Google Update 22-05-13 Penguin 2.

За: Google Update 22-05-13 Penguin 2.

В момента резултатите денсят яко. Възможно е да има още промени, но наистина Google почва да налага големи брандове и да им дава предимство пред малки.

За всички които денсят в SERPA специален поздрав 🙂

I see now where the confusion comes from, via TWIG, right over here where Matt said Penguin looks at the home page of the site. Matt must mean Penguin only analyzed the links to the home page. But anyone who had a site impacted by Penguin noticed not just their home page ranking suffer. So I think that is the distinction. Източник.

Ако на някой му се занимава - ще е от полза да се направи едно case-study за следващия пингвин.
С две думи: по-малко линкове към основния домейн; ако ще има такива, да са основно Brand или чист URL; повече линкове към вътрешни страници. И кажи-речи т'ва е рецептата, с която да няма разправии с Пингвина. 🙂

Оги, директно ме пиши конкурент. Почвам и аз да организирам конференции за справяне с вредители. :levski:

И според мен няма нищо странно, че при търсене на онлайн магазин излиза Praktiker. Все пак да не забравяме, че тази марка има сайтове на няколко езика и всичките са с една насоченост. Това е марка, която малко или много е утвърдена с времето в няколко с страни. Направих бърз експеримент и пуснах търсене за praktiker.de. Пробвайте го и вие и вижте резултатите. Бранда на фирмата присъства в доста големи сайтове за икономически проучвания, маркетинг, бизнес каталози, бизнес новини и т.н. На Г му е пределно ясно че Практикер.бг е някое поредно отроче на големия бранд.
А, по въпроса дали големите купуват линкове и статии, мисля че няма смисъл да се води дискусия. Това е ясно и на седем годишната ми дъщеря. :wink:
Напълно подкрепям и мнението на Poltargaista,. Мисля, че това е правилният начин. Но съм отворен и за дискусии по въпроса.

Определено има размествания след ъпдейта. Едно от водещите ми запитвания скача със 101 позиции напред, други важни отпадат на долу с по 5-7 позиции при всяка проверка показва по малко смъкване на позициите, а за някои други качване. За момента няма как да се вадят генерали изводи, ще изчакам поне една или две седмици и тогава ще анализирам. Забелязвам нови звезди на небосклона, но не съм сигурен дали ще се задържат в топа.
Успех на всички в познанството с новото животинче!

Re: Google Update 22-05-13 Penguin 2.

При мен се получи доста сериозен спад на най-силните ми ключови думи за около 24 часа. В момента гледам, че ми е върнало старите позиции, даже с малко подобрение. Да видим, следващите няколко дни как ще се развият нещата 🙂

На първо четене не съм особено очарован от промените в SERP-a. Но както повечето колеги казват - трябва да мине време преди да се правят генерални изводи. За сега съм по-скоро разочарован - наблюдавам спад с до 2-3 позиции на повечето ми сайтове.

При ВЧ запитвания - спад (за 5 часа 5 различни резултата показа-все на долу), за СЧ и НЧ ми показва задържане или покачване с 1-2 позиции. До преди ъпдейта имах построянен ръст на ВЧ запитвания, надявам се да върне позициите 😛enguinche:

Има яко денс в някои от нишите през последните дни..ще видим крайния резултат в скоро време.

Сайтове с натурални добри линкове и качествено прясно съдържание загубиха позиции, малко, а такива с по 2-3 статии без линк билдинг, без ново съдържание, и с 2-3 силни линка държат челни позиции. Пингвина номер 4 е пълен провал, както бяха и другите пингвини.

Пингвина номер 4 е пълен провал, както бяха и другите пингвини.

Ама Пано, те Гугъл знаят 🙂 Те сами си го казаха, че тоя пингвин ще е най-обсъжданата SEO тема през цялата година.

Google's Next Penguin Update Will Be "Jarring & Jolting" още лятото на миналата година Мат го е казал.

Google's Next Penguin Update Will Be "Jarring & Jolting"

Не вярвам това да стане. При мен няма разлика.

За: Re: Google Update 22-05-13 Penguin 2.

Не вярвам това да стане. При мен няма разлика.

Защо не вярваш? Този пингвин включва и рефреш на данните, така че който е изчистил линковете, трябва да му изчезне принципно.

Потвърждавам, на 7 сайта им падна наказанието и се завърнаха на позиции близки до тези на които бяха.

Re: За: Re: Google Update 22-05-13 Penguin 2.

Re: За: Re: Google Update 22-05-13 Penguin 2.

Защо не вярваш? Този пингвин включва и рефреш на данните, така че който е изчистил линковете, трябва да му изчезне принципно.

Какво разбираш под изчистване на линковете? Ако имаш предвид disavow tool-a, то потвърждавам, че с негова помощ, резултат все още няма. Освен да чакам Пингвин 3.0...

Поне не и възвръщане на същите позиции. Може би частично.

Последно редактирано:
За: Re: За: Re: Google Update 22-05-13 Penguin 2.

За: Re: За: Re: Google Update 22-05-13 Penguin 2.

Ако даден сайт е наказан, гугъл изпраща ли съобщение на мастъра (в GWT), за да знае, че сайта му е наказан.

Само ако му е наложено ръчно наказание. Пингвина е алгоритмично. Не би трябвало да праща за пингвин.

Освен да чакам Пингвин 3.0...

@Ivok, идеята да създадеш нов сайт от нулата, с ново съдържание и по-качествени линкове няма ли да се реализира по-бързо отколкото да чакаш да ти се оправи сайта. От първия пингвин мина вече повече от година, а оставам с впечатление, че чакаш сам да се оправи. Толкова ли е особена нишата в която работиш, че да не вдигнеш друг сайт?

Не ми се занимава, не живея от това. 🙂

Не чакам сам да се оправи - добавям му съдържание и е достатъчно популярен за нишата си в големите социални мрежи. Но да тръгна да правя пак линкбилдинг, да инвестирам средства и време и после пак да мине нещо и да го отнесе, мерси 🙂 Подал съм в GWT линковете за махане, ако ги махнат би трябвало да се оправи, но в интерес на истината това го направих преди месец и може да е било късно за този ъпдейт. Все тая, проблема е техен, не мой.

Всъщност най-хубавото на този сайт беше една вътрешна страница, която беше на първо място доста дълго време, без линкбилдинг. Декември мина нещо и я отнесе 20 позиции назад, та не толкова за Пингвина ме е яд, колкото за тая вътрешна страница.

Не, няма да се възстанови както преди. Преди са се смятали линковете, които сега трябва да се махнат. Може да се получи нещо като сайт без наказание, но и без линкове и пак да е назад 😉.

Да, и аз така мисля. Просто ще си е добър сайт без линкове и съответно ще си седи по-назад.

Back
Горе