Google плащат в евро

Re: Google плащат в евро

Здравейте и аз да се включа,
Лично аз виждам в тази ситуация време да се окрупняват малките сайтове. Ето каква е и моята идея. Някой който вече има сайт с добри доходи и е решил да запази адсенса към неговия акаунт да добави по малки сайтове изкарващи по 50… 100….200 или 300 евро като примерно събере 50 сайта и изкарва 50х 100 = 5000евро + неговия сайт да прави поне 1000евро това е равно на 6000евро. След като си плати нормалните осигуровки и плоския данък и човека, който предлага услугата си задържа общо 20% от сумата като такса след това праща заработените пари на колегите като за превод на парите става за сметка на собственика на съответния сайт. Така и вълка цял и агнето сито :Д :Д :Д или обратното.

Та на мен това ми се върти в главата, но не знам има ли почва у нас ???

Може и да е пълна простотия това, което казвам, но ми е интересно какво мислете по този въпрос ?!?

@alabam4eto
Това и аз си го мисля от известно време, но някак не е много удобно.

А това с чековете за да стане, трябва да се изпращат от САЩ ли или просто да са в долари. То реално кое от двете е проблема, еврото или Ирландията?

Може, дори това е единствената възможност. Просто тябва да смениш вида на плащане.

P.S. Не знам дали при чек в долари, ще се смени изпращачът, ако вече си суичнал на евро.

Едва ли всичките им плащания за Европа ще минават през Ирландия, а само чековете ще са от УСА. 🙁

Освен това повечето държави от ЕС са споменати че получават локални чекове в евро. България я няма, но ние все още отсъстваме от доста списъци.

@vaskoa
До този момент съм нямал проблем с гоогле и не са ме блокирали, не знаех, че блокират целия акаунт мислех, че е само съответния сайт. Тогава може да се добавят само квалитетни сайтове, а не такива, които правят по 10$. НО беше само предложение както всички тука и аз се лутам какво да правя дали да минавам само към easyads.

До този момент съм нямал проблем с гоогле и не са ме блокирали, не знаех, че блокират целия акаунт мислех, че е само съответния сайт. Тогава може да се добавят само квалитетни сайтове, а не такива, които правят по 10$. НО беше само предложение както всички тука и аз се лутам какво да правя дали да минавам само към easyads.

Изгаря целия акаунт. И ти самия 🙂. После може да си направиш нов, но най-вероятно ще те надушат (по име, адрес, ip, кукита или кой знае какво) и ще го блокират и него.

Здравейте и аз да се включа,
Лично аз виждам в тази ситуация време да се окрупняват малките сайтове. Ето каква е и моята идея. Някой който вече има сайт с добри доходи и е решил да запази адсенса към неговия акаунт да добави по малки сайтове изкарващи по 50… 100….200 или 300 евро като примерно събере 50 сайта и изкарва 50х 100 = 5000евро + неговия сайт да прави поне 1000евро това е равно на 6000евро. След като си плати нормалните осигуровки и плоския данък и човека, който предлага услугата си задържа общо 20% от сумата като такса след това праща заработените пари на колегите като за превод на парите става за сметка на собственика на съответния сайт. Така и вълка цял и агнето сито :Д :Д :Д или обратното.

Та на мен това ми се върти в главата, но не знам има ли почва у нас ???

Може и да е пълна простотия това, което казвам, но ми е интересно какво мислете по този въпрос ?!?

Според мен в този вид идеята не е реално осъществима. Поне не за работа с адсенс. Окрупняването може да стане само ако ги изкупиш тези сайтове. Ако ги събираш под един акаунт, трябва всеки отделен "съдружник" да има достъп до "общия" акаунт. Ако няма достъп иди доказвай колко пари е изкарал еди кой си сайт който според собственика му е изкарал съвсем друга сума. Има заплаха е заради един нередовен сайт да пострада общия акаунт, за което никой няма да понесе отговорност.

Работещ вариант е окрупняването да става с цел да се създават нови рекламни мрежи и пунктове за покупко/продажба на рекламни позиции

Back
Горе