Google+ отговорът към Фейсбук

ivo.apostolov

Неразбиращ
Преди някой да е лепнал червени точки, да ме е наплюл, че информацията е закъсняла и т.н. не става дума за бутона +1, а за опита им за социална мрежа.
Изглежда по-добре от всички техни опити до момента (Orkut, Buzz, Wave), но пак изглежда твърде минималистично и постно...

Re: Google+ отговорът към Фейсбук

Минималистично и постно е запазена марка на Google, тъй че това не е критерий, по който да се определя дали става или не новата им играчка. А и от скрийншотовете не изглежда да е по-постно от Facebook. Интересно дали ще има търсачка не само за имена на приятели, ами и в информация от статусите.

Странно, сивата лента, която е показана в презентацията, днес ми се лепна на служебния компютър, а сега на домашния я няма... същият браузър, същата локация, същият доставчик.

Мисля че е твърде рано да даваме оценки.
Все още нито е глобална, само за отбрани люде, нито сме я тествали... така че да потърпим е по-добре отколкото да си хабим пръстите по клавиатурата.

Верно че гугълските опити за социални мрежи до сега все се дънят (най-вече онова мега недоразумение Wave), но тук се вижда модел доста подобен на Fb. Което до някъде е плюс но и донякъде е минус. Но пък гугъл винаги ги е бивало да копират идеи - квото пусне някой като иновативна идея, ако хване окото на гугъл веднага бива копирано.
Така че, нищо ново.

Но определено тази социална мрежа поне според моите прогнози ще има по голям успех от Wave, Buzz, Orkut и там разни други...

това нещо работи ли въобще или си е само проект ?

Още е лимитед, т.е само избрани го тестват.
Надявам се да е нещо по-смислено от фейсбук, че фейса го ползват само за игри и за спам, нищо смислено общо взето

Като гледам ще го сложат в черната лента, искат да направят всичко да ни е GOOGLE като в chromebook само, че на персоналните компове. В google ще си имаме всичко и от тази лента ще го достигаме.

Още е лимитед, т.е само избрани го тестват.
Надявам се да е нещо по-смислено от фейсбук, че фейса го ползват само за игри и за спам, нищо смислено общо взето

Червеното е от мен 🙂

А на зеленето - правото да ставаш фен е личен избор, както имаш право и да не си фен ... точно поради това право не виждам защо някой може да се оплаква от спам-а.
Аз спам не получавам, познавам лично всичките си приятели във фейса, фен съм на страниците които аз искам и спам няма ...

От това което разгледах в демото :
Circles - ми се струва нова концепция, поне аз не съм я виждал в друг голям сайт, една крачка напред е от фейсбук в това отношение.
HangOuts - не е нищо по-различно от сайтовете за запознанства
Instant Upload го има и във Фейсбук
Sparks - е не може и без реклама 🙂
Huddle копира груповия чат от Skype

Това за кръговете от приятели е доста интересно.

Преди време се търкаляше из Нета една много интересна презентация по темата от човек, работещ за Гугъл, който обаче преминал на работа във Фацебука. Ама тези последните още не са го направили.

Презентацията почваше с реален случай - как една учителка била хем приятел с учениците си, хем приятел с някъв гей и как учениците и можели да видят снимки от гейско парти в нейния профил.

Та в реалния живот хората имали групички от приятели - а не просто приятели. Едни теми се дискутират със бивши съученици/състуденти. Друга групичка е колегите, примерно и така.

И как един постинг на стената е ОК за дадена група и те го разбират, а останалите ти приятели викат "Тоя съвсем изкука - гледай кво е пуснал на стената си".

Та е добре, че накрая има реализация по това.

Покрай всички "социализации" се сещам за една от любимите си книги на Кърт Вонегът - „Бог да ви поживи мистър Роузуотър или Не хвърляйте бисери на свинете“ - в която на героите им писва от "социализацията" и си правят движение с мото "Самотен, слава Богу".

Напоследък се откъсвам все повече и повече от подобни множества от хора, и се чуствам доста по-добре🙂

Интересно само дали Google+ ще помогне за SEO и каква роля въобще ще играе в него.
Дали ако шерваме статиите си (подобно на FB) ще се индексират по бързо и качествено? И други подобни?

Това за кръговете от приятели е доста интересно.

Преди време се търкаляше из Нета една много интересна презентация по темата от човек, работещ за Гугъл, който обаче преминал на работа във Фацебука. Ама тези последните още не са го направили.

Презентацията почваше с реален случай - как една учителка била хем приятел с учениците си, хем приятел с някъв гей и как учениците и можели да видят снимки от гейско парти в нейния профил.

Та в реалния живот хората имали групички от приятели - а не просто приятели. Едни теми се дискутират със бивши съученици/състуденти. Друга групичка е колегите, примерно и така.

И как един постинг на стената е ОК за дадена група и те го разбират, а останалите ти приятели викат "Тоя съвсем изкука - гледай кво е пуснал на стената си".

Та е добре, че накрая има реализация по това.

Аз не знам как давате такива крайни мнения, като не знаете как работи фейсбук ... От повече от година има такива функции, може да си направиш групи приятели, може да си направиш даден албум видим или невидим за дадена група ... така е и със статусите и всичко ...

Back
Горе