Google ме индексира но не ме класира.

Re: Google ме индексира но не ме класира.

Предполагам, че метода може да се базира на резутатите върнати от google при завка site:sait.com и ако има към резултата бутон "подобни" значи е в главния индекс, ако няма е във вторичния. По късно може да си направя експеримент и да проверя дали е така.

Страниците ти не са достатъчно уникални и гугъл не ги смята за важни и полезни. Целта ти е всяка страница да се различава с нещо от другите - като изключим самото изображение - което явно не е достатъчно.

Може да пробваш да махнеш и таговете.

Сега махнах таговете. Според мен е от тях (времето ще покаже). Предполагам, че Г гледа, колко изходяща линка имаш и да ли сочат към страници с информация. В моя случай те не сочеха към нещо интересно, най-много към текст от 4-5 думи. Това ми навява мисълта, че кара бота на Г да я класифицира като безполезна все пак 60-70% от линковете са сочили нищото.

работещ тул, на който да вярвам не съм видял до сега. От две години не гледам суплементала. Вторичния индекс си е ок - работи при думи от края на опашката.

Днес има подобрение, снощи махнах таговете и една картинка, която се зареждаше от друг сайт.
http://ganbox.com/seo-status
Общо 2 670 индексирани страници.
52 страници в основния индекс
и 2 618 в допълнителни резултати.
Едва 2% от страниците на сайта са индексирани правилно

Предполагам, че алгоритама им следи няколко показателя единият е "подобни" но има и още нещо което гледа. След като поразгледах страниците които ги дава в основния индекс са с около 15-20% повече от тези които са с линк "подобни". Това ми изглежда и донякаде логично. Защо Г да дава линк "подобни" на страници, които ги смята за не важни.

Back
Горе