Google игнорира редирект 301?!

idolism

New member
За 2ри път ми се случва да виждам как Гугъл не зачита редирект 301, който ползвам за канoноникализация (www към без-www).

В конкретните случаи нещата си работят, както трябва с редирект 301 до скоро, когато видях, че Гугъл си е индексирало домейните с www.

Всичко е изправно по сайтовете.

Някой да е чувал нещо по въпроса?

Re: Google игнорира редирект 301?!

Аз правих "грандиозни" промени по линковете и имам бая 301, които гледам доста бързо лови Г.
Толкова бързо лови, че докато си оправя пътищата на картинките (бях пропуснал да фиксна пътя при рекодинга на обявите), той взел че ги индексирал новите!! 😀

Може би заради въпросния Кафеин, но много бързо индексира.

ps - www-то го правя така:
Код:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.site.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://site.com/$1 [L,R=301]

Последно редактирано:

Нямам технически проблем отностно редиректа. Тествал съм ги с хедър чек-a на webconfs, както и с Извличане като Googlebot от уебмастър туулс.

Това ме озадачава много.

Някой да има друго предположение?

В gwmt / settings / Preferred domain / Display URLs as sitename . com

Не съм сигурен дали това ще помогне, но аз съмго настроил така.

Понякога Google се държи странно с обратния редирект (www -> nonwww).
Ако провериш с info: командата най-вероятно приема, че редиректа е направен от nonwww към www. 🙂

Решение не мога да ти кажа, но можеш да пробваш там в WMT.....

Аз съм има случаи, при които домейн a.com пренасочва към b.com с 301.

При случайно търсене попадам на статия от a.com ? При клик редиректа естествено ме прехвърля на правилното място.

Обаче странното е, че при site:a.com няма резултати 🙂

Вече половин година чакам един доста солиден домейн да се редиректне напълно, та това не е нещо необичайно.
Основното прехвърляне става за около макс месец според сайта разбира се, някои по-малки сайтове с натрупано доверие се обновяват и адски бързо както някои колеги по-горе споменаха, та накратко всичко е според зависи.

@cloxy това, че не фигурира в "site:" не елиминира обратните линкове към стария домейн и потребителите му. Света помни за статията, че се е намирала на стария домейн, не на новия и единствения начин да се посочи на търсещия, че това е същата онази статия а не някой агрегиран или копиран вариант, е като за определен период се показва със стария домейн и пренасочва към новия, където вече потребителя вижда, че е сменен домейна.
Малко нескопосано го написах(в 12 часа как да го напиша 😀 ), надявам се разбра какво имах в предвид.

@cloxy това, че не фигурира в "site:" не елиминира обратните линкове към стария домейн и потребителите му. Света помни за статията, че се е намирала на стария домейн, не на новия и единствения начин да се посочи на търсещия, че това е същата онази статия а не някой агрегиран или копиран вариант, е като за определен период се показва със стария домейн и пренасочва към новия, където вече потребителя вижда, че е сменен домейна.

кво рече 😀

@cloxy това, че не фигурира в "site:" не елиминира обратните линкове към стария домейн и потребителите му.
Нали се редиректва - какви потребители?

Света помни за статията
Google = светът?

Какви агрегирани, какви копирани варианти? По тази логика bit.ly са агрегирали цялата мрежа.

Нали се редиректва - какви потребители?
Като търся за "webmasterbg nbsp" примерно, очаквам да ми даде URL в резултатите с webmasterbg.org не от непознат домейн.

Google = светът?
Казуса на колегата Васил Тошков е свързан с гугъл, или аз съм недоразбрал нещо?!

Какви агрегирани, какви копирани варианти? По тази логика bit.ly са агрегирали цялата мрежа.
bit.ly не са авторитетни за да влиаят в подобни търсения, при пренасочен домейн или агрегатор дори обаче нещата не стоят така.

кво рече 😀
Казвам, че:
От гугъл не си дават зор веднага да пренасочват всичко дори и при наличието на "експресото" тъй като първо в повечето случаи нямат смисъл да бързат и второ бърза смяна ще е пагубна за крайният потребител търсещ в гугъл за форума примерно.

Всеки домейн си има авторитет, ако дадено мое търсене върне 2 резултата единия от датата другия от тук, на кой според теб ще кликна. 🙂

Представи си сега същия вариант, но резултатите са от форума на датата, и резултатите от домейн който никога не съм чувал до сега... 😉

По конкретен пример:
Като не помня домейна на форума ще търся в гугъла за webmasterbg не за martin.bg/forum или друг адрес.

Накратко казано, няма закъде да бързат от гугъл да се мъчат с това да джуркат наляво и надясно по домейните контента.

Но се отклоняваме малко от темата, която е конкретно за www редиректа.

Гугъл помни какво е имало на даден адрес доста дълго,
имам дори и двугодишен резултат(без кеш разбира се) от страница на сайт на който от 2 години поне е разкарано www-то.

Послепис: Вече сериозно ще лягам, че в скоро време ще ми изгърмят бушоните покрай работата. 🙂

Моя случай не е за домейни пренасочени скоро.

Говоря за домейни, които съм ги каноникализирал още преди половин година и повече и си работиха перфектно. Тези дни се появи www-to. Между другото, ранкингът не се е променил.

Иначе опциите в WMT гледам да не ги ползвам за промяна на параметри, за да мога да следя промени в алгоритъма.

Аз съм има случаи, при които домейн a.com пренасочва към b.com с 301.

При случайно търсене попадам на статия от a.com ? При клик редиректа естествено ме прехвърля на правилното място.

Обаче странното е, че при site:a.com няма резултати 🙂

При мен 3-и месец (!!!) редиректнат с 301 домейн още му седят един куп страници в индекса, и тъй като сайтът на домейна към който редиректвам си е 1:1, се получава дублирано съдържание и ям дървото. Гугъл при добро желание може да бъде невероятно тъп наистина.

При мен 3-и месец (!!!) редиректнат с 301 домейн още му седят един куп страници в индекса, и тъй като сайтът на домейна към който редиректвам си е 1:1, се получава дублирано съдържание и ям дървото. Гугъл при добро желание може да бъде невероятно тъп наистина.

Това е заради ъпдейта Google Heroin

Back
Горе