Gallery CMS подходящ за голяма галерия?

JerryNP

New member
Здравейте.

Издирвам CMS скрипт подходящ за голяма галерия. От порядъка на 500 000 снимки и нарастващи. Галерията ще има отделни категории, в категориите снимките са разделени на албуми. Нещо по-готинко така, да грабва окото 🙂
Може и някоя флаш глезотиика стига да не изстисква много ресурси. 🙄

Re: Gallery CMS подходящ за голяма галерия?

Всяка CMS система може да послужи за изграждане на галерия. Аз лично бих ти препоръчал Drupal, можеш да правиш доста повече неща и да надграждаш след време.

Ето и няколко основни проблема, за които да гледаш и да питаш преди да избереш система и модул(и):
1. CMS-а може ли да прави автоматично тъмбнейли, като ги оразмерява веднъж при качването и после си ги пази (рисайза е много тромав процес ако се прави всеки път динамично)
2. Има ли възможност да се прави кеш на съдържанието (така ще пестиш също доста ресурс)

В общи линии ако горните две са изпълнени, оттам нататък всичко друго е до елемантарни настройки на CMS-a и дизайн. (Естествено зависи точно какво мислиш да напрвиш, но в общия случай е горе-долу така)

Всяка CMS система може да послужи за изграждане на галерия. Аз лично бих ти препоръчал Drupal, можеш да правиш доста повече неща и да надграждаш след време.
И двамата сме предубедени в различни посоки, но моето мнение е, че в случая му трябва по-скоро нещо от рода на Coppermine или Gallery2 🙂

Аз ползвам Gallery2 една инсталация за две услуги, последно снимките бяха над 400 000. lighttpd е задължително, като цяло не е много лека тази галерия, но с толкова много опции е нормално.
За да грабва окото трябва ти да се потрудиш със smarty.

Back
Горе