Google чете и индексира текст от flash!?!?!?

thunder_go

New member
Съвсем случайно докато си подбирах подходящи ключови думи за SEO оптимизация на една рекламна агенция във Варна, видях че Google със сигурност индексира текст от флаш. Бях попадал на разни страници за четене, но никакъв SERP за страниците с флаш и бях малко скептично настроен, но сега след като го видях със собствените си очи съм меко казано изумен 🙂

Прикачени файлове

• wtf.jpg
    wtf.jpg
    37.5 KB · Преглеждания: 0
  • wtf2.jpg
    wtf2.jpg
    88.2 KB · Преглеждания: 0
  • wtf3.jpg
    wtf3.jpg
    56.7 KB · Преглеждания: 0
Последно редактирано от модератор:
Re: Google чете и индексира текст от flash!?!?!?

Има си специални техники за SEO във флаш, ако си разбират от работата, ще индексира 🙂

Има си специални техники за SEO във флаш, ако си разбират от работата, ще индексира 🙂
Мисля, че малкко бъркаш нещата 😉. СЕО на флаш се прави с клоукинг (бтв, единственият "разрешен" клоукинг). С други думи правиш ХТМЛ версия на всяка страница и на търсачките я показваш, докато на юзърите показваш флаш версията.

Иначе Г. отдавна чете текст във флаша, но това не може да бъде (част от) сео техника, а по-скоро може да навреди. Огин беше писал някъде по темата, но не ми се търси.

Google от доста време се справя сравнително сполучливо с индексирането на текст от Flash, но имайки предвид количеството текст във сайтовете на flash оставам скептичен за използването му в SEO на този етап

Иначе, Пламен (бгк) посочи най-добрата техника, която явно и не противоречи на правилата, щом се използва толкова масово, че и успешно 🙂

Всъшност тенденцията по-скоро е текста от flash да бъде "интегриран" в страницата. Както и javascript и други екстри. Гугъл се развива непрекъснато, не гледайте толкова ограничено на него.

А, и не е единственият позволен клокинг...

А, и не е единственият позволен клокинг...
Кой друг вид е позволен от Гугъл официално?

Не ми прозвуча като официална позиция на гугъл за позволен клоукинг, а като видовете клоукинг по принцип.

Не ми прозвуча като официална позиция на гугъл за позволен клоукинг, а като видовете клоукинг по принцип.

Щях да кажа нещо, но ще ревнеш, че те обиждам. Ще пасувам.

индексира, ако флаша използва xml файл с текста (?!)

някой, който по-добре разбира от мен да каже, аз толкова знам 🙂

Щях да кажа нещо, но ще ревнеш, че те обиждам. Ще пасувам.
Свободна държава сме, пиши каквото искаш. Аз казвам, че ОФИЦИАЛНО позволеният клукинг от Гугъл е един, ти ми даваш линк към блог на некъв гугъл хейтър. Хората сами ще си направят изводите.

Свободна държава сме, пиши каквото искаш. Аз казвам, че ОФИЦИАЛНО позволеният клукинг от Гугъл е един, ти ми даваш линк към блог на некъв гугъл хейтър. Хората сами ще си направят изводите.

Човек като теб е добре да знае поне дефинициите, преди да излиза с експертно мнение по тема, от която явно не разбира много.

Термини като Geotargeting, Subscription Management и Language Management май не ти говорят много?
Google ползват IP Delivery за Geotargeting. Което по дефиниция е cloaking.

"некъв гугъл хейтър" е признат експерт по cloaking. Разработва KloakIt един от най-продаваните софтуерни пакети за cloaking. Mодератор е в WebmasterWorld.

Хората сами ще си направят изводите.

Ти го каза.

Термини като Geotargeting, Subscription Management и Language Management май не ти говорят много?
Google ползват IP Delivery за Geotargeting. Което по дефиниция е cloaking.
Явно не четеш, предпочиташ да се заяждаш. Това че те го ползват, не значи че ГО ПОЗВОЛЯВАТ на другите. Покажи ми линк към официален сайт на гугъл, в който позволяват клоукинг за друг вид сайтове освен флаш-такивата и ще се съглася с теб. Може и линк към Ранд Фишкин да ми дадеш, това няма да значи нищо.

"некъв гугъл хейтър" е признат експерт по cloaking. Разработва KloakIt един от най-продаваните софтуерни пакети за cloaking. Mодератор е в WebmasterWorld.
Е, ти направо ме разби. То, голямата сложност да направиш клоукинг, че да има и експерти.

За пореден път се убеждавам, че не обичаш да боравиш с аргументи.

Това устройва ли те?
http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2008/06/how-google-defines-ip-delivery.html

Един въпрос, ти някога ползвал ли си server side cloaking или IP delivery или просто дъвчеш неща, които си прочел в блогът на Ранд Фишкин и повтаряш наизуст?

А аз да попитам за геотаргетинга защо тогава виждам реклами в goole search гео таргетирани само за България уж в adwords само като си сменя #hl=de na hl=bg
мисълта ми е че правят не по ip geotargeting google, а по това какви са настройките на компютър и get променливи.
А за спора мисля, че никой не може да разбере какво точно спорите 🙂

OK, съгласих се, освен за флаш е позволено и за геотаргетиране. И то при определени условия ( (i.e. don't treat Googlebot as if it came from its own separate country—that's cloaking).)

Един въпрос, ти някога ползвал ли си server side cloaking или IP delivery или просто дъвчеш неща, които си прочел в блогът на Ранд Фишкин и повтаряш наизуст?
Ранд Фишкин нито го чета нито съм му фен. Както и не чета разни псевдо експерти. Всичко, за което пиша се базира на личния ми опит.

Това устройва ли те?
Код:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^nekawsite.com$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Mediapartners\-Google\/2\.1 
RewriteRule ^(.*) http://www.sitesdebeliklikowe.com/ [R=301,L]
Ще се сетиш ли за какво се ползва? Както писах не е особено сложно да се направи клоукинг.

Това устройва ли те?
Код:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^nekawsite.com$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Mediapartners\-Google\/2\.1 
RewriteRule ^(.*) http://www.sitesdebeliklikowe.com/ [R=301,L]
Ще се сетиш ли за какво се ползва? Както писах не е особено сложно да се направи клоукинг.

Ти си човека. Току що закопа софтуерите за IP delivery. Допреди това ги продаваха по няколко K.

Back
Горе