Google Chrome ви следи

scoobydoo

Know you can!
http://www.tomshardware.com/news/Google-Chrome-internet-explorer-ie8-Privacy,10050.html
Не съм чел новината, но по клипчето отдоло се вижда че Google Chrome точи информация за това кои сайтове посещавате. При всяко натискане на клавиш, по време на изписване на url адреса в адрес бара, се изпраща информация към google за това какво пишете.
От Microsoft се хвалят че техния ие8 не прави така и че умишлено са разделили адрес бара и сърч бара. Така те следят само сърч бара, а не както Google и двете (понеже са комбинирани в едно).

Re: Google Chrome ви следи

Малко агресивна реклама от страна на MS, но поне са открили свободна ниша при браузерите. 🙂

Трябва да проверя как седят нещата с FF, но софтуер на Google на моя компютър не се инсталира. Точно поради това, което се вижда във филмчето.

Прекрасен пример как недостатъците се превръщат в предимство. Ако перифразираме "Интернет Експлорър е добър просто, защото не прави нищо"

ПП това не значи, че съм фен на Хроум

Всичките тулбари и прочие бози също яко следят какво става... то това им е и основната цел

Нормално е да пуска заявки при писане в адрес бара, защото едновременно с търсенето в базата с вече посетени адреси, Chrome търси и в Интернет, и предлага резултати от търсачката си. Честно казано, това ми е полезно, особено ако искам да отворя сайт с труден за запомняне домейн и го търся по това, което съм запомнил от него.

Същият трафик ще се получи и ако се пише в полето за търсене на Firefox.

Този трафик не е гаранция, че тези данни се използват от Гугъл или от когото и да е, въпреки че най-вероятно се използват. Но това не е доказателство, затова ако съм на мястото на Гугъл, ще съдя тези манипулатори за антиреклама и клевета.

И други браузъри правят подобни неща.

Opera изпраща информация за сайтовете, които посещаваме на 91.203.99.45

Няма нищо незаконно, защото потребителят е прочел и се е съгласил с договора за ползване на софтуера.

Те и в GMail четат пощата, ама хората масово си го ползват за всякаква комуникация 🙂

Надявам се няма да разберат през GMAIL за сделките ми с линкове 😀
Или друга идея е да следят дали влизаш през хром в сайтове за продажба на линкове и да ти записват IP-то, а после да го сравнят с това IP с което се логваш в webmaster tools и да ти накажат всички сайтове 😀

Последно редактирано:

Хроум прави това, за да събира главните страници по посещаемост в един списък, който се показва при отваряне на нов раздел за сайтове. Няма никаква друга цел.

Хроум прави това, за да събира главните страници по посещаемост в един списък, който се показва при отваряне на нов раздел за сайтове. Няма никаква друга цел.

Ами да трупа информацията на хард диска ми, защо е да я праща в интернет?

По-добре тези от google да ме следят отколкото МВР...
По-добре никой да не ме следи. 🙂

По-добре никой да не ме следи. 🙂

Такива работи има само по филмите 🙂

Back
Горе