

Благодаря за конкретния отговор! Мен ме гони по-скоро любопитството, иначе не бързам за никъде. Нещата ми се класират добре, имам прилични посещения, регистрирах се най-вече от любопитство, за да науча нещо ново, пък може и полза да извлека, знам ли...
 
Re: CrazyEgg

Разбира се CrazyEgg-a не е решение на всичките ви проблеми. Той се инсталира на една единствена страница от целия сайт и трекира само нея.

Place this tag in your page right before the closing </body> tag or into the footer of your site. If you place the code into the footer you will only need to add the code once.

От това аз разбирам, че следи целия сайт, а не само една конкретна страница или нещо бъркам ? Забелязах и един малко притеснителен бъг. Без да съм поставил кода, направих Crazy Egg Installation Check. Резултатът бе, че всичко е поставено правилно и успешно :)

Server responded Yes.
Successfully loaded Crazy Egg tracking script? Yes.
Tracking script matches your user account? Yes.
Page is setup correctly for tracking? Yes. The snapshot ****** (ID *****) should begin tracking in less than an hour.

Е как така, аз не съм поставил кода им още ? :)
 
Последно редактирано:
За: CrazyEgg

За: CrazyEgg

@diablolic.bg - ЩЕ ти помогне, просто трябва малко търпение.

@NeZiRuS - той кода се инсталира така, но реално следи само страници които си указал изрично от dashboard-a. За бъговете нямам идея, ако наистина е проблем се свържи със поддръжката им и им го покажи.
 
За: CrazyEgg

За: CrazyEgg

@bgkulinar - знам, затова слагам events на GA и времето става със една идея по-ясно
 

Горе