SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Grep GUI за Ubuntu

Re: Grep GUI за Ubuntu

http://sethoscope.net/grepui/

Това става ли?
Това, което четох за това приложение, е че доста се чупи. Предпочитам някой да даде изпитано такова.
 
Re: Grep GUI за Ubuntu

Ами съжалявам, не мога да помогна тогава - не съм използвал изобщо подобен инструмент, ако не броим вградената търсачка. :(
 
Re: Grep GUI за Ubuntu

@bgkulinar
Код:
sudo apt-get update
после
Код:
sudo apt-get install searchmonkey
Свикни с факта, че при линуксите имаш вграден набор от софтуер. Много рядко ще ти се наложи да сваляш някой пакет от сайт, освен това инсталиран пакет от репозитори на операционната система ти гарантира минимален шанс да ти счупи зависимостите.

Ако не ти е приятна конзолата си инсталирай Synaptic
Код:
sudo apt-get install synaptic
След като отвориш програмата пишеш в полето "търсене" някаква ключова дума, която те интересува, да кажем "grep" и ти излиза всичко подходящо. После цъкаш инстал и си в играта.
Това същото под конзолата се прави с
Код:
apt-cache search neshto

И не забравяй преди да правиш каквито и да е търсения или инсталирания да пуснеш
Код:
sudo apt-get update
Това ти изтегля последният набор от програми, до които имаш достъп с техният път. Понякога местят нещата, затова е добре да имаш последните пътища. Ако има друго, с което мога да помогна казвай.
 
Последно редактирано:

Горе