GWT и GA влияят ли на тежестта на линковете?

pamir

New member
Днес изведнъж ми хрумна, като съм наблъскал всичките си сайтове в Google Webmasters Tools и Google Analytics на един акаунт, то чичо Гугъл дали не намалява тежестта на линковете между тях, смятайки, че са на един собстваник?

Защото ако е така, каква полза че са на различни клас "C" IP адреси и че не се вижда собственика на домейна.

Re: GWT и GA влияят ли на тежестта на линковете?

Ми то кой си ги набива в един акаунт ? 🙂 Набиваш основните и товае. Ако мислиш да вадиш линкове от основните сайтове или да си набиваш всички сателитки в Г...

За: Re: GWT и GA влияят ли на тежестта на линковете?

За: Re: GWT и GA влияят ли на тежестта на линковете?

Ми то кой си ги набива в един акаунт ? 🙂 Набиваш основните и товае. Ако мислиш да вадиш линкове от основните сайтове или да си набиваш всички сателитки в Г...

Да, това си мисля и аз, трябва да са към различни акаунти. Но все пак интересно дали някой има наблюдения по въпроса.

За: GWT и GA влияят ли на тежестта на линковете?

Помисли и от друга гледна точка 🙂
Ако всички твои сайтове са вътре, то вероятността да бъдеш наказан за купуване на линкове е доста по-малка 🙂

Споделям опит: имам над 100 сайта. Всички са в gwt. Преди година и нещо се сетих и аз за това и си ги разбих на четири отделни акаунта - никакъв ефект. Тоест класирането им нито се подобри, нито се покачи.

Експеримент с това ако са ти сайтовете в няколко акаунта и ги обединиш по някое време в един акаунт не съм правил 🙂

И аз съм мислил по този въпрос, но вече съм по-скоро на мнението, че това са си част от параноите на потребителя. Не съм сигурен естествено.
А между другото то различни екипи работят по GA и по GWT от тези дето работят по SEO сигналите 🙂. А и официалното изказване по въпроса беше, че не се вземат такива данни ако не се лъжа. Бях го гледал Кътс нещо говореше по въпроса някъде в Youtube.

Back
Горе