Error 404 за Уордпрес

miraco

New member
Пуснах един плъгин за триене на дублирано съдържание в тема на WP. И сега имам около 3000 страници error 404, дайте код за хатчеса с който когато някой отиде на изтрита обява да се пренасочи към категорията от която е обявата.

Re: Error 404 за Уордпрес

Търсих в сайта на Уордпрес за такъв плъгин...но или нетърся правилно или съм го пропуснал. Неоткрих, някой да каже поне как се казва плъгина...

Re: Error 404 за Уордпрес

Ето ти едно разширение за WordPress от мен, което насочва всички 404 страници с 301 към главната. Естествено, първо се опитва да те насочи към най-близката по адрес публикация.

Прикачени файлове

За: Re: Error 404 за Уордпрес

За: Re: Error 404 за Уордпрес

Ето ти едно разширение за WordPress от мен, което насочва всички 404 страници с 301 към главната.
Васко, ти уби всичко детско у пенсионера.

За: Error 404 за Уордпрес

я па си ги бичим брутално

Код:
<?php   
header("Status: 301 Moved Permanently");
header("Location:http://www.sitedomain.com");
?>

в 404.php

Едит: а как "първо се опитва да те насочи към най-близката по адрес публикация"? Във файлчето няма начин или аз пропускам нещо?

Последно редактирано:

Е, що правите такива пренасочвания, те не вредят ли на сайта 🙂.

Ами в общи линии по-малкото зло:
- купища 404 и мъртви входящи
- редирект на входящите към хоума

Ако имам доста входящи към мъртъв урл с 404 много е вероятно да падна от серпа, като го редиректна към хоума (все пак има някаква връзка) шансовете да си запазя ранкинга са по-големи

А много 404 има много варианти да се генерират - като вкарвам вътрешни линкове автоматично просто няма начин да нямам мъртви линкове. М др ако Васко сподели как да насоча към "най-близката" статия ще е по-файско, ама и към хоума си върши прилична работа. Ползвам този метод от месеци без вреди, поне засега

Ако имаш статия, която е с адрес /cloxy-article/ и напишеш само адрес /cloxy или каквото и да е, съдържащо думите от реалния адрес на статията, тогава системата ще те пренасочи към статията /cloxy-article/

Един вид разбира какво търсиш. Сега не ми се гледа с какъв статус го прави, по спицификация трябва да е "302 Found". Тоест, системата е намерила това, което търсиш. Иначе трябва да върне 404, но пък ако искаме да спасим голям брой стари адреси връщаме 301 към главната.

Пробвал съм го и до ден днешен работи и нямам проблеми.

Ами в общи линии по-малкото зло...
Рогати, това беше бъзик с един разбирач, който ми обяснява, че по този начин се създавало дублирано съдържание 😉.

Васко, това с пренасочването си го прави WP и без плъгин http://kozmetika.biz/kotkite

Back
Горе