Re: Google игнорира редирект 301?!
Нали се редиректва - какви потребители?
Като търся за "webmasterbg nbsp" примерно, очаквам да ми даде URL в резултатите с webmasterbg.org не от непознат домейн.
Казуса на колегата Васил Тошков е свързан с гугъл, или аз съм недоразбрал нещо?!
Какви агрегирани, какви копирани варианти? По тази логика bit.ly са агрегирали цялата мрежа.
bit.ly не са авторитетни за да влиаят в подобни търсения, при пренасочен домейн или агрегатор дори обаче нещата не стоят така.
Казвам, че:
От гугъл не си дават зор веднага да пренасочват всичко дори и при наличието на "експресото" тъй като първо в повечето случаи нямат смисъл да бързат и второ бърза смяна ще е пагубна за крайният потребител търсещ в гугъл за форума примерно.
Всеки домейн си има авторитет, ако дадено мое търсене върне 2 резултата единия от датата другия от тук, на кой според теб ще кликна.
🙂
Представи си сега същия вариант, но резултатите са от форума на датата, и резултатите от домейн който никога не съм чувал до сега...
😉
По конкретен пример:
Като не помня домейна на форума ще търся в гугъла за webmasterbg не за martin.bg/forum или друг адрес.
Накратко казано, няма закъде да бързат от гугъл да се мъчат с това да джуркат наляво и надясно по домейните контента.
Но се отклоняваме малко от темата, която е конкретно за www редиректа.
Гугъл помни какво е имало на даден адрес доста дълго,
имам дори и двугодишен резултат(без кеш разбира се) от страница на сайт на който от 2 години поне е разкарано www-то.
Послепис: Вече сериозно ще лягам, че в скоро време ще ми изгърмят бушоните покрай работата.
🙂