DNS сървър

plamensl

New member
Здравейте,
Бих се радвал да чуя вашето мнение за една малка dns система която тествам експериментално. Най-вече се интересувам от функционални проблеми. Ако бихте ползвали нещо подобно какво ви липсва, какво не е ясно и т.н.

http://dns.jabse.com
Демо логин и парола : dnstest@jabse.com / dnstest

Направих я основно поради това, че имам няколко домейна на кирилица но или не мога да ги регистрирам в DNS-ите, които ползвам или трябва да се въвежда IDN кодиран, докато сега съм го направил прозрачно за потребителя.

Ще се радвам на вашите мнения

Re: DNS сървър

българския превод определено ме пообърка на места 😉

Аз лично имам нужда от подобни услуги, но не мога да взема насериозно безплатни такива. ДНС трябва да е железен и не мога да поверя тази част от бизнес проекти без съответните гаранции. За мен подобна услуга има смисъл като централизирана и "външна" ползвам един сървър с плеск за това, ама той не е удобен никак... върши работа ама е все едно да трепеш мухи с базука а ме мързи да ги ровя нещата през ssh.

Някой зняе ли някакви готови скриптове за контролиране на bind? и да ги е ползвал разбира се на практика? Трябва ми точно толкова опростен контрол като този.

Здравейте
За стабилността - времето ще покаже. Засега имам 2 отделни машини и всички дискове са дублирани. Надявам се да няма много проблеми. При необходимост съм готов да пусна и 3-ти mirror

nullsoft , какво имаш предвид под редирект ? Ако искаш някой домейн да сочи към друг, можеш да му направиш CNAME . Това ли е или нещо друго ?

И на мене българския превод на места ми е доста крив. Ще го погледна още веднъж поне да не изглежда смешно.

Според мене една услуга не става по-добра автоматично, само защото е платена, а и за някои услуги е много трудно да направиш платен вариант. Не съм срещал български вариант на dns с уеб интерфейс и ми се стори интересно да пробвам.

Мисля, че nikoladd има предвид, че когато услугата е платена, все пак поемаш някакъв ангажимент. А, сега всеи един момент можеш да кажеп, гледайте си работата и хората могат да увиснат. Не казвам, че ще го направиш, но плащането носи някаква отговорност.

bgkulinar напълно си прав. Все пак се надявам че ако услугата работи достатъчно дълго и безпроблемно нивото на доверие ще се повиши и тези притеснения ще отпаднат.

nullsoft доколкото си представям схемата на web forward трябва да насоча твоя домейн към мой сървър и след като потребителя въведет твоя домейн, да го редиректна към съответното url, което ти си задал.
Поне за мене не мога да предположа защо бих използвал такова нещо. Има ли някой който ползва такъв вид редирект ?

bgkulinar напълно си прав. Все пак се надявам че ако услугата работи достатъчно дълго и безпроблемно нивото на доверие ще се повиши и тези притеснения ще отпаднат.

nullsoft доколкото си представям схемата на web forward трябва да насоча твоя домейн към мой сървър и след като потребителя въведет твоя домейн, да го редиректна към съответното url, което ти си задал.
Поне за мене не мога да предположа защо бих използвал такова нещо. Има ли някой който ползва такъв вид редирект ?
ползва се за IP-та които не са твои например сървър в офиса или вкъщи когато IP-то е относително постоянно. По принцип може и с "A" запис ама не винаги. Ползвал съм го понякога и плеск и cpanel го предлагат

Последно редактирано:

Back
Горе