Linux Debian въпрос за Fash plaier

lipa

New member
Инсталирах си Linux Debian на лаптопа , но не знам от къде да намеря читав Flash Player, тук на страницата на производителя: http://get.adobe.com/flashplayer/?no_redirect няма вариант за Linux Debia, а всички останали не могат да се инсталират дават грешка при инсталирането. Разбира се потърсих и алтернативен вариант като се опитах да инсталирам Chrome, който си върви с плеара, но и тук ударих на камък отново грешка, между другото въпреки че chrome имат вариант точно за Linux Debian дава грешка:

HTML:
GDBus.Error:org.gtk.GDBus.UnmappedGError.Quark._pk_5ftransaction_5ferror.Code20: MIME type not supported /home/lipa/Свалени/google-chrome-stable_current_i386.rpm

Инсталирам чрез инсталатора на програми, а не чрез терминала, тъй като съм нов в Линукс и не знам командите. Моля на за съвет как да инсталирам Flash Player на Linux Debian.

За: Linux Debian въпрос за Fash plaier

Сложи Федора или Убинту. За какво ти е този Дебиан?

Слагах ги, но с тях имам проблеми както си работи лаптопа и се изключва това стала и с Windows , а с Дебиан работи без грешка...

@Lipa, струва ми се (може и да греша), че се опитваш да мигрираш към Линукс. То не е лошо, но е наистина много трудно, ако си свикнал с повечето програми на Windows.

Препоръчвам ти да пробваш Linux Mint, версията с MATE desktop, вече 32 или 64 бита според бързината на лаптопа ти.

Трябва да ти кажа, че аз също съм пробвал доста Линукс дистрота и все някоя се чупеше... някъде за нещо. Коя няма флаш плеър, коя се бъгва, коя не отваря mp3 файлове и т.н.

От няколко дена съм с Минт и съм много доволен. Дори на повечето специфични Win програми успях да им намеря някаква подобна уеб-базирана версия, че да не съм вързан за софтуер.

OS-то си плейва всичко - музика, филми, флашове и си идва с инсталирани 1 тон пакети. Минта е съвместим и с Убунту, така че всички приложения за Убунту си вървят спокойно и на Минт.

Re: Linux Debian въпрос за Fash plaier

Google Chrome (не Chromium) има вграден в самия браузър Flash Player, така че независимо от дистрибуцията, ако подкараш браузъра, имаш и Flash.

И аз съм на Linux Mint (Cinnamon Desktop) и е уникална дистрибуция.

Браво за избора на Debian. Не ги слушай - избрал си правилно.

apt-get install flashplugin-nonfree

Wessly каза:
apt-get install flashplugin-nonfree
Не знам дали ще стане без да е добавил на адобе хранилището.

При мен ставаше преди (не съм в момента на тази дистрибуция), не мога да тествам. А най-интересно ми е от цялата ситуация защо си се отказал от тази дистрибуция точно ти @bgkulinar. Ако не се бъркам си един от дъртите Debian гийкове, по специфичния аватар те познах. 🙂

сваляш си архива от адобе,
местиш libflashplayer.so в usr/lib/mozilla/plugins
само гледай да нацелиш х32 или х64 ти трябва

след като си е харесал дебиан, не виждам закакво му наливате да пробва нещо друго...все пак не е писал "коя дистрибуция да сложа", а нещо съвсем друго

Wessly, бъркаш ме с друг (и чавето със сигурност е друго 🙂.

po_taka, форумите са за взаимопомощ. Ако му помогнем, като си смени дистрото, значи пак сме помогнали. Не бъдете толкова тесногръди.

Back
Горе