html или CMS сайт от гледна точка на SEO

Frik

New member
Здравейте!

Ще пускам едно сайтче в конкурентна ниша и се чудя кое ще е по-добре...
Допадна ми едно html дизайнче и си мисля да си го взема, но за съжаление аз немога да го интегрирам към Joomla или WP, а и незная колко ли ще ми струва това удоволствие (и дали някой ще се навие), затова се замислих, дали да не си оставя сайта html и да пусна блог към него?

Как е html-a от към оптимизиране? Това че всички urn-та завършват на .html пречи ли или помага и може ли да се махне евентуално?

Благодаря предварително за компетентните мнения!

Re: html или CMS сайт от гледна точка на SEO

Здравей,

незная колко ли ще ми струва това удоволствие

Не е кой знае колко скъпа услуга, но пък има толкова много безплатни темплейти за WP , че ако се поразтърсиш ще ти спре тока. Има и платени на цена около 20-40$, които са добър вариант.

http://themeforest.net/category/wordpress

Как е html-a от към оптимизиране?
Супер лесно за оптимизация, но правилният въпрос е "Как е html-a от към администриране и функционалност?" а отговорът е ЗЛЕ. Мани го тоя html и хващай някой CMS и като гледам какви въпроси задаваш по -добре се спри на WP.

Това че всички urn-та завършват на .html

По-скоро няма значение, въпреки, че някои казват че е по-добре да има окончание в урл адреса (html , php ...) отколкото да липсва такова, но аз лично не мисля, че значението му е голямо.

Супер лесно за оптимизация, но правилният въпрос е "Как е html-a от към администриране и функционалност?" а отговорът е ЗЛЕ. Мани го тоя html и хващай някой CMS и като гледам какви въпроси задаваш по -добре се спри на WP.

Аз си бачкам с Joomla, само че никога не съм правил превързване на html темплейт към Joomla и затова предпочитам ако има някой давит да си му платя и той да се погрижи.

А и какво да се администрира статичен сайт, от време на време по някоя нова страница... едитваш някой я и си ок... Нали блога е за това, там ще трупам ново съдържание?

Ти си знаеш, някога имах статичен сайт с около 10-15 странички, когато чат-пат ми се налагаше да променя нещо в менюто , футера или ... направо ми се досираше, че трябва да едитвам всяка странциа поотделно. Иначе пък е супер лек, което не е малко предимство, когато говорим за малък статичен сайт.

А и какво да се администрира статичен сайт, от време на време по някоя нова страница... едитваш някой я и си ок... Нали блога е за това, там ще трупам ново съдържание?

Задължително ЦМС, за предпочитане ВП.

Ти си знаеш, някога имах статичен сайт с около 10-15 странички, когато чат-пат ми се налагаше да променя нещо в менюто , футера или ... направо ми се досираше, че трябва да едитвам всяка странциа поотделно. Иначе пък е супер лек, което не е малко предимство, когато говорим за малък статичен сайт.
Правиш ги в отделни файлове и ги инклудваш с PHP 🙂

Задължително ЦМС, за предпочитане ВП.

Това, че ти предпочиташ WP, не означава че трява да го даваш като 100% генерална препоръка 🙂 Аз пък не предпочитам WP 🙂 Мисълта ми е, напиши "аз ти препоръчвам", а не "за предпочитане"...

Основното при избора на CMS е... от кой разбираш най-много 🙂

Не е така. Аз изобщо не бях пипал джумла преди месец, а сега съм им фен и ги препоръчвам пред ВП.

Това, че ти предпочиташ WP, не означава че трява да го даваш като 100% генерална препоръка 🙂 Аз пък не предпочитам WP 🙂 Мисълта ми е, напиши "аз ти препоръчвам", а не "за предпочитане"...

KOBRETI, умната че шефа на форума е див фен на WP 😀

Зависи колко е голям сайта ти. Ако ше е някакъв статичен сайт от 5 странички, който няма се ъпдейтва всеки ден няма смисъл от CMS-и поне според мен. А иначе масово CMS...и това всъщност е най-удачния вариант. Ако сайта ти е тип магазин или каталог, не смятам, че WP ще ти свърши работа, по скоро Joomla, osCommerce и тем подобни. Ако може сам да си го напишеш е още по убаво... Всичко това няма нищо общо с оптимизацията, защото примерно WP си има плъгин за URL Rewriting. Преспокойно можеш да си генерираш колкото си искаш на .html файлове, които физически не съществуват на сървъра.

Последно редактирано:

според мен много зависи от CMS който ще използваш....как се вгражда в дизайна, дали си генерира сам Rss, site map, дали има авто пинг към google и тн.
Иначе на практика с Mod_rewrite може всеки един сайт независимо каква система ползва да се направи да изглежда Html 😉

Back
Горе