Facebook и Wikipedia

iradeum

Banned
Забелязах, че във Facebook има страници, които не съм сигурен кой ги създава, ама вземат цялото съдържание от Wikipedia (не съм сигурен по какъв начин). Това може да е от голяма полза за SEO-то, особено ако в дадената статия се споменава ваш линк 😉 Пример:

http://www.facebook.com/pages/Eyelash-extensions/108575862507168

FB страница с PR3 с do-follow линкове

Re: Facebook и Wikipedia

Сорс кодът е наблъскан с Джаваскрипт и няма нито един директен линк без него, а има и доволно много нофолоу, така че силно се съмнявам в думите на iradeum. Може и да греша, ама според мен тук няма нито един ду фолоу линк.

Сорс кодът е наблъскан с Джаваскрипт и няма нито един директен линк без него, а има и доволно много нофолоу, така че силно се съмнявам в думите на iradeum. Може и да греша, ама според мен тук няма нито един ду фолоу линк.

Не бях поглеждал кода. И според мен реални връзки от тук няма 🙁

Не бях поглеждал кода. И според мен реални връзки от тук няма 🙁

Въпроса е какво вижда google bot-а. Гледах в разни сайтове да го прихване като google bot ама не мога да намеря. Някой може ли да предложи сайт? БТВ. В розово са nofollow. Ако наистина google bot-a не ги вижда то наистина няма смисъл да са dofollow 😀

fetch.png

Гледам също кеша на въпросната страница. Изглежда там текстовете са разчетени. А също: 612-ти резултат в google.com:

google.png

Последно редактирано:

Това са общностни страници, има ги от доста време. Прави ги фейсбук и са под контрола на фейсбук. Може и нормална страница да бъда конвертирана към такава - стане ли това ще означава че си изгорял и са ти я взели. Нормален потребител не може да създава такива страници.

Така че каквито и да са линковете вътре, не си блъскайте главите, не ни грее 😉

Последно редактирано:

Това са общностни страници, има ги от доста време. Прави ги фейсбук и са под контрола на фейсбук. Може и нормална страница да бъда конвертирана към такава - стане ли това ще означава че си изгорял и са ти я взели. Нормален потребител не може да създава такива страници.

Така че каквито и да са линковете вътре, не си блъскайте главите, не ни грее 😉

Реално ако вкараш в Wikipedia линк във въпросната статия, вероятно ще се отрази и във Facebook. Това е моята неизтествана идея... Единия линк аз съм го добавял, въпроса е, че не съм сигурен кога е създадена страницата, дали преди добавянето на линка или след и дали страницата във фейса се ъпдейтва от Wikipedia или е ръчно направена (тип Copy/Paste).

Последно редактирано:

Ами всъщност, ако решите да монетизирате фейсбук трафик, трябва да знаете, че трафикът от ФБ ще ви носи доста по-малко от Адсенс, отколкото този от самия Гугъл. Не знам колко хора го знаят това, но все пак реших да го споделя 🙂

Лесно - имам статистика колко ми е ecmp при трафик от около 95% от гугъл, и числото е сравнително постоянно. Пускам за проба линкове във фейсбук групи и виждам дали при пропорционално увеличение на трафика ecmp се запазва. За съжаление .. - трафика от фейсбук е средно поне 10 пъти по некачествен, изчислен през ecmp поне за мойте сайтове.

Ами не е въз основа само на един, а на много и то в най-различни ниши в областта на стоките и услугите. Но може би подобно твърдение да не е 100 % вярно, ако става дума за сайт от различна ниша, като например музика, филми, спортни стоки и т.н. Все пак би ми било доста интересно да видя пример за сайт, който има по-голям ecmp за фейсбук трафик. Почти съм сигурен, че ще е в някоя от гореспоменатите ниши. Ако пък имаш някой в различна ниша с по-голям еcmp на фейсбук трафика, ще се радвам да споделиш 🙂

Back
Горе