Google ме индексира и ме класира но...

cat

New member
но вече от повече от седмица няма свеж резултат. Редовно имам свежо ново въдържания, паяка минава по няколко пъти чете по малко, има sitemap.xml има Инструменти за уеб администратори има Analytics по някои думи ме намира при търсене. При търсене по site:site-name няма свеж резултат всичко от преди повече от седмица. Всяко решение и препоръка се приветства.

Re: Google ме индексира и ме класира но...

От

Let Google determine my crawl rate (recommended)

сега го правя на

Set custom crawl rate

0.5 requests per second
2 seconds between requests

16567% change from current setting

Не е добра идея това 😉 Може много трафик да ти прави, особено ако сайта ти е малък ... Да не говорим и изобщо ако има ефект 🙂
Наблегни на добавяне по различни соц мрежи, фийдове, линкове ..., добавяй редовно съдържание и с времето всичко ще си дойде на мястото

Имам право на 65 GB месечен трафик ще жертвам едни 30 GB само и само да показва това което изчита по на време.

Гледам че в подписа си слагате връзки, позволено ли е да сложа и аз към моя сайт и форум?

След определен брой мнения, ако се не лъжа 🙂
И пак те съветвам, това от GWT няма да ти помогне, тествано е, и според тестовете ефект няма ... особен 🙂

Такава препоръка получих по-горе 🙂 това правя

но вече от повече от седмица няма свеж резултат. Редовно имам свежо ново въдържания, паяка минава по няколко пъти чете по малко, има sitemap.xml има Инструменти за уеб администратори има Analytics по някои думи ме намира при търсене. При търсене по site:site-name няма свеж резултат всичко от преди повече от седмица. Всяко решение и препоръка се приветства.

Трупай връзки и уникално съдържание, това с crawl-rate никаква работа няма да свърши.

Трупай връзки и уникално съдържание, това с crawl-rate никаква работа няма да свърши.

Мъчно се слага връзка понеже те считат за конкурент и лесно я премахват. Имам връзки по разни директории от там идват малко посещения в момента. За това разчитам на търсачки.

Основната идея на връзките е друга, не да те посещават от там 🙂
Колкото повече имаш, толкова за по "ценен" ти смята сайта Гугъл 😉 По-често те crawl-ва, по-напред те избутва в SERP-а и т.н., неща които ако се поровиш из форума, ще имаш поне една седмица четене 😉

Мъчно се слага връзка понеже те считат за конкурент и лесно я премахват. Имам връзки по разни директории от там идват малко посещения в момента. За това разчитам на търсачки.

Тук може да видиш някои начини за получаване на безплатни линкове

Давай яко връзки и уникално съдържание. И си върни craw рейта на auto...

Последно редактирано:

Как точно е правилно да направя saitemap.xml? Използвах web услуга която преслуша всички връзки и ги събра в един файл. Нещо ме съмнява това да е особено правилно. Вероятно вместо да посочвам всяка отделна връзка трябва да посоча само връзки към отделни страници и вече паяка сам да си намери ако има на тези страници отделни връзки? Пък и така с много връзки като преместя нещо и ми докладва за чупени връзки в saitemap.xml. От предното питане имам няколко нови индексирани страници.

cat, на каква платформа ти е сайта, някакъв скрипт ли ползваш или ти си го писал?

wordpress + bbpress

Последно редактирано:

еее, ти пък сега 🙂 WordPress е перфектен за sitemap, дори и за начинаещи

1.инсталираш си плъгина Google XML Sitemaps

2.инсталираш си плъгина Dagon Design Sitemap Generator

3. в GoogleWebmasterTools слагаш като сайтамп адреса към xml файла който е генерирал първия плъгин
4. в GoogleWebmasterTools слагаш като втори сайтмап rss емисията от сайта ти

5. създаваш една нова страница с име карта на сайта или нещо подобно и там слагаш кода от Dagon Design Sitemap Generator. Тази страница я слагаш на видно място като навигация за сайта ти, някъде до "за нас", "за сайта" или до "контакт с нас" и си готов

Може и с RSS фийд-а в GWT. Даже по мои наблюдения е по-ефективен от sitemap-а. Ако греша, някой да се намеси 🙂

Едит: @traki, не видях т4 😀

Последно редактирано:

Ей сега ще ги пробвам тези неща. Само да питам още нещо ама чисто информативно. Колко лв. така в едни по-тясни граници идва пооправяне на wordpress + bbpress, това включва.

1. Пълна интеграция на wordpress + bbpress тясна или не толкова тясна.
2. wordpress + bbpress да поделят сходен външен вид. bbPress малко да се очовечи че сега почти няма функционалност.
3. Да има чат на всяка страница.
4. На главната долу да са изкарани последни мнения от форума, последни статии и коментари, във форума пак тези неща ама от сайта.
5. И като цяло да възприеме един по-професионален облик.
6. Разни други дребни нещица които ще изскочат.
7. Възможност за избор на тема по избор от няколко.

Мога да посоча примери долу горе какво ми харесва и какво трябва да стане.

Последно редактирано:

еее, ти пък сега 🙂 WordPress е перфектен за sitemap, дори и за начинаещи

1.инсталираш си плъгина Google XML Sitemaps - НАПРАВЕНО

2.инсталираш си плъгина Dagon Design Sitemap Generator - НАПРАВЕНО

3. в GoogleWebmasterTools слагаш като сайтамп адреса към xml файла който е генерирал първия плъгин - НАПРАВЕНО
4. в GoogleWebmasterTools слагаш като втори сайтмап rss емисията от сайта ти - http://site name/feed/ ТОВА ЛИ ДА СЛОЖА или http://site name/feed/rss/ ?

5. създаваш една нова страница с име карта на сайта или нещо подобно и там слагаш кода от Dagon Design Sitemap Generator. Тази страница я слагаш на видно място като навигация за сайта ти, някъде до "за нас", "за сайта" или до "контакт с нас" и си готов

Последно редактирано:

еми какъвто ти е адреса на фийда обикновено е първото

пробвай да отвориш двата адреса
Код:
http://tvoisajt/feed
http://tvoijsait/feed/rss
предполагам е първото

то на практика в GWT домейна ти би трябвало да е написан автоматично, за теб остава да въведеш feed в полето

Back
Горе