Google Update 22-05-13 Penguin 2.

Re: За: Пингвин ъпдейт 2.0

Re: За: Пингвин ъпдейт 2.0

Сигурен ли си ? Сякаш тежестта на линковете е никаква или много малка .
А ти сигурен ли си, че знаеш как да работиш със SAPE правилно?

За: Re: За: Пингвин ъпдейт 2.0

А ти сигурен ли си, че знаеш как да работиш със SAPE правилно?
Ники, седнах да му пиша, но се отказах 🙂
После видях твоя пост 🙂
САПЕ няма вина!
На кои линкове пада тежеста?
На линковете от САПЕ или изобщо?
И каква е разликата между линк от сапе, този сложен в мой сайт или сложен след лична договорка с някой собственик на сайт?
Можеш ли да ми я обясниш?
Не пишете наизуст работи и ако на някой ръцете не му растат от където трябва, то другите нямат вина тук.

Ники, седнах да му пиша, но се отказах 🙂
После видях твоя пост 🙂
САПЕ няма вина!
На кои линкове пада тежеста?
На линковете от САПЕ или изобщо?
И каква е разликата между линк от сапе, този сложен в мой сайт или сложен след лична договорка с някой собственик на сайт?
Можеш ли да ми я обясниш?
Не пишете наизуст работи и ако на някой ръцете не му растат от където трябва, то другите нямат вина тук.

Задавам въпроса си защото съм позициониран за една ключова дума с два сайта, първият(този, който беше 5ти) имаше голям брой Sape линкове ( и да знам добре как да го използвам) , вторият имаше само български линкове. Вторият сайт не е мръднал от позицията си , докато първият е паднал 30 позиции назад. Задавам въпрос тук, защото това е форум, а под форум се разбира място, където може да се проведе дискусия и да се обменят съвети, а не да се търси вина или пък да се порицава някой.
Относно изречението : Не пишете наизуст работи и ако на някой ръцете не му растат от където трябва, то другите нямат вина тук.
Коментара ми е ...................

Задавам въпроса си защото съм позициониран за една ключова дума с два сайта, първият(този, който беше 5ти) имаше голям брой Sape линкове ( и да знам добре как да го използвам) , вторият имаше само български линкове. Вторият сайт не е мръднал от позицията си , докато първият е паднал 30 позиции назад. Задавам въпрос тук, защото това е форум, а под форум се разбира място, където може да се проведе дискусия и да се обменят съвети, а не да се търси вина или пък да се порицава някой.
Относно изречението : Не пишете наизуст работи и ако на някой ръцете не му растат от където трябва, то другите нямат вина тук.
Коментара ми е ...................
Ами дай на лично 2-та сайта + купените линкове да ги чекна
Ако от тези линкове останат над 70% след моите филтри, ще призная, че умееш да работиш със САПЕ и ще го потвърдя тук.
А относно коментара, всеки има право на свое мнение.

За: Google Update 22-05-13 Penguin 2.

Lilacor, SeoLab, android,
огромна лична молба - да сме в дружелюбен тон.

модераторска молба - усмирете малко емоциите, сигурен съм, че наживо с бира в ръката щяхте да говорите много по-дружелюбно.

Lilacor, SeoLab, android,
огромна лична молба - да сме в дружелюбен тон.

модераторска молба - усмирете малко емоциите, сигурен съм, че наживо с бира в ръката щяхте да говорите много по-дружелюбно.
Гена, повече от учтив съм.
Даже му предложих безплатно това, за което обикновенно взимам пари 🙂
Дали ще се възползва е негова работа.
Просто необоснован флуд, също не е желателен.
Съжалявам, ако някой е останал с впечатлението, че съм агресивен 🙂

За: Re: Google Update 22-05-13 Penguin 2.

Ето един доста интересен материал относно новото животно - Penguin 2.0 | Razbirach.com
Твърде рано е да се правят каквито и да е изводи.
Със сигурност, трябва поне 3-4 дни да минат и след това да се анализира.

Факт - серпа се оспами яко, на места е дори абсурден, а това означава, че ще има корекции.

Re: Google Update 22-05-13 Penguin 2.

И при мен се наблюдават много некачествени сайтове, които изникнаха от никъде. Спомнете си какво стана с първия ъпдейт, просто трябва да почакаме. Всичко е въпрос на време (и губене на пари).

след ъпдейт на Penguin 2.0
- уникално съдържание - това те тегли надолу
- полезен сайт с релевантно съдържание в нишата - това те тегли надолу
- сайт с натурални линкове споделяни от потребителите - това те тегли надолу
- сайт БЕЗ добавени множество линкове в множеството сайтове за линкове, сайтове за статии и БЕЗ други черни техники - това те тегли надолу

Браво гугъл от тук за напред си правя нов сайт, блъскам го в множество сайтове с линкове където ми видят очите, обирам реколтата, след това сигурно ще го удариш и свалиш, но аз си взимам следвашият сайт с добра ключова дума тегля го с множество линкове и обирам реколтата, ти пак го удряш и всичко се повтаря

Браво - за мен вече не си заслужава да се занимавам с теб да си пиша статиите, а просто ще копирам и набирам линкове

Сигурно ще ме откажеш от правенето на сайтове, защото часовете загубени пред компютъра, болките в ръцете и умората не си заслужават, и парите които се изкарват на час не са много .... ако въобще има такива ....

Добре, че ъпдейта не е свършил, противно на това, което каза Къци. Сайт с по 50-60 позиции назад от сутринта сега се е върнал с +/- 2-3 места. Нищо фатално.

Чакам и другия да се оправи, че специално тези двата, които бяха надолу, те най-малко са за наказание ама ще видим.

Който желае да се оплаче на Гугъл от останали спам резултати може да го направи използвайки този формуляр http://bit.ly/penguinspamreport

В бг ми се е появил някакъв Практикер на номер 1, а пък в ЕН нишата ИКЕА на номер 2 и два пинтерест резултата в топ 6.
Нещо ми намирисва на опит да се сложат големите брандове и социалните мрежи в топа.

Нещо ми намирисва на опит да се сложат големите брандове и социалните мрежи в топа.

Баш това искат 🙂 и не го крият, казали са го.

В бг ми се е появил някакъв Практикер на номер 1, а пък в ЕН нишата ИКЕА на номер 2 и два пинтерест резултата в топ 6.
ключови думи?

Съвсем нормално е да излиза и няма нищо учудващо в това, ако човек си направи труда да види, защо е така.
Това не е просто praktiker.bg, а практикер-онлайн, "заточен" под интернет магазин
Вижте тайтъла, вижте бековете.
Ето напр. един такъв:
Практикер България отвори онлайн магазин | CIO България
100% някой работи по SEOто на този сайт и после нека ми говорят, че големите не купували линкове! 🙂
Никой няма да публикува такава статия, с точно този анчор в нея просто така.
Ако беше безплатна, в дъното щеше да има линк към сайта и това е.

Извън СЕО-то, някой ходил ли е скоро до Практикер? Наличности няма, цените са високи и доста занемарено изглежда. Моята прогноза е, че скоро може да се махнат от БГ пазара, ако потреблението продължава да се свива. Или пък са решили да минат повече онлайн...там ако знаят къв к.р ги чака 🙂

@SeoLab - не само за онлайн магазин излизат първи.

Back
Горе