Google ме индексира но не ме класира.

saitbg.com

New member
И така, google ми е индексирал съдържанието има го в кеша си.
site:xxxxx.com и ми дава над 2600 резултата.
Сайта има ПР 3 и много линкове и сатии сочещи към него. Домейна е регнат някъде ноември.
При фраза от 3-4 думи в кавички (съдържаща се в някой от текстовете ми), казва че няма резултат.
При site:xxxxx.com "3-4 думи" ми показва страницата от сайта ми, която ги съдържа.

Проблемът, е че не класира сайта ми в резултатите си.
В web tools какво ли не пробвах иначе всичко му изглежда наред.

• Like
Реакции: ragi
Re: Google ме индексира но не ме класира.

Чакай сега, между индексация на страниците на даден сайт и постигане на добри позиции за тях няма директна връзка. Може да се индексира новият контент след секунди, но да не се позиционират и в топ 100 дори. Тук нещата опират до SEO, а не до самата индексация, т.е. добрата индексация не носи непременно добри позиции за индексирания контент.

Понякога ми се е случвало на нов сайт да бъдат индексирани, но да не се показва при никаква заявка, но след време се оправи.
При теб обаче проблема май е друг. Да не е с копирано съдържание сайта и за това така? Или нещо друго, което Гугъл не харесва?

Последно редактирано:

Чакай сега, между индексация на страниците на даден сайт и постигане на добри позиции за тях няма директна връзка. Може да се индексира новият контент след секунди, но да не се позиционират и в топ 100 дори. Тук нещата опират до SEO, а не до самата индексация, т.е. добрата индексация не носи непременно добри позиции за индексирания контент.

Lilacor:
Така е, но тук става въпрос, че по ключова фраза от "3-4думи" (в кавички) би трябвало да ми покаже сайта, а Г ми казва, че няма намерени резултати. А при същото търсене но локализирано до сайт ми site:wallpapers3.com "3-4думи" Г връща резултат. И нормално при такива резултати явно не взима напредвид сайта при общи търсения, а само локализирани до неговото съдържание.

scoobydoo:
Съдържание е оригинално. Дори и някои от статиите да са копирани, са променени достатъчно преди да са публикувани. Като ти се е случвало такова нещо, след колко време ти се е оправило и колко индексирани страници си имал? В същия момент докато си чакал да започне да се класира в резултати, бройката на индексираните страници увеличавала ли се е?

ivo.apostolov:
какво е това "суплемента"

site:xxxxx.com и ми дава над 2600 резултата.
http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&q=site:wallpapers3.com&start=450&sa=N - само 450 резултата са в основния индекс, останалите са в supplemental results, което казано с просто думи е кофата за боклук на Гугъл, където попадат всички copy-paste боклуци.

Lilacor:
scoobydoo:
Съдържание е оригинално. Дори и някои от статиите да са копирани, са променени достатъчно преди да са публикувани. Като ти се е случвало такова нещо, след колко време ти се е оправило и колко индексирани страници си имал? В същия момент докато си чакал да започне да се класира в резултати, бройката на индексираните страници увеличавала ли се е?
Ами сайта беше с малко страници и не са се увеличавали, но се увеличаваха линковете към него. След около месец беше добре. Той беше в много конкурентна ниша.

http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&q=site:wallpapers3.com&start=450&sa=N - само 450 резултата са в основния индекс, останалите са в supplemental results, което казано с просто думи е кофата за боклук на Гугъл, където попадат всички copy-paste боклуци.

Това не ме бърка, все пак тези които са в основния индекс и за тях е същото правило. То голя час от индексираните страници са линкове инфо от бутони на самите снимки. Това което ми трбява да се показва като текст го има. в "основният индекс". За всеки сайт има такива резултати не смятам, че тая кофа, както я наричаш бърка нещо другите резултати.

Общо 2 690 индексирани страници.
Всички страници са в допълнителни резултати.

Може ли да ми разясниш малко по подробно какво имаш напредвид.
Това което съм забелязал е че нямам бутон "поодбни" при мойте резултати а при други сайтове има. Но в същото време при заявка related:wallpapers3.com имам резултати, но те не са на подобна тематика а доста по различна 😕 .

Може ли да ми разясниш малко по подробно какво имаш напредвид.
Това което съм забелязал е че нямам бутон "поодбни" при мойте резултати а при други сайтове има. Но в същото време при заявка related:wallpapers3.com имам резултати, но те не са на подобна тематика а доста по различна 😕 .

Всички страници, които са индексирани, са във вторичният индекс, от който е много малко вероятно да излязат в SERP.

Това къде го гледаш? Как виждаш кои са във вторичния и кои в първичния индекс?

Ами, казано най-просто, ако страниците са индексирани (като тези 450 от линка, който ти пратих), но при търсене на даден пасаж от текста с кавички пак нищо не излиза - това е проверката.

mapelli.info и ganbox.com дават различни резултати. Все пак резултата на mapelli.info ми допада повече (според него имам страници в главния индекс). Вие на кого се доверявате повече. Иначе ясно от къде идва проблема. Дано се промени с ъпдейт на текстовете.
Като се замисля това може да идва и от таговете намиращи се долу, които се показват на всяка страница а в същото време не водят до нищо.

mapelli.info и ganbox.com дават различни резултати. Все пак резултата на mapelli.info ми допада повече (според него имам страници в главния индекс). Вие на кого се доверявате повече. Иначе ясно от къде идва проблема. Дано се промени с ъпдейт на текстовете.
Като се замисля това може да идва и от таговете намиращи се долу, които се показват на всяка страница а в същото време не водят до нищо.

Според методологията на Mapelli нещо не излизат нещата както той ги описва. При Ganbox също не е ясно как ги смята.

Back
Горе