SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

google bitch slapping

nikoladd

New member
такаа ... не знаех, че съм голям авторитет в нет-а и заслужавам лично отношение от гугле-то ... ама на ...
Личния ми сайт беше ръчно отрязан от ПР4 на ПР2 а вътрешните страници са на ПР0(имаше 4-5 с ПР4 и 12-13 с ПР3). Това не е просто намален ПР заради отпаднали линкове а директно отрязан целенасочено. Доста се изненедах всъщност като стана(преди около 2 седмици) и мислех че може да се пренарежда нещо. Интересно е, че сайта има доста беклинкове всичките натурални и е бая стар домейн вече. Имам добри линкове от wikipedia(ПР 7-7-7-5) също.

Единствената обяснима причина за наказание е линк ексчейндж мисля, което е странно точно мен да нацелят за това... не съм прекалявал.

Трафика към сайта през периода всъщност се е увеличил но от referal а трафика от гугъл се е сринал на доста ниски нива(като интересно е че са изчезнали много от странните и безмислени търсения)

Предвид този ми опит искам да споделя някои наблюдения за влиянието на ПР върху SERP:

1) излиза че ПР си е доста по сериозно застъпен в алгоритъма отколкото някои(google included) се опитват да ни убеждават. Първоначално мислих, че е възможно да са ми отрязали някои линкове с добре насочен анкор и от там да се получава ефекта, но не е това за въпросните ключови думи пак си имам посещения пък и особено силни линкове без nofollow няма към този сайт.

2) ако ПР ви е висок ви пращат и много нерелевантини посещения, защото ви класира и за неща, към които страницата ви не е насочена.

3) ако нямате висок ПР и се класирате по назад при вас ще идва по силно таргетиран трафик, просто защото хората които ровят по назад явно са по мотивирани, което няма нищо общо с гугъл като ефект всъщност.

Сайта е www.zeraha.org На хората от форума с които съм разменил линкове ще се постарая да предложа други алтернативи, предвид тази ситуация.

Междувременно изчетох доста по въпроса с "google bitch slapping" и като цяло пострадалите за които имаше нещо смислено да се чете бяха доста по сериозни сайтове от моя.

Интересно ми е БГ сайтове при които се е получило такова нещо има ли?
Някакви идеи за опрощение? По принцип е като от умрял писмо да им пиша а и са ми <10% от трафика и само ПР има полза от гугле за този сайт и повечето съвети са да ги благословя и да си карам по старому.

Всякакви мнения от хора с опит по въпроса са добре дошли!

тия гадове от Гугле-то са навсякъде http://whois.domaintools.com/googlesucks.com
 
Последно редактирано:
Re: google bitch slapping

Аз отдавна съм написал, че ПР има огромно влияние вурху СЕРП-а.
аз тозй твой пост съм го чел отдавна(или EN вариант от който е преведен), но там говориш за равни други условия а аз говоря за доста по висока тежест на ПР. "Другите условия", както ги наричаш не са се променили в случая и ако ПР имаше малко влияние, както се твърди от много хора разликата в SERP не би трябвало да е голяма ако отпадне ПР.

Например следния сърч http://www.google.bg/search?hl=bg&q=nflvplayer
това е моя програмка и сайта ми излизаше втори(+трети) след снапфайлс и в продължение на повече от година първите 5 не са мърдали. В момента е на 5-та страница. Всички тези които виждаш в резултатите имат връзки към моя сайт естествено. За relevancy много няма смисъл да говорим за горната заявка защото източника на уникалната дума горе е ясен за всички освен гуглето.

Според гугле уебмастър тулс света си е постарому само keyword статистиката оредя. Иначе сайта има 2839 backlinks(според уебмастър тулс) натурално трупани от близо 5 години.

Вариантите за които се сещам са или ПР тежи страшно много или има и друг филтър.
 
Re: google bitch slapping

Изкуството.сом днес е от 4 на 2...
едит: за сега не виждам промяна в класиранията ...
 
Последно редактирано:
Re: google bitch slapping

Изкуството.сом днес е от 4 на 2...
едит: за сега не виждам промяна в класиранията ...
е тебе пък защо ще те погват?!? Някакви идеи?
 
Re: google bitch slapping

А дали не върви накакъв частичен ъпдейт на PR?
в моя случай не е,със сигурност! имам много дийп линкове към продуктови страници от ПР4->0 това няма как да е ъпдейт. Освен това линковете са натурални и трупани много дълго време би трябвало да расте в ПР не да пада.
 
Re: google bitch slapping

link-овете ми всички са реални, още всички са си по местата, и не да са по-малко а дори са повече трупани един по един в продължение на вече почти една година, никакви спамове НИЩО. Индекса ми беше ПР4, имах още 2 страници ПР4, 2-3 ПР3 и много ПР2... сега индекса ПР2 всичко друго НУЛА.... а имам статия към която водят сигурно поне 100 линка от други сайтове ... само към нея ...

никаква идея, ама някой прави сечено...
 
Re: google bitch slapping

според мен сеченото е от новия алгоритъм за дупликейт
това не би повлияло на ПР а само на позициите.
 
Re: google bitch slapping

виж сега като цяло първо да кажа че малко изгубих логиката на нещта тук сякаш ... не всичко ми се струва така навързано както си го обяснил но както и да е

Не мога да разбера какво разбираш под "Личния ми сайт беше ръчно отрязан "

уики има ноуфолоу не го забравяй

ще куотирам само нещо от изказванията ти което мисля че има нужда "?"

"Интересно е, че сайта има доста беклинкове всичките натурални"

за опрощението нама да го коментирам, мисля че въпросът е риторичен

не мисля че накой може да ти каже какво точно да правиш

след като сайта е излизал аз бих ти казал какво бих направил:
първото е чакане известо време, после ако не мръдне ще се псотарая да взема (къпя) линк(или няколко) от висок пр и после ако не стане една бира и нов сайт (е сори за последното но това е Г ... Г си е Г)

за пр-а то че има такъв фактор, но аз по скоро разглеждам друг фактор (мой си измислен - силата на една страница), а колко това отговаря на пр-а вече е друга тема

размната не мисля че е причината в случая
 
Re: google bitch slapping

Не мога да разбера какво разбираш под "Личния ми сайт беше ръчно отрязан "
ами много просто е - как си представяш 30+ вътрешни страници със собствен ПР 1-4 изведнъж стават на 0 и главната от 4->2 при условие, че няма махани линкове(от толкова много с малко джус някои се махат други идват а и да беше това нямаше да е такъв резултата) и вътрешните си имат собствени дийп линкове т.е. немалка част от тях не зависят от главната за ПР.

Та понеже никой не е изказал засега вариант да се постигне горния резултат, засягайки един единствен зайт и при това целия, без ръчна намеса следва че има такава.

"Интересно е, че сайта има доста беклинкове всичките натурални"
не разбрах какво не ти е ясно за беклинковете в случая? Сайта е на близо 5 години и си ги е натрупал през това време. Който публикува някоя от програмите ми слага и някакъв линк, някои са нофолоу други не и т.н. под натурални разбирам, че хора които не познавам са ги сложили без аз да им казвам какво и как.

За уики линковете е много ясно, че са нофолоу иначе с тях щях да съм ПР6 а не 4 достигнато за доста време на принципа 0-1-2-3-4.

За силните линкове - не мисля че ще помогнат в такъв контекст.

За смяна на сайта е глупаво да се говори при условие, че гугъл носеше <10% от общия трафик сега и по малко.

В уебмастър тулс показва:
общо линкове 2936 от тях ~60% към вътрешни страници(демек дийп линкове)

"Googlebot last successfully accessed your home page on Jun 4, 2008." - което е вчера

Гугълбот си го прочита целия сайт повече от веднъж дневно и даже е малко по активен от преди.

При Sp0oN нещата пък са доста по различни ... май всичко казано от мен горе за моя сайт е в общи линии обратното при него.
 
Re: google bitch slapping

интересното е, че след орязването на пи-ар-а, изведнъж ми индексира още пет хиляди страници ...от 21-2к в индекса станаха 26, а вчера ли оня ден - 30,100... индексира ме на поразия, лази по цял ден по сайта, линковете се множат всеки ден, пр-а пада... абе ... хикс
 
Re: google bitch slapping

аз лично много се колебая какво да правя в случая. тези линк партньорства ми носят в пъти повече от adsense и хич нямам и време да се занимавам с този сайт та да им го преработвам по вкуса. та хем не искам, хем мотивацията е в обратна посока а и домейна да разкарам е напълно изключено защото го ползвам и за други услуги при това от години.

Единственото за което ми вършеше работа "благоразположението" на гуглето беше да си пускам линкове към други проекти и 2-3 заменки ако не мога да го ползвам това за нищо друго не ми трябват.

Накратко засега са ми дали добър повод да ги благославям гугле-то а друго не смятам да пипам.

Може да го развия в портал за алтернативни на гугле разработки. имам си няколко такива в алфа/бета и сигурно yahoo и M$ ще ме дадат бонификация за това ;)

Като за начало мога да опиша на дълго и на широко недостатъците на гугле чекаут, че сега с него си тровя нервите. Мисля, че ще дръпна добър трафик с това :D Направо ми се напълни душата когато ebay ги отрязаха. Аз вече прехвърлих няколко клиенти към други платежни системи, които вършат по добра работа. Така, че в крайна сметка на хората им писва, рано или късно, от досадни "гиганти".
 
Re: google bitch slapping

а защо не го редиректнеш към ww2.site.com?
Така след 2 ъпдейта ще си имаш стария PR,
TNX.com - ги бяха занулили, но users.tnx.com имаше 3-ка,
а сега гледам че й самия TNX.com е получил 3-ка, може да е някакво временно явление??
 
Re: google bitch slapping

е при тези пояснения които даде си връщам някои от думите назад (за да не трия поста)

"тези линк партньорства ми носят в пъти повече от adsense "
ами кво се чудиш тогава, дори вземай още това, аз от размяна до сега пари кой знае колко не съм видял но ако владееш тези техники ... какво се чудиш, това е нещо много по добро от сеото, защото парите са на практика сигурни, (мисли само за качеството на сайта)

за силните линкове аз не знаех това което го каза сега но да наистина в твоя случай е малко вероятно да помогнат (но има такъв варинат)

нямах в предвид точно смяна а нов ако ти е носел добри пари

а за сайта може и да се оправи има варинат но не е сигурно

"май всичко казано от мен горе за моя сайт е в общи линии обратното при него"
ами то иначе нямаше да е Г
 
Re: google bitch slapping

Вижте какво нат(в)орих http://www.zeraha.org/viewpost.1104.html
Бих се радвал ако го прочете някой и си каже мнението преди да го пускам по социалните. Съвети за словоред, правопис и стил са добре дошли, смислени коментари също.

Бая фешън тема може и да стане весело ;) Пуснал съм линк към форума и коментарите са dofollow ;) Няма да се разсърдя ако ме цитирате, споменавате или певеждате :)

Като го пускам по социалните, ще помоля за подкрепа тук и ще видим доколко весело ще стане.
 
Последно редактирано:
Re: google bitch slapping

много добра статия :) поздравления..
дано да им мине след месец-два ида ми върнат сайта както си беше :)
 

Горе