DDNS. Как за рутер с публично ИП?

azsym

New member
Рутера ми има публично ИП, което обаче е променливо. Някой път след рестарт се променя.
Чух, че ДДНС би ми решил проблема, така че да се логвам към рутера по името му не по ИП.
Някой знае ли как става номера - нужно ли е нещо по рутера да са прави?
Мерси.

Re: DDNS. Как за рутер с публично ИП?

Има и програми, инсталират се на компютъра зад рутера. Ако искаш да достъпиш компютър зад рутера, инсталираш такава програма на компютъра, правиш си акаунт (тя ще те насочва) и задължително трябва да пренасочиш всички входящи портове на рутера към вътрешното IP на компютъра.

Има и програми, инсталират се на компютъра зад рутера. Ако искаш да достъпиш компютър зад рутера, инсталираш такава програма на компютъра, правиш си акаунт (тя ще те насочва) и задължително трябва да пренасочиш всички входящи портове на рутера към вътрешното IP на компютъра.
Не е задължително всички, може и само порта които обновява инфото за обновения ип адрес.
Не че е лошо да се ползва демилитаризирана зона де, но... 😉

Относно логването... Логваш си се от вътрешна мрежа към рутера, името ти трябва за външен ацес който по принцип е блокнат за админ панела на рутерите.
Не че системата не може да си го види че е реално вътрешен адрес разбира се,но се губи логиката.
Та, настройката както спомена колегата Лазаров ти се намира в самия рутер, ако е поддържана от него разбира се, другия вариант е с предложението на колегата Кирил.

Ако е поддържано провери "last-known" опцията за dhcp сървъра дали е активна, тя казва на DHCP сървъра да върне настройките за последното ползвано IP ако е свободно разбира се.

Здравейте,

Аз лично мисля че няма смисъл от "client" след като 90% от рутерите който се продават в момента поддържат опцията за автоматично ъпдейтващ се динамичен хост, и ти препоръчвам вместо да разчиташ на софтуер който ще сложиш на PC-то си, да се убедиш дали рутера ти найстина поддържа динамични хостове "TP Link" и "Linksys" 100 % поддържат и да разгледаш настройките евентуално да си регистрираш един потребител, за да се върши работата културно и цялостно през рутера ти.

Пример на TP Link :

dyndns.png

>>Не че е лошо да се ползва демилитаризирана зона де, но...

Това найстина не го препоръчвам, по-добре само портовете който ти трябват да са отворени за да не тръгне някой да се прави на "хакер" и реално мрежата ти да е директно достъпна от "вън" .

Поне това е начинът по който аз бих го направил, ти си решаваш разбирасе 😎

Здравейте,

Аз лично мисля че няма смисъл от "client" след като 90% от рутерите който се продават в момента поддържат опцията за автоматично ъпдейтващ се динамичен хост, и ти препоръчвам вместо да разчиташ на софтуер който ще сложиш на PC-то си, да се убедиш дали рутера ти найстина поддържа динамични хостове "TP Link" и "Linksys" 100 % поддържат и да разгледаш настройките евентуално да си регистрираш един потребител, за да се върши работата културно и цялостно през рутера ти.

Пример на TP Link :

dyndns.png

>>Не че е лошо да се ползва демилитаризирана зона де, но...

Това найстина не го препоръчвам, по-добре само портовете който ти трябват да са отворени за да не тръгне някой да се прави на "хакер" и реално мрежата ти да е директно достъпна от "вън" .

Поне това е начинът по който аз бих го направил, ти си решаваш разбирасе 😎

Такаа, направих горното - рутера ми има подобно меню. регнах се в динднс. от дидднс си създадох хост. и си рабптеше. обаче след рестарт на модема вече имам ново ИП.
Във динднс виждам новото ИП в настройките на хоста, но не е активно. кликнах и се активира.
Какво пропускам за да е автоматично?

Здравей,

Принципно казано трябва да има отметка относно автоматичната "ободряване" на IP адреса , ако имаш възможност би ли да показал / прикачил screen shot ( снимка на екрана ти по време на брауз сесия в меню-то на рутер-а ти ) , за да мога по адекватно да ти помогна 🙂 .

Поздрави,

Здравей,

Принципно казано трябва да има отметка относно автоматичната "ободряване" на IP адреса , ако имаш възможност би ли да показал / прикачил screen shot ( снимка на екрана ти по време на брауз сесия в меню-то на рутер-а ти ) , за да мога по адекватно да ти помогна 🙂 .

Поздрави,

022144156.jpg

strannoto e che IPto veche e drugo, rutera e restartiran.
V kontr. panela na dyndns se vijdashe novia IP. Triabvashe da go save-na.
Sori za latinicata. Kyde mu e na win7 kir, maaamu.

До колкото виждам всичко е настроено правилно, и по принцип в офиса в който работя ползваме същият рутер, автоматично се ъпдейтва DynDNS-a там може да е нещо от рутера.

Относно кирлицата добави си layout през :

http://www.screencast.com/users/alex-HAW/folders/Jing/media/10a20185-30ff-4595-87bc-38fc0bf4df50

"Change Keyboard"

Поздрави,

Последно редактирано:

До колкото виждам всичко е настроено правилно, и по принцип в офиса в който работя ползваме същият рутер, автоматично се ъпдейтва DynDNS-a там може да е нещо от рутера.

Относно кирлицата добави си layout през :

http://www.screencast.com/users/alex-HAW/folders/Jing/media/10a20185-30ff-4595-87bc-38fc0bf4df50

"Change Keyboard"

Поздрави,

грешката е при мен - явно ослепявам. 🙂
сега работят и двете 🙂
за тоя рутер има ли начин с ДЧСП на него, ПЦ-тата винаги да получават едно и също ИП, базинарно на МАК-а им?
Аз не намирам.

Здрасти 😉

По принцип от DHCP секцията на настройките има подобни настройки но не мисля че ще ти свърши работа понеже са оскъдни, някак си точно този модел на Linksys не е от най-приятните.

Съжалявам че немога да ти помогна повече 😉

Здрасти 😉

По принцип от DHCP секцията на настройките има подобни настройки но не мисля че ще ти свърши работа понеже са оскъдни, някак си точно този модел на Linksys не е от най-приятните.

Съжалявам че немога да ти помогна повече 😉

явно е така. мерси все пак.
чудех се дали може да работи в смесен режим. от дчсп да му дам 10на адреса обвхват, за гости. а мойте пц-та да им сложа статични, но над дчсп обхвата.
що ми се върти нещо че ще работи, а сега не съм в къщи.

Back
Горе