Google Chrome OS

Re: Google Chrome OS

Еми, това е бъдещето, то се вижда. Просто от Google първи се усетиха. Така или иначе като тръгне компютъра пускам първо браузъра.

Имат достатъчно на брой уеб базирани услуги и с времето ще се увеличават. Накрая всичко ще се прави online. Няма да има значение на кой компютър си, просто се логваш в твоя си профил 🙂

Еми, това е бъдещето, то се вижда. Просто от Google първи се усетиха. Така или иначе като тръгне компютъра пускам първо браузъра.

Имат достатъчно на брой уеб базирани услуги и с времето ще се увеличават. Накрая всичко ще се прави online. Няма да има значение на кой компютър си, просто се логваш в твоя си профил 🙂
Всъщност при определени обстоятелства има голямо удобство 🙂
Най-вече на път...
Но не може да замени стандартните операционни системи. Поне за момента.

Мдам, няма да замени изобщо настолните компютри. Само една определена група от хора ще могат да минат изцяло към такива компютри. Може 99% от времето да съм в браузъра ама в другия 1% като искам да играя някоя тежка 3д игра или да работя на corel 15 ко правим?
А и съвсем не ми харесва идеята сървърчетата на гугъл да притежават абсолютно всичко що е електронна информация на всеки човек.

Да им е честита новата операционна система. Мисля че е много рано да се каже кой какво ще заменя, като цяло 12 инчов лаптоп определено не може да претендира в много насоки.
За нас SEOтата виждам една нова ниша и тя е за оптимизирането на апликейшъни в хром магазина. Както в линка на Иво пише, накрая зададоха въпрос - „Толкова е готин браузера, защо тога трябваше да показвате New York Times през апликейшъна?“ Отговора щото е яко. Който хване много клиенти на аповете има хем много трафик, хем голяма свобода в това как да набутва рекламите.

Като цяло идеята е добра. Надявам се да е нещо наистина сполучиливо и добро, което да може да се ползва от всички и разбира се, да няма бъговете на някои други популярни системи. Не знам как стои въпросът и с пускането на системата драйвери за всичкия хардуер и точно това ще е проблем според мен.

Back
Горе