SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Google PageRank Индикатор

cloxy

Super Moderator
Екип
Днес завършвам едно малко проектче за Български Google PageRank Индикатор. Ще се радвам първият му трафик да е от тук и да получа малко градивна критика (ако се налага) :D

Подготвил съм си няколко сървъра с различни небаннати от Google IP адреси с цел ако баннат текущия да имам алтернативи. Скриптът е програмиран на модули, така че ако има промяна в алгоритъма на Google Checksum бързо ще реагирам :)

Домейнът е стар (от 2000 година) и ще е интересно как ще погледне Google на това и как ще се отрази на SERP-a. Няма да бързам с линк билдинга, за да следя до колко старостта на домейна има значение.
 
Re: Google PageRank Индикатор

Имаш едно яко рамо от бгкулинар като линк билдинг. Имам принцип, ако ползвам някаква услуга, да е БГ. Дано ъптайм да е добър.

А, сложи target="_blank" в кода. и размери на картинката. Нещо такова:
Код:
<a href="[url]http://www.axeny.com/"[/url] target="_blank"><img src="[url]http://www.axeny.com/pr2.gif"[/url] alt="Google PageRank" width="88" height="15" border="0" />
 
Re: Google PageRank Индикатор

bgkulinar: Ти направо ме изстреля в небето с тая връзка. Надявам се няма да те разочаровам, ще наглеждам системата редовно.

Все-повече ти задължавам и на следващата среща ако дойдеш имаш голямо черпене от мен! :friday:

П.С: Някакви промени по кода ли предлагаш?

edit: Ще ти сложа обратна връзка към bgkulinar.net отдолу на сайта. Надявам се нямаш нищо против и не те е страх от новите правила на Google.
 
Re: Google PageRank Индикатор

Мечка страх, мен не страх. Пък и това са си органични връзки :icon16:. Всъщност, няма да се разсърдя, ако сложиш връзка към сайта ми за имоти вместо към кулинара, но ако не е възможно поради някаква конкуренция, няма да се сърдя ;).

Предлагам прсто промените в кода на връзката да съдържа отваряне в нова страница, и размер на картинката, в случай че се счупи съвръра ти. Сега се сещам, че можеш да направиш картинки с различен цвят, просто заради дизайна на различните сайтове.

Както казах, когато има дадена услуга, предпочитам да ползвам БГ алтернативата. Досега позвах ПР чекъра на блогфлукс, сега обаче ще тествам твоя вариант.
 
Re: Google PageRank Индикатор

georgimateev: Дума "pagerank" и фраза "google pagerank" :) Целя общите резултати на Google България. Тъпото е, че не ми дават да ползвам Adwords - било запазена марка бла, бла...

bgkulinar: Връзката ще я сменя малко по-късно, че се преместих да другия комп. Ще сложа размери на картинката, но "target=_blank" е против W3C :(
 
Re: Google PageRank Индикатор

cloxy каза:
bgkulinar: Връзката ще я сменя малко по-късно, че се преместих да другия комп. Ще сложа размери на картинката, но "target=_blank" е против W3C :(

Само ако гониш strict, transitional си го позволява.
 
Re: Google PageRank Индикатор

Ами използвай ги само като ключови думи, а в описанието ползвай "пейдж ранк", "пейдж ранг" или нещо подобно.
 
Re: Google PageRank Индикатор

Само ако гониш strict, transitional си го позволява.

Абе на който му трябва ще си сложи. Аз съм перфекционист и ще ме дразни.

Спрял съм се на тези два стила, защото ги има на още доста сървъри по света и ако се окажа в един момент само с баннати IP-та ще мога да include php-то оттам или да пренасоча с 301.

Google яко банват IP-та и не мога да рискувам да заложа само на моите си сървъри.
 
Re: Google PageRank Индикатор

Аз имам написани 10тина seo tool-а... само че някой трява да седне да ги доогледа и дооправи, ама никой от колегите няма време. Иначе и ние планирахме да пускаме free seo tools, само че почнахме да правим www.nolimitdir.com и там вложихме услията си :)
Иначе идеята не е лоша, лично аз не ползвам такива бози, ама гледам, че бая народ ги ползват.
 
Re: Google PageRank Индикатор

Гледам, че на bgkulinar.net бутона показва ПР0, а на axeny.com си показва ПР5.

Случва се понякога, когато отиваш от един сайт с индикатора към друг. И в двата случая се извиква снимка от един и същ адрес и браузърът понякога си спестява да я зарежда отново. При мен не се е случвало. Зависи от браузъра и е проблем при всички индикатори.

Не смятам да правя други SEO инструменти. Този си ми беше мечта от много време. Мислех да го реализирам на JS, така ча проверката да се извършва от IP адреса на потребителя. Така инструментът става вечен, няма банове и подобни неща.

Но JS има следните недостатъци:
1) Кодът, който потребителят си слага на сайта изглежда страшно и непознато.
2) При евентуална хакерска атака над Axeny може да се вкара злонамерен код в много сайтове.
3) Системата получава връзка от код на JS или от <noscript> таг, които не се знае до кога ще се отчитат.
 
Re: Google PageRank Индикатор

Аз пък не мога да се справя с парсинга на Yahoo SiteExplorer нещо... Не мога да му гепя беклинковете. Иначе т'ва е най-добрия вариянт, който ти предлагаш, защото печелиш и беклинк. Така или иначе никой нормален сайт няма да си сложи PR индикатор, поне зарибените ще ти помогнат с линк. Днес след волейбола ще те блогна.

Пък аз съм намислил поне 5-6 туулчета да пусна, ама май ще трябва да си местя сайта на друг сървър, понеже на тоя, който е в момента, не върви PR checker-а. Google връща форбидън. Пък на сървъра на 20 санта от него показва всичко правилно.
 
Re: Google PageRank Индикатор

Това с PR бутона си е голяма играчка. Постоянно банват и се получава една игра на котка и мишка с Google. Не знаят обаче, че трудно ще се предам :)

С едно местене на сървър няма да се разминеш. Изкарваш проверката на PR в отделен клас в модул и го местиш по сървъри. Другият начин е с 302 редирект.

Много ми е чудно как примерно prchecker . info никой не ги закача? Бас ловя, че си плащат. Цялата работа е да има кой да им използва на Google тъпия toolbar. Не вярвам да им се претоварват сървърите.
 
Re: Google PageRank Индикатор

Не аз няма да правя такива бутончета. (Затова и те блогвам в момента). Другите туулове са ми с много по-висок приоритет, просто е смешно да имаш SEO Tools, без да можеш да покажеш PR. Никакъв не е проблема и да го смуча с AJAX от някой от големите играчи, но ще бави повече.
 
Re: Google PageRank Индикатор

Хаха, мерси за добрия пост. Ще го пусна по социалните мрежи и ще го digg малко ;)

Щом ще е инструмент - направи го под JS и AJAX, така че да прави заявката от IP-то на потребителя. Ако искаш ще ти пратя каквото имам разработено до момента. Не е напълно завършено, но е по-добре, отколкото да седнеш да го превеждаш цялото от PHP.
 
Re: Google PageRank Индикатор

Ще ми е интересно да видя как подхождаш. То моето ми е в главата отдавна, ама не намирам време (и едва ли ще намеря скоро), за да го изкодя. Но няма да е зле да погледна и чужда гледна точка.
 

Горе