Google Emanuel Update

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Задава се нов ъпдейт на алгоритъма на Google - Emanuel Update An update to our search algorithms - Inside Search. Накратко, количеството заявки за премахване на определено съдържание ще влияе на позициите на целия сайт.

И досега почти всяка подадена заявка по DMCA Removing Content From Google - Google Help водеше до премахване на страницата (поне от видимата част) при търсене, но това не засягаше самия сайт.

Май идват добри дни за негативното SEO ;D

Още информация за Emanuel Update The Emanuel Update: Google Will Penalize Sites Repeatedly Accused Of Copyright Infringement

Re: Google Emanuel Update

Много добра новина. Време беше да измислят нещо креативно и смислено. Така или иначе изразходват огромен ресурс за обработката на всички тези заявки, защо да не го вкарат и в алгоритъма. Нека им на плагиатите.

В България веднага се сещам за един голям сайт, от който всеки се оплаква и би следвало да го понесе тежко 😉

За: Re: Google Emanuel Update

За: Re: Google Emanuel Update

В България веднага се сещам за един голям сайт, от който всеки се оплаква и би следвало да го понесе тежко 😉

Предполагам, става въпрос за vbox7. Ами нека да се замислят от нетинфо, защото с това пиратско съдържание (филми, сериали, музика), не само самите клипове ще пострадат, а целият сайт може да изчезне от индекса. А това може да е краят за тях.

Не искам да се оказвам лош пророк де.

Новината е добра, но дано няма злоупотреби. Дори се сещам за една наша медия от която всички ревът именно за такива злоупотреби. Типичен пример е как успешно премахват авторско съдържание от Ютуб, само ако се спомене името им, което според мен е супер тупо, понеже аз като нормален потребител, как да докажа, че съм автора на определен клип/текст?!? Според мен този ъпдейт, колкото положителен, толкова и отрицателен ефект би могло да има.

Има много етапи на обжалване, случвало ми се е , така че злоупотреби са на практика почти невъзможни. Изключение прави ако администраторите на сайтът жертва спят.

Аз съм допренесъл за стотици DMCA доклади. Сега специално за случая ще си прегледам наново сайтовете и ще докладвам новите плагиати :evil:

Да си призная до сега не ми се е случвало да докладвам и процеса не ми е много познат, така, че надявам се си прав иначе язък за хубавият ъпдейт 🙂

В тоя сайт ли трябва да проверяваме дали има към нашия сайт подадено такова нещо? -> Chilling Effects Clearinghouse
Търсачката им нещо изобщо не зарежда. Добре че в Гугъл поне става: site:www.chillingeffects.org vbox7.com

Забележете какъв им е тайтъла - isoHunt › the BitTorrent & P2P search engine:

Google is now a content distribution company. 😉

На мен доста рекламно и милиционерско ми изглежда всичко това

ама .....

Последно редактирано:

В тоя сайт ли трябва да проверяваме дали има към нашия сайт подадено такова нещо? -> Chilling Effects Clearinghouse
Търсачката им нещо изобщо не зарежда. Добре че в Гугъл поне става: site:Chilling Effects Clearinghouse vbox7.com

Ако има оплакване срещу теб, ще намерят начин да се свържат, повярвай ми. Щом до сега не са те притеснявали, значи нямаш проблеми.

Всичко се върши ръчно и от хора при тези доклади, затова ме радва. Не е от поредните автоматични ъпдейти, където покрай сухото гори и мокрото. Тук ще изгорят точно тези, които трябва.

Честно казано аз си мислих, че тези неща отдавна са включени в алгоритъма. Ще кажа защо има нужда - когато те краде някой с некадърно написана система, при която всяка страница се повтаря n пъти (дублирано дъръжание), дори да докладваш адреса, веднага продължава да се класира същия сайт с друг адрес и така до безкрай. При новата ситуация ще имам стимул да докладвам всеки един адрес, защото ще знам, че му се трупат червени точки...

Aко Гугъл се справяха с откриването на първоиточника добре, нямаше нужда да има докладване - лично мнение. Все още забелязвам статии, на които има линк към първоизточника да се класират по-добре от оригинала.

Да и тогава какво наистина правим, ако класирането е по-добро от първо-източника?

А относно vbox мисля, че при тях 80% е органичен трафик или поне някакъв такъв голям процент, което реално няма да ги засегне много...

За: Google Emanuel Update

За: Google Emanuel Update

А vbox7 оправиха ли си проблемите с фейса?

@Cloxy
ОК, мерси.

@bgkulinar
Аз не съм сигурен, че искат дори да го открият източника. Като гледам какво обясняват, все наблягат на това, че искат просто да класират най-полезното за потребителя копие. Тоест ако аз копирам нещо и добавя някаква стойност към него, то става по-полезно и те ще искат да класират него. Така го разбирам аз поне, може и да греша.

Последно редактирано:

Back
Горе